keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Eihyvä

En mennyt eilen sitten ollenkaan oripojan kyytiin. Kävin Cavallo Pro Shopista hakemaan yhden wintec cair estesatulan kokeiluun, ja noh, sehän ei sopinut sitten laisinkaan Deen selkään. Ajattelin siis kokeilla tätä Tattinin estesatulaa uudestaan minkä kanssa se viimeksi käyttäytyi niin ihmeellisesti. Ajattelin ottaa varmuuden, että johtuiko käyttäytyminen satulasta vai sen hetkisestä jumista vai mistä. Ei tarvinnut kuin aloittaa juoksutus, niin sain asian heti selville: satula on se syy. Dee aloitti kunnon jänniksen loikalla eteenpäin, ja jatkoi tätä monta kierrosta. Se ei enään kuunnellut omaa ääntäni, vaan laukkasi pukittaen liiankin lujaa ympyrällä yrittäen saada satulaa selästä. En voinut lopulta muuta kuin katsoa sivusta ja odottaa milloin se haluaa pysähtyä. Deen luonne tulee tällaisissa tilanteissa kyllä heti esiin, se ei luovuta kuin vasta sitten, kun se on aivan vaahdossa ja puhki. Oripoika siis lopetti juoksemisen vasta n. 15min jälkeen, oli yltäpäätä hiessä ja vaahdossa, ja höyrysi kuin mikäkin höyrykattila. Ei siis puhettakaan että olisin selkään enää mennyt!

Otin satulan heti pois ja kokeilin selkää, se ei aristanut, mutta kun kokeilin kohtaa missä satulan takaosa ns. loppuu, niin ori pinkaisi taas vauhdilla kauemmas. Satula on siis liian pitkä sen rungolle ja se lepää sen ristiselän päällä aavistuksen. Jos taas satulaa laitta eteenpäin, niin se menee lapojen päälle, mikä ei käy tietenkään päinsä sekään. Täytyy oikeasti etsiä estesatula, joka olisi vaikka 16'. Vanha kiefferi jolla olemme tähän asti menneet, on 17', mutta se on enemmän koulusatulamallinen yleissatula, joten satulan siivet eivät tarvitse edestä niin paljon tilaa. Siksi se mahtuu paremmin selkään. Estesatulassa on asia taas eri, kun siivet vievät edestä oman tilansa. Vertailin vielä tattinia ja kiefferiä keskenään, ja kyllä tattinin runko on reilu 5cm pidempi kuin kiefferin. Jatketaan siis kiefferillä, kunnes löydetään soppivampi satula.

Dee hikosi niin paljon, että päätin sen hetken kävelyn jälkeen käyttää pesulla kokonaan ja poika taisikin nauttia tästä, sen näköinen oli ainakin ilme. Vielä pesun jälkeen 45min kävelyt, jotta hepo kuivuisi kokonaan, tallin käytävällä kunnon harjaus ja eikun pihalle syömään päiväheiniä.
En ollut lainkaan tyytyväinen eiliseen, mutta katsotaan miten asian laita onkaan sitten tänään, kun mennään taas vanhalla satulalla.

2 kommenttia:

  1. Mulla on yksi ylimääräinen vanha Stubbenin estesatula, ponipenkki eli 16". Jos haluat kokeilla niin sitä saa testailla ihan vertailuksikin=)

    VastaaPoista
  2. Moikka, mä oon ollu ihan laput silmillä näistä kommenteista enkä ole huomannut ollenkaa :D Mutta joo, itseasiassa voisin kokeilla jos sulla vielä on se penkki. Dee muuttaa Dumiin kans kesäkuun alussa, niin mähän voin tulla sitten hakemaan sen joku pvä? :)

    VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot