maanantai 7. maaliskuuta 2011

Deen emän Iitan tapaaminen kolmen vuoden jälkeen!

Olita NLD, "Iita", syksyllä 2008

Eilen aamulla lähdin ajelemaan Karkkilan suuntaan tapaamaan 3 -vuotiaan hevoseni emää, pitkästä aikaa! Olita NLD (Graham - Apple King xx - Amor) on kaunis ja siro ruunikko tamma, joka on omaa Deetäni ennen tehnyt yhden varsan Hopalong Cassidysta vuonna 2005 (tämä orivarsa kuollut kuitenkin myöhemmin), sekä Deen jälkeen 09 -syntyneen tammavarsan Kiahan Josefia (http://sukuposti.net/hevoset/910179), jonka isä on Suomessa vaikuttava KWPN-ori Jetset-D ja viime kesäinen tammavarsa (vm:2010) Kiahan Amanda (http://sukuposti.net/hevoset/1030840) Ferro-linjaisesta oriista Ampére. En ole näitä muita jälkeläisiä livenä nähnyt, mutta kummatkin vm09 ja -10 ovat myynnissä hyviin koteihin. Lisätietoa varsoista antaa varmasti niiden kasvattaja Kiahan talli, web-osoite: http://www.kolumbus.fi/kiahan.talli/.

Itsehän taisinkin kirjoitella aikaisemmin viime kesänä, kun yritin saada Iitasta itselleni toista varsaa käyttäen hollantilaista oria Uphill (Oscar - Apollonius xx), mutta kuitenkaan tiinehtymättä. Tänä keväänä toivonmukaan päästää yrittämään uudestaa, mikäli rahatilanne antaa myöden. Suunnitteilla siis varsa edelleen olisi, mutta orivaihtoehdotkin ovat muuttuneet täysin. Katsotaan kuitenkin nyt miten pääsen projetkia toteuttamaan... :)

Iitaa tosiaan lähdin katsomaan sen omistajien luokse, ja pääsin kokeilemaan miltä jo 15 -vuotias tammarouva tuntuu mammalomien aiheuttamien ratsastustauon jälkeen. Pientä hakemistahan tuo oli, mutta kun tamma lopulta lämpeni vähän, rupesi askelkin pitenemään ja kunnon ohjastuntuma löytymään. Deen herkkyyttä ei tarvitse kyllä kahta kertaa enempää miettiä, että mistä on perinyt!
Iitan kuntoa on nyt viimeisen varsan vieroituksen jälkeen lähdetty nostelemaan silmälläpitäen, että se saisi mahdollisesti kantakirjattua täällä Suomessa tänä vuonna. Kahden kuukauden mittainen kunnonkohotus näkyy jo nyt, on tullut lihaksia ja pömppömahakin on katoamassa, eli alkaa näyttää enemmän ratsulta kuin siitostammalta! Voi myös olla, että jatkossa käyn silloin tällöin Iitaa ratsastelemassa... erittäin kivaa päästä samaan aikaan ratsastaa sekä emää että sen poikaa!


Iita maaliskuussa 2011

Tänään piti olla myös Deen rokotus ja raspaus, mutta varoitteluni oripojan piikkikamosta taisi mennä kuuroille korville, kun ell. ei ollut valmistautunut hankalaan tapaukseen. Piikit jäi siis tietenkin antamatta, kun hevonen juoksee pelkästää piikin näkemisestäkin pitkin seiniä, mutta onneksi sain Vermon klinikalle ylihuomiseksi ajan rokotukselle ja raspaukselle. Täytyy siis jatkossakin varautua hiukan järeämmin näiden rokotusten kanssa, ei kai siinä muu auta. Toivotaan, että poika joskus tottuisi kyseiseen toimenpiteeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot