maanantai 13. kesäkuuta 2011

Edistystä ja suunnitelmia


Deen kanssa ratsastusta on otettu jokunen kerta, ja kaksi kertaa olen nyt mennyt selkään ilman alkujuoksutuksia. Näistä kerroista huomasi, kuinka paljon epätasaisempi ja räjähtävämpi se voikaan olla ilman alku puhtien purkausta liinan päässä. Saan siis tuntea nämä purkaukset oman persukseni alla, kun ori laittaa alkuun vähän kampoihin pukkihyppelyiden kera. Deen vahvoja ominaisuuksia on kyllä hyvä tasapaino ikäisekseen, mikä on vaan positiivinen asia kouluttamisen ja edistymisen kannalta, mutta hiukan haastavaa näin ratsastajana selästä katsoen. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen miettinyt, että milloinkohan olisi minun aika tulla täältä alas pukkisarjan tuloksena. Ehkäpä kaveri vähän tasaantuu tässä, kun saadaan useampia ratsastuskertoja alle :)
Viimeisin ratsastuskerta oli maastossa, ja ai että kun olin tyytyväinen tämän reissun jälkeen. Dee kulki maastossa kuin olisi aina siellä ollut. Ravattiin ja laukattiin, ja tallin pihapiirissä ohitimme ratsain liikkuvan autonkin, ja poika ei korviaan loksauttanut mistään. On se reipas! Maastoseurana meillä oli meidän tallilta 5-v. suomenhevostamma, ja olipa sekin hyvä huomata, että ori keskittyi olennaiseen, eli ratsastukseen, vaikka tamman perässä kuljettiinkin :)


Kesän suunnitelmissa olisi ottaa pari hyppykertaakin selästä käsin maastoilun ohella, kera sopivissa määrin helppoja jaksoja, jolloin nuoren ei taas tarvitse satulaa nähdäkään. Pikkuhiljaa mielessäni jo siintää vuoden päässä olevat ensimmäiset kisastartit ja haluan Deen olevan hyvin valmisteltu siihen mennessä. Toivotaan tietenkin, että terveinäkin pysytään.
Myös satulan vaihto on edessä, tuo nykyinen istuu joo ihan ookoosti Deelle edelleen, mutta minun itseni on vaikea löytää siinä istuessa oikeanlaista istuntaa mikä vaikeuttaa entisestään tasapainon pitämistä pukitellessa. Yritän seuraavan parin viikon sisään saada kokeiluun pari estesatulaa, jospa joku hyvä penkki eteen sattuisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot