perjantai 2. syyskuuta 2011

Tarvitaan lisää voimaa

Dee saikin kolme kokonaista vapaapäivää irtokengän takia, joka lyötiin sitten kiinni takaisin torstaina. Samalla kengittäjä totesikin, että kavio on kasvanut hirveää vauhtia ja taas on edessä vaihtaa numeroa suurempiin kenkiin. Dee saa ympärikengityksen viikon päästä, jotta on sitten Ypäjää varten hienot kaviot.

Lisäksi nyt olen yrittänyt miettiä taktista(?) suunnitelmaa miten saisin Deen hyvään vireeseen Ypäjälle. Se on nyt viime aikoina tuntunut vähän raskaalta ratsastaa, etenkin laukkaa on vaikea saada pyörimään. Hevonen on toisaalta hyvän tuulinen ja sopivalla tavalla jaksaa välillä vähän riekkuakin, mutta kuten esim. tänään maneesi treeneissä sain todeta, laukka oli todella haastava saada pyörimään ja jos joskus vielä iloitsin, että teemme jo hyviä laukannostoja niin nyt olemme palanneet vissiin askeleen takaisin päin, sillä Dee nostaa laukan vasta ravista ajamisen jälkeen. Varsinaista nostoa en saa sillä tehtyä. Mietin, että olemme tosiaan laukanneet todella paljon maastossa, mutta aina kun tulemme kentälle tai ennen kaikkea maneesiin, jossa pitäisi kääntää, muuttuu laukan ratsastaminen heti todella työlääksi ja Dee yrittää ja yrittää, mutta se ei jaksa. Kääntäminen kaarteissa vaatisi hevoselta enemmän voimaa. Maastossa meidän ei ole hirveästi tarvinnut kääntyä...

Ohjasajossa ei tätä ongelmaa ole, eli kyse on ainoastaan, kun ratsastaja on selässä, että hevosen kordinaatiokyky ja voima kantaa ratsastaja laukassa ei tunnu vielä riittävän, kun mennään yhtään pienemmässä tilassa, vaikka Dumissakin on todella isot maneesit. Mietin, että kuinka saan sille tarvittavaa voimaa vielä tämän kahden viikon ajan ennen Ypäjää...? Huh, vaikeaa löytää ratkaisu. Tekisi mieli antaa sille ens viikko kokonaan lomaa ja nousta vasta Ypäjä -viikolla takaisin selkään. Saas nähdä.
Ylihuomenna Janita kipuaa taas kyytiin ja ma tai ti otetaan vielä yksi maneesitreeni ja sitten voi olla, että annan orille vähän huilia ja käydään vaan maasta kävelemässä ja irtona maneesissa juoksemassa.

2 kommenttia:

  1. Olin paikanpäällä katsomassa ja sinulla on kyllä lupaava oripoika! Vaikka takaosa oli kevyt niin meno oli muuten mukavaa ja tosiaan - irti ollessaan Dee näytti todella hienolta! Onnea tulevaisuuteen :)

    VastaaPoista
  2. Tämä blogspot on kyllä todella hämäävä, kun aina löydän näitä vanhoja kommentteja myöhemmin, ja vastailen sitten niihin näin jälkijunassa. Mutta kiitos paljon, onneksi ratsastuspuolikin alkaa sujumaan taas paremmin, ilman sitä kevyttä takaosaa :D Ei ole helppoa aina näiden nuorien kanssa, pitäisi olla joku kristallipallo selvittämässä niiden sielunelämään välillä.... Kiitos kommentista ja palutteesta, onnea varmasti tarvitsemme :)

    VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot