maanantai 17. lokakuuta 2011

Irtohypytystä ja muuta touhuilua

Dee on saanut nyt siis 1,5 viikon huilin, joka on tullut ilmeisesti tarpeeseen. Pikku hiljaa aloittelemme vielä viimeisen treenijakson Tuomarinkylässä, ennen muuttoamme talveksi. Sain myös huilijakson päätteeksi palautetta, että hevonen alkaa olla jo ärsyttävä viedä tarhaan ja tuoda takaisin... outo juttu, sillä itselläni hevonen on ollut ihan mukava talutuskerroilla, vaikka toki pirteä onkin - mutta säpäkkähän ori on aina ollut :) Hienoa, että nuori hevonen alkaa käyttäytyä, kuten ikäisensä kuuluukin; eli olla elämän iloinen. Ei sillä, etteikö se kokoajan tyytyväinen ja positiivinen ole ollut, mutta se viimeinen terävyys ja energia on ymmärrettävästi ollut ehkä kadoksissa, kun treeni on ollut 3 vuotiaan lihaksistolle ja mielelle ajoittain aika rankkaa.


Dee keväällä 2011Lauantaina otimme porukalla irtohypytyskerran. Dee oli intoa täynnä, kun pääsi maneesiin kirmaamaan vapaana ja vielä enemmän ilakoi, kun pääsi kujaan. Arvioimani välit jäivät todella ahtaiksi, kun orin laukka olikin yllättävän matkaa voittavaa, joten kujaa saimme säätää sopivaksi pariinkin otteeseen, kunnes pääsimme kunnolla nostamaan esteitä ja kunnes hypyt alkoivat soljumaan ilman kummallisia "pelleloikkia". Dee hyppäsi sellaisella ilmavaralla, innokkuudella ja energialla, että kaikkien läsnäolijoiden raipoilla avitusten sijaan he saivat vain vierestä ihastella, kuinka helposti ori selvitti aina vain isompaa ja isompaa tehtävää. Se näytti aivan leijuvan aina viimeisen okserin ylitse. Olin todella tyytyväinen näkemääni ja Dee vaikutti myös tyytyväiseltä itseensä :)

Sunnuntaina, eli eilen, olin suunnitellut loivaa laskua treeniin ja toki hevonen oli eilisen illan hyppyjen jälkeen pidettävä liikkeessä, jottei lihakset jumitu. Juoksutin orin kentällä sivuohjien kanssa. Ensiksi mietin ohjasajoakin, mutta hevonen vaikutti niin energiseltä jo karsinassa sitä valmiiksi laittaessa, että totesin tälle päivälle sivuohjat olevan parempi vaihtoehto, jossa se saa kiskoa omia voimia vastaan eikä mahdollista vetokilpailua minun kanssani.
Ennakointi oli kuitenkin turhaa, sillä vaikka hevonen oli energinen ja pirteä, se oli silti yllättävän kuuliainen ihan alusta alkaen. Annoin sen ensiksi ravailla muutamia kierroksia ilman mitään sivuohjia, jotta vertyy ja vasta kun lämmittely oltiin saatu suoritettua viritettiin ohjia ja aloitettiin siirtymis -työskentelyt. Eli perus käynti-ravia, ravi-laukka ja taas takaisin siirtymiset. Dee oli todella kuulolla kumpaankin suuntaan. Se lähti käskystä heti eteenpäin, mutta tuli todella hyvin myös takaisin, niin pyytäessäni. Meillä kun on ollut jarru yleensä kateissa tässä juoksutuksessa... Laukannostot sujuivat ihan kivasti. Alkuun tuli kumpaankin suuntaan vääriä laukkoja, sekä oikeaan ristilaukkaakin, mutta pian jalatkin oltiin saatu järjestykseen ja Dee teki todella sujuvia ja nopeita siirtymisiä laukkaan ja takaisin raviin.
Kestoltaan treeni oli lyhyempi, kuin mitä normaalisti, mutta tehokkuus parempi ja pakko aloitella muutenkin lepäilyn jälkeen kevyesti.
Loppukävelyt suoritimme pitkän kaavan mukaan, ja ilta ehtikin siinä välissä jo pimentyä ennen kuin takaisin talliin pääsimme.


Dee treenissä viime keväänä


Tänään suunnittelin ennen töihin menoa kivuta selkään ja tehdä mutamat siirtymiset kentällä ja käydä vähän tuulettumassa maastopoluilla. Sääkin näyttää edelleen suosivan, aurinko paistaa vaikka muuten aika rapsakka ilma onkin! :) Yritän saada järkättyä vähän tuoreampia kuvia meidän treeneistä, on vain hiukan haastavaa houlutella ketään kykkimään tuonne viileyteen enää tähän aikaa vuodesta.
Mutta ensi kertaan taas ja nautitaan näistä viimeisistä aurinkoisista syyssäistä!

ps. Huomisesta lähtien saamme vintille Deen naapureiksi Nina Fagerströmin hevoset, jotka tulevat Oslosta Helsinkiin HIHS:iä varten. Vau! Jännää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot