keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kevät käynnissä ja pitkiä päivitys katkoja

Viime viikkojen nettihiljaisuus/-pimento on johtunut kokonaan meidän muutosta uuteen ihanaan kotiin. Netti siellä ei siis vieläkään ole toiminnassa, joten koneelle pääsy saatika blogin kirjoittelu on vähän jäänyt, vaikka kerrottavaa olisikin. Kerrotaan nyt lyhykäisyydessään Deen etenemisestä sitten viime kirjoittelun...

Vaihto takaisin vanhaan satulaan on ollut varmaan fiksuin päätökseni tuossa satulatouhussa. Dee on toiminut taas normaalisti, eikä ole saanu paskaraivareita satula selässään. Meitä on käynyt avustamassa Rusthollin ratsastuskoulun ope ja kaverini Maarit parina päivänä ja Dee on liikkunut aika kivasti. Sitä pystyy ravissa ratsastaa ihan pienillä avuilla ja laukkakin sujuu pätkittäin jopa hallitusti alku pukitteluja aina lukuunottamatta. Ohjastehosteet ovat vähän hukassa, mutta se on kai ihan ymmärrettävääkin, onhan hevonen vasta herran jestas kolme.

Maastoilun makuun emme ole päässeet, sillä tallillamme on kyllä maailman huonoimmat maastot. Eli nyt onkin sitten ollut suunnitteilla tallin vaihtoa paikkaan jossa pääsisi vähän päästelemäänkin viikottain ilman että tarvitsisi pelätä mahdollisia autoja tulevan vastaan jne. Maastoilu on se mikä pitäisi tällaisen nuoren hevosen virkeänä ja tyytyväisenä. En halua tylsistyttää sitä kiertämällä kehää kentällä tai maneesissa. Haasteellisuutta tallin etsintään on tuonut kuitenkin se, että haluisin Deen myös pääsevän tarhaan lähes koko päiväksi ja sellaisia talleja ei ainakaan näin pääkaupunkiseudun tuntumassa ole ihan jonoksi asti.

Tulevan kesän laiduntilannettakin olen miettinyt, mutta on vähän haasteellinen tämän ikäiselle orille. Ja lisäksi Dee oli viime kesänä Hollannissa ollessaan ollut kuulemma erittäin aggressiivinen muille oreille, joten ehkä täytyy miettiä mikä on järkevintä, eli se ei pääse rikkomaan itseään laitumelle muiden samanikäistensä seuraan vaan jos mahdollista laiduntaa päivittäin yksin jollain pienellä palstalla. Katsotaan miten kaikkien suunnitelmien käy.

Viikko sitten meidän ratsasteluja kävi kuvaamassa Ulla, josta manitsinkin muistaakseni joskus aikaisemmin, ja Dee ei ihan toiminut samaan hienoon tapaansa kuin mitä se normaalisti on mennyt vaan testasi kuskia ihan olan takaa. Yhden kerran sain kiikutella mukana kun poika päätti kokeilla kahella jalalla tasapainoiluja. Ulla oli ainakin haltioissaan kun "tuli niin mageita kuvia", mutta itse toivoisin, että hän olisi ehtinyt näpsiä kuvia niistä siisteistäkin pätkistä :D Noh, onpahan taas ikuistettu nämä meidän alkutaipaleet, voi sitten parin vuoden päästä katsella ja muistella! Kuvia panen näytille heti kun saan itselleni niitä.

Mutta ihanaa, että saadaan nautiskella tällaisesta auringon lämmöstä jo pääsiäisenä! Loimet on heitetty auton takakonttiin odottamaan vientiä pesulaan, jotta ovat sitten taas siistejä ensi talvea varten ja oripoika on päässyt lekottelemaan aurinkoon nakuna. Saatanpa jopa niistä loimista muutaman laittaa myyntiinkin, kun itseäni rupee kyllästyttää jo itseni päällä vaatteet joita käytän liian pitkään saatika jos hevosella pitää samaa loimea käyttää monena vuonna :) Uudet vaatteet ja varusteet piristävät aina kummasti! Toivottavasti hyvät ja kuumat päivät jatkuisivat suurimman osan kesästä! Ensi kertaan siis, jolloin kuviakin toivonmukaan on jo näyttää enemmän ratsastustouhuistamme ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot