maanantai 14. marraskuuta 2011

Talven treenisuunnitelmia

Nyt kun ei ole mitään oikeastaan tapahtunut viimeisen kahden viikon aikana, on ollut todella antoisaa vain lukea muiden blogeista heidän treenailujaan ja kehitystä. Erityisesti tavoitteellisesti treenaavat ratsukot ovat aina mielenkiintoista seurattavaa ja tämä uusi nykyajan blogikulttuuri mahdollistaa helposti tällaisten mielenkiintoisten ratsukoiden treenien ja valmennusten seuraamisen. Samalla on herännyt itselleni ajatuksia omista suunnitelmistamme vähän tarkemmin, miten lähdetään liikkeelle, kun saamme tämän lomailujakson päätökseen.


Minä ja Dee heinäkuussa 2011


Aivan alkuun lähdemme lihashuollosta liikkeelle, ja olen ottanut yhteyttä erääseen hierojaan, jota meitä sileällä auttanut Omppu suositteli. Olisi kiva saada vakituinen hieroja meille jatkossa, joka olisi riittävän ammattitaitoinen ja pystyisi antamaan minulle vinkkejä ja työkaluja hevosen fyysisen kunnon kehittämiseen ja ylläpitoon. Haluan saada Deelle hierojan katsomaan hevosen läpi ennen kuin lähdemme treenaamaan talvikaudella nelivuotiskevättä kohden, jotta mahdolliset jumit löydetään nyt ja saadaan myös ennaltaehkäisevää lihashuoltoa. Tästä aihepiiristä etsinkin luettavaa materiaalia enemmän ja aihe kiinnostaa minua kovasti. Ehkä joskus innostun itsekin kouluttautumaan tällä saralla, aina välillä on käynyt mielessä, eikä koulutuskaan olisi kovin pitkä.

Huomenna saamme Deelle etukengät takaisin jalkaan, ja toivotaan niiden pysyvän nyt viime kertaa paremmin kiinni, ettei kengittäjälle ihan heti tarvitse uudestaan soitella.

Tämän jälkeen aloitan kevyen liikuttelun maastakäsin, jotta hevonen pysyy notkeana ja virkeänä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Kun olemme saaneet hierojan käymään katsomassa hevonen läpi, aloitamme tulosten mukaan kevyesti ratsastaen. Oletan, että joulukuun alkupuolella päästään jo selkään takaisin. Joulukuu otetaan kuitenkin loppuun asti melko rennosti letkistäen hevosta.

Tammikuun alusta aletaan enemmän keskittymään varsinaiseen treenaamisen. Lisää tasapainoa ratsastajan kanssa, terävyyttä avuille, lisää vaihteita, kunnon kohotusta, intervalliharjoituksia, hyppytreenejä - toivotaan, että päästäisiin Nevalan kurssille tammikuun aikana ensimmäistä kertaa.
Joudutaan kuitenkin ottamaan tammi-helmikuussa huomioon mahdolliset pakkaslukemat, jotka ainakin viime vuosien mukaan on ollut yli -20 astetta. Niillä keleillä tulee väkisin enemmänkin hidastempoisempaa treeniä ilman liiallista hengästyttämistä. Leuto syksy antaa kuitenkin toiveita siitä, ettei tuleva talvikaan olisi niin anakara mitä on ollut. Lunta tosin saisi tulla, että päästään hangille liikkumaan! Mikä onkaan parasta jumppaa, kuin hankityöskentely!

Ruokintaa täytyy myös miettiä, lähdetäänkö sitä muuttamaan treenien muuttumisien myötä.
Ai että tämä hevosen treenaus on mielenkiintoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot