torstai 2. kesäkuuta 2011

Dumissa!

Noniin! Eilen pakattiin poikaystäväni kanssa kimpsut ja kampsut kasaan, polle kyytiin ja suunnistettiin Sipoon perukoilta kohti Helsingin Tuomarinkylää! Oripoika asteli tuttuun tapaansa varmoin askelin traileriin, kulki koko matkan rauhassa ja parin hirnahduksen saattelemana peruutti ulos traikusta perillä. Voin sanoa hyvällä omalla tunnolla, että fiksu pieni mies - ei aina ihan heti uskois että täytti vasta kolme viime kuussa ;) On se sellanen maailman matkaaja.

Noh, ihan niin tyylikkäästi ei sentään kotiuduttu, vaan piti ensin hörhötellä ilta karsinassa, siirrellä väliseinä lankkuja ja uhota niiden välistä naapurin ruunalle, kunnes viimein asetuttiin aloilleen ja ruvettiin syömään heinää. Ysin aikaan illasta kävin sen kanssa pienen lenkin taluttaen ja olipa orin ilme kokoajan vähän "hölmistynyt" ja kuitenkin utelias ja innokas kaikesta uudesta.

Tänään se oli kuulemma ihan kiltisti kulkenut aamulla taluttaessa tarhaan, ja itse tulinkin päivästä antamaan sille sapuskoja ja harjailemaan heti tarhavuoron jälkeen. Dee vaikutti aika rauhalliselta, mutta edelleen valppaana uudesta ympäristöstä. Se oli myös yllättävän lunkisti, vaikka Dumissa oli tänään iso hevostapahtuma ja paljon ihmisiä lapsiperheineen katselemassa hevosia.
Illasta tulin paremmalla ajalla ja ilman viilennyttyä uudestaan tallille ja juoksutin oripojan isolla kentällä liinan päässä. Pientä patoutunutta energiaa oli havaittavissa, kun ei meinannu hevonen pysyä nahoissaan. Lopulta kuitenkin rauhoittui kuuntelemaan minunkin ääniapuja ja teki ihan hyviä siirtymisiä ravin ja laukan välillä kumpiinkin suuntiin, vaikka kentän toisessa päässä oli meneillään ratsastuskoulun estetunti.
Kovin hyvin Dee ei kuitenkaan liikkunut, oli ihan silmin nähden jännittynyt ja kiireinen ja vain hetkeksi rentoutui kunnes taas rupesi kiirehtimään. Kaikkeen tähän muutoksen nähden aika jees ja poika pysyi vielä siivosti lapasessakin :)
Lopuksi pikku palauttelu kävelylenkki ja talliin pesulle ja iltaruuille.

Katsotaan miten tää homma lähtee tästä jatkossa etenemään... ihan kivasti tähän mennessä on mennyt kun on reilu vuorokausi takana uudessa tallissa! Pidetään peukkuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot