torstai 28. heinäkuuta 2011

Hidasteita, mutta treeni jatkuu!

Deen kanssa on ollut nyt tässä itseasiassa viimeisen kuukauden aikana ikävä haaveri vuohisesta vähän reunemmalle, ns. jalan ulkosyrjällä, ihan pieni hankauma, joka tuli botseista, mutta joka ajan mittaan minun putsailulla ja räpläämisellä on kasvanut pikkusormenpään kokoisesta alueesta isommaksi kohdaksi. Eläinlääkärin kanssa juttelin mitä voin tehdä, kun haaveri ei parannu. Sain kuitenkin luvan jatkaa normaalia liikutusta, kun jalka ei turpoile (paitsi silloin sen jälkeen jos olen pessyt jalan esim. pesubetadinella ja rupia on siinä samassa irronnut), hevonen ei arista jalkaa ja liikkuu puhtaasti. Lisäksi sain ohjeeksi, että voisin pestä jalan pari kertaan viikkoon vaikka Hexosilillä, mutta totesin taas viimeisimmän pesun jälkeen jalan aina vaan ärtyvän pesutoimenpiteistä ja silloin kun rupea irtoaa. Nyt en ole yli viikkoon jalkaan koskenut ja se näyttää jo paljon paremmalta, kuivuneelta. Todennäköisesti rupi lähtee siis itsestään pois. Onneksi tässä tapauksessa ei ollut impparista kysymys, vaikka sellaiseksi sen pelkäsin kehkeytyvänkin.
Toinen suuri hidaste on ollut nämä kuumat, painostavat ja helteiset kelit. Olen yrittänyt mennä Deen liikuttaa joko todella aikaisin aamulla tai aivan illalla, niin myöhään kuin mahdollista. Silti on ollut melkeinpä liian kuuma. Hevosessa olisi virtaa, mutta aina liikuttassa helle vie hetkessä mehut ja se väsähtää. Elektrolyyttejä olen syöttänyt nyt joka päivä. Lisäksi ajattelin otattaa verinäytteet tulevana eläinlääkärikäynnillä, jonka olen suunnitellut elo-syyskuun vaihteeseen. Voisin kuvitella, että ratsutuksesta aiheutunut pieni paine keväällä ja kuuma kesä voi vaikuttaa mm. siihen, että raudanpuute on iskenyt. Saa nähdä. Muutoin Dee on pirteä oma itsensä. Eilen meillä oli pitkästä aikaa iltamaasto, ja kerrankin reissu missä Dee ei tuntunut väsyneeltä, edes loppuvaiheessa vaikka koko Dumi ympäri kierretiin, ravattiin ja laukattiinkin. Se tuntui itseasiassa todella hyvältä. Noh, onhan se ollutkin satulattomalla lomalla 1½ viikkoa, mutta sitä on liikutettu juoksuttaen ja taluttaen pitkiä käynti maastoja.

Kolmas hidaste: totesin eilen taas kun tutkailin satulaa, et ei se hemmetti vaan istu sen selkään kunnolla. Takana olevat patjat eivät lepää tasaisesti selän lihasten päällä ja etenkin keventäessä voisin kuvitella, että satula liikkuu selän päällä inhottavasti ylös alas. En tunne sitä kylläkään ratsastaessa itse, mutta kun katson maasta, näen eron selvästi. Täytyy siis edelleen jatkaa satulan etsintää. Omituisinta on, että minusta tuntui että satula vielä kuukausi sitten istui ihan kohtalaisen hyvin ja nyt ei taas näytä kovin hyvältä. Ehkä selkä on muuttunut, en osaa sanoa, mutta satula on jokatapuksessa liian kaareva Deen selkään. Tarvitaan suorempi penkki. Dee ei tosin ole mitenkään reagoinut satulaan mitenkään negatiivisesti ja se on liikkunut tosi hyvin eteen. Huoh, satulan etsintään hankaloittaa sekin, että budjetti on rajallinen ja tietenkin tämän kaverin selkään istuu ne kalliimmasta päästä satulat mielettömät hyvin. Mm. prestige paris D oli kuin Deen selkään tehty, mutta maksaa sitä hunajaa. Ja toiseksi, ei viitsi tässä vaiheessa vielä satsata kovin kalliiseen satulaan. Joudumme siis etsiä edelleen vähän halvempaa versiota.


Liikutusta ja treenailua jatkamme tämän kaiken puitteissa, niin kauan ja sen mukaan, miltä hevonen tuntuu. Se on ollut hiukan laimea, tosiaan kuumuuden takia. Se on hiestä märkä pelkästään ollessaan päivällä tarhassa. Kuitenkin se karsinassa ollessaan vaikuttaa siltä, että tarvitsisi aktiviteettia. Eilen energiaa oli maastossa juuri hyvin, laukka rullasi hyvin eteen ja sain ajoittain rauhoitella sitä, ettei kuumuisi liikaa. Dee olisi jatkanut mielellään vielä toiselle kierroksellekin, mutta halusin lopettaa siihen kun se oli vielä energiaa täynnä. Olemme saaneet myös mukavasti maastokävely seuraakin muista vintin hevosista ja Dee käyttäytyy niin tammojen, ruunien kuin orienkin kanssa herrasmiesmäisesti, mikä on hyvä!

Ensi viikon lauantaina olisi ne näyttelyt Nikkilässä. Katselin myös, että Suomen Hannover-yhdistys on aktiivisena järjestämässä kaikenlaista tilaisuutta nuorille hevosille, joihin mekin olisimme tervetulleita mukaan, mm. European Breeding Event Finland on ollut kiikarissa syyskuussa. ;)


3 kommenttia:

 1. http://www.hastnet.se/

  käyppäs tuolta katsomasta jos löytyis sopivaa järkevään hintaan

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tyra vinkistä, käyn ehdottomasti katsomassa! :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on hieno blogi! ja ihana hevonen :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot