perjantai 25. marraskuuta 2011

Väliaikatietoja

Päivitetääs taas meidän tilannetta sitten viime kerran, jolloin taisinkin olla repimässä hiuksia päästäni hevosen kengättömyydestä johtuvan ontumisen johdosta.

Nyt alkaa näkymään valoa tunnelin päässä. Dee kävelee normaalisti ja liikkuu jäykkyyttään lukuunottamatta liinan päässä puhtaasti! Parisen kertaa olen varovaisesti liinatyöskennellyt sen kanssa, ja yhden kerran jo jopa sivuohjillakin ja hevonen vetreentyy kerta kerralta enemmän ja ajoittain taas liikkuu ihan kivastikin. Yhden kerran olen myös irtojuoksuttanut kentällä, ja taisi tehdä hyvää, sillä ori juoksi kuin viimeistä päivää ainakin puoli tuntia kenttää päästä päähän...... Mutta jee, kengät pysyivät jalassa tässäkin touhussa, eli hyvin menee ;)

Hieronta on ensisijainen juttu, mikä minun on saatava järjestettyä pojalle, mutta näyttäisi siltä, että pikainen ulkomaan visiittimme Irlantiin kuun vaihteessa sekoittaa vähän tilannetta ja alkuperäistä suunnitelmasta poiketen hierontaa joudumme siirtämään marraskuun lopulta joulukuun puolelle.

Iloisia uutisia myös kuljetuskaluston kamaralla, saimme avopuolisoni kanssa ostettua kunnon neliveto maasturin toiseksi autoksemme, joten nyt ei pitäisi pienet lumimyräkätkään vaikeuttavan hevosen vetoa. On aavistuksen mukavampaa muutenkin suunnitella erilaisia ajomatkoja, kun on oma vetoauto, eikä aina tarvitse lainailla kavereilta... Etenkin, kun ensi kaudella on tiedossa enemmän vedettävää jo yhteisen ensimmäisen kisakautemme merkeissä. Vielä pitäisi traileri hankkia, mutta se jääköön vielä suunnitelmaksi, on niitä rahareikiä tällä hetkellä muutenkin ihan riittävästi.

Ratsastamaan olen päässyt viime aikoina ihan mukavasti, mm. iso puoliveri Tinon kanssa on tullut hetkiä vietettyä. Viime viikonloppuna osallistuimme esimerkikisi Jenny Erikssonin valmmennuksiin Trans Sport horsesilla Tinon omistajansa ollessa kipeenä ja näin estyi itse osallistumasta. Oli kiva päästä Tinolla ratsastamaan ihan koulupenkillä ja kunnon kouluvääntöä, vaikka mitään uutta en oppinut ja ihmettelin hiukan valmennusten hintalaatusuhdetta, mikä ei mielestäni aivan kohdannut. Jokatapauksessa pääsin taas etsimään kadonneita istumislihaksiani harjoitusravien merkeissä, ja kuten olen maninnutkin, Tinon ravi on iso ja aika haastava. Olin kuitenkin aika tyytyväinen siihen miten suoriuduin oman istuntani kanssa, vaikka muuten ruunan raakuuden takia monet tehtävät jäivät suorituksiltaan meiltä vähän "vajaiksi". Olisin muutenkin halunnut ratsastaa hevosta enemmän "nenää ylöspäin", kuin hakevan sille keinolla millä hyvänsä pyöreää muotoa, jossa se helposti valahtaa vain pitkäksi etupainoiseksi... siitä sitten yritä lähteä tekemään avoja tai väistöjä. Valmentajan ohjeistus oli kuitenkin tämä ja niillä menin, ja kyllä minulle jotain työkaluja jäi käteenkin tämän ison hevosen ratsastamiseen, mutta ennen kaikkea seuraavan kerran tämän hevosen selkään noustessani jatkan keskittymistä siihen, että saan sen nenän ylös ja painoa enemmän takaosalle, vaikka se itse muoto siitä vähän kärsisikin. Erittäin opettavaista oli mennä vähän kokeneemmalla hevosella vaikka Tinokin kääntyy muistaakseni ensi vuonna vasta 7 -vuotiaaksi. Ja ratsastukset jatkuvat varmasti pian Deenkin kanssa, sillä pikkuhiljaa sen liikuntaa on alettava lisäämään ja satulaa selkää laittamaan :)

Joulukin lähestyy uhkaavasti ja nyt pitäisi alkaa miettimään lahjahankintoja läheisille ja ystäville. Omalle lahjatoivelistalle kuuluu ykkösenä uusia ratsastus- ja tallivaatteita ja miksei lahjakortteja muihinkin vaateliikkeisiin. Tuntuu, että olisi jo aika päivittää taas omaa vaatekaappia, kun aina se kaikki ylimääräinen jostain kumman syystä menee näiden eläinten tarpeisiin. Rahaa en halua lahjaksi yhtään, sillä se on jo nähty, etten sillä saa koskaan itselleni mitään kivaa ostettua vaan se menee laskuihin ja bensoihin... Mutta iloista joulunodotusta kaikille! Minä lähden perheen kanssa tänään kuuntelemaan Vesa-Matti Loirin joulukonserttia eli aika ihanaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot