tiistai 3. toukokuuta 2011

Dee pipi

Juuri kun kaikki oli menossa taas paremmin, Dee toimi ratsastaessa viimetteeksi todella kivasti kentällä mennessäni, niin pitikin sattua. Noh, eipä meillä olekaan ikinä ollut mitään terveydellisiä ongelmia, niin kai sitä joskus meillekin täytyy sattua...

Dee laitettiin kesäkenkään viime viikon torstaina ja tämän seurauksena oli seuraavana päivänä, perjataina, hiukan ep ja lauantaina sitten ontui jo selkeästi oikeaa etujalkaansa. Soitin kengittäjällemme ja kerroin mitä on havaittu ja Mika saapuikin jo samana päivänä nappaamaan etukengät pois. Todennäköisesti kavioista on otettu himpun verran liikaa pois, sekä nolla koon kengät mitä Dee on tähän mennessä käyttänyt alkaa olemaan jo liian ahtaat, joten kaikki nämä yhdessä saattoivat luoda painetta kavioihin. Lisäksi naula on saattanut painaa ahtaan kengityksen tuloksesta... noh, nyt tässä ollaan sitten pelätty kaikista kaviokuumeista lähtien, sillä Dee ontuu/arkoo edelleen. Väkirehut on laskettu ihan alas ja tänään ja huomenna päätin sen saavan olla koppilevossa, jotta tarhassa hilluminen ei pahentaisi asiaa ja kavion pohjat saa rauhoittua pehmeällä alustalla tämän pari päivää.
Tänään myös pihdeillä kokeilin kummastakin etukaviosta, jos olisi merkkejä kaviopaiseesta - kaviot ovat hiukan lämpimät, mutta ei varsinaisesti kuumat. En ainakaan omilla voimillani saanut toivomaa reaktiota kaviosta, hiukan oikean kavion sisäreunalla oli pehmeämpää kuin ulkoreunalla, mutta ei mitään selkeää merkkiä.
Eläinlääkärin kanssa olen puhut jo pariin otteeseen puhelimessa, ja ainakin kaviokuume on poissuljettu ja jäljelle jää kaviopaise tai muuten vain kavion vuolu liian lyhyeksi, joka ei tietenkään parane muutakuin antamalla aikaa.
Muutoin Dee on pirteä oma itsensä ja tuntuu, että paikalla seistessään se unohtaa kivun, mutta kun taas lähtee liikkeelle kipu palaa takaisin - "auts". Todennäköisesti tässä ei ole mitään sen vakavampaa, mutta kyllähän sen nyt itsekin tietää jos oma kynsi esim. lohkeaa tai kynnen alle menee piikki, niin se on tosi kivulias. Toivotaan, että poika paranee pian ja päästään taas energiaa purkamaan vaihtelevalla liikunnalla.

Tässä pari videota viikon takaisesta iloittelusta maneesissa ja tarhaelämästä, milloin kivuista ei vielä tietoakaan:
Ens kerralla sit toivottavasti terveemmissä merkeissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot