sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Paranemaan päin :)

Huh, saan vissiin huokaista helpoituksesta, sillä Dee kulkee lähes normaalisti jo kaikissa askellajeissa, ainoastaan ravissa voi aavistuksen nähdä epäpuhtautta, mutta muuten oripoika voi jo vallan mainiosti eikä kurjasta ontumisesta ja kipelystä ole tietoakaan!

Eilen Dee sai uudestaan kengät jalkaansa, ja tällä kertaa laitettiin numeroa suurempi kenkä sekä kiinnitettiin pienemmillä nauloilla. Deellähän on aikaisemmin ollut aika tiukka sovitus vain sen takia, että se aika helposti polkasee kengät etujaloista pois. Mutta toivotaan, että oripoika osaisi olla jalkojensa kanssa varovaisemmin. Uusien kenkien jälkeen ei enää tarvinnut arkoa jalkoja ollenkaan, ja Deen käynti oli taluttaessakin taas hienoa pitkää ja rentoa kuten ennen!

Aivan suoraa syytä tähän ihmeelliseen ontumiseen en ole saanut selville, mutta kengitykseen tämä 100% varmuudella liittyi ja onhan poika aika herkkä, kuten sain taas huomata aikaisemmin satulahommien kanssa. Taitaa olla niin, että yksikin karva vinossa, niin sen se kyllä myös näyttää...
Vielä eilen pienen vierestä juoksutuksen ja askellajien tsekkausten jälkeen en sen enempää ol sitä liikutellut ja äitien päivänkin se sai nautiskella tarhassa auringosta. Huomenna sitten juoksutan sen kunnolla liinassa ja jos se on täysin normaali tässä, niin tiistaina pitkästä aikaa kyytiin :) Toivotaan parasta!

Täytyy näin kaiken tämän ontumistapauksen päätteksi todeta, että onneksi kaikkien neuvojen (jotka jokainen aivan eri neuvoja) osasin pitää pääni kylmänä ja ajatella itse, enkä mennä kenenkään "klinikalle heti" -neuvojen perässä. Kyllä se vain niin on, että itse sen oman hevosen parhaiten tuntee ja niin se päti tässäkin tapauksessa, vaikka minua kohtaa jostain syystä monilla ihmisillä on epäilyksensä omaa osaamistani tai päätöskykyä kohtaan. Neuvot ovat hyviä ja niitä on hyvä kuunnella, mutta lopulta tehdä päätökset hevosen hoidosta itse, miten sen parhaiten näkee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot