perjantai 25. maaliskuuta 2011

Deen irtohyppäys ja suunnitelmia
Järjestimme Deen tallin erään toisen vuotta nuoremman puoliveritamman omistajan Venlan kanssa irtohypytyspäivän eiliselle, jotta pääsemme hypyyttämään vähän paremmin, kun on enemmän auttavia käsiä. Viimeksihän hypytykset suoritin yksin. Tällöin en uskalla kovin korkeeta Deelle laittaa, koska ongelmien sattuessa en niitä yksin oikein pysty korjaamaan.

Omat suunnitelmani olivat, että Dee pääsisi ylittämään tänään ihan jo kunnon kokoista estettä. Onhan se aika kokenut hyppääjä jo kuitenkin, joten ei pitäisi olla ongelma nostaa vähän korkeustasoakin.

Jo tallissa sain todeta, että parin päivän lepopäivät ovat kevään lisääntyvien auringonsäteiden kera tehneet tehtävänsä oripojalle... eihän käytävällä voi seistä paikallaan kovin pitkään - "mennään jo!"... Maneesissa Dee oli jo ihan messissä mikä oli homman nimi, kun kuja odotteli houkuttelevan näköisenä. Mun ei taas tarvinnut kuin päästää poika vapaaksi, niin se omatoimisesti löysi tiensä kujaan, jossa tosin puomit olivat vielä maassa.
Aika nopeasti lähdimme nostamaan esteitä, todeten että vauhtia on liikaa, ehkä korkeus ja esteiden väliin sijoitetut maapuomit pistää sen hiukan miettimään mihin jalkansa laittaa ja vähän jarruttamaan menoa, kun seitsämän metrin väli jossa eka este 90cm pysty ja toinen este jo reilumpi okseri menee in and outtina......!!! Huhhhuh, laukkaa tältä hevosta näyttää löytyvän vaikka muille jakaa!
Maapuomit ja esteiden korkeus tosiaan auttoi poikaa keskittymään paremmin, mutta edelleen kujan viimeistä okseria päin joka oli jo aika huiman kokoinen piti tulla liian reilussa vauhdissa, eikä pikkuheppa kerinnyt enää keräämään takajalkojaan mukaan hyppyyn vaan kaappasi etumaisen puomin sitten mukaansa. Tästä Dee taisi hiukan "säikähtää", sillä uudella yrityksellä se suorastaan meni kieli keskellä suuta. Pelkäsin, että Dee herkkänä hevosena olisi voinut ottaa nokkiinsa tuon  isomman puomin alasoton ja kieltäytyä hyppäämästä, mutta pelkoni osoittautui vääräksi - Dee hyppäsi sujuvan hypyn ylitse. Hyppy nousi hienosti säästä ylöspäin ja ori vielä avasi oikeaoppisesti takaa. Wau! Ponnua siitä löytyy, ja energiaa. Kaiken lisäksi se on aika rohkea tapaus.

Venla on saanut mut houkuteltua harkitsemaan asiaa ilmoittamaan Dee Kyvyt esiin -tapahtumaan Haarajoelle. Deehän, ei varsinaisesti ole isänsä Osmiumin takia tervetullut näihin Ratsujalostusliiton järjestämiin tapahtumiin, mutta tähän tilaisuuteen se olisi tervetullut, mutta finaaliin se ei silti pääsisi vaikka suorittaisi miten hyvin. Noh, tavallaan tuollahan ei olisi väliä, olisi kiva vaan saada jotain ulkopuolista arviointia oriista, onhan se huippukunnossa ja lahjakaskin. Tuomareina Harrajoella toimii estepuolella Carl-Harry Frey ja askellajipuolella Anne-Mari Pekonen.

Pieniä pulmia pitäisi kuitenkin ratkaista ennen kuin voisin varmana sanoa, että pääsemme mukaan... ensiksikin minulla on työpäivä tuolloin, poikaystävälläni (joka toivonmukaan voisi olla kuskina) on työpäivä. Kaiken tämän muun hässäkän ja kiireen keskellä meillä on muutto menossa juuri tuona ajankohtana. Mutta katselen jos pystyisimme kaiken tuon järjestämään parhainpäin. Jos ei muuta, niin menemme Deen kanssa treenailemaan yleisön hälinää ja muuta melskettä joihinkin mätsäreihin. Reissaaminen tosin ei taida olla hevoselle ongelma, on se niin paljon kulkenut ikäisekseen, että löytyyköhän toista saman kilometrimäärän omaavaa ja saman ikäistä hevosta tästä maasta... epäilen :D

Vielä ensi kuun ja toukokuun oripoika saa toimia puolipäivä ratsuna ja kuluttaa energiaansa vaihtelevalla liikunnalla, mutta kesäkuuksi toivottavasti löytäisimme jonkun kivan kesälaidun paikan täältä läheltä, jossa se voisi kirmailla ainaki kuukauden tai kaksi. Syksyllä lähdetään sitten enemmän hiomaan näitä ratsujuttuja ja valmistautumaan nelivuotiskauteen! Jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot