perjantai 30. joulukuuta 2011

Mennyt vuosi ja vuosi vaihtuu!

Aloitin bloggaamisen omaksi ilokseni vajaat kaksi vuotta sitten. Kirjoittelin alkuun harvakseltaan, aina kun tuli sellainen olo, että nyt on pakko kirjaa ajatuksia ylös. Enemmän olen ollut kiinnostunut lukemaan muiden blogeja kuin kirjoittaa omaani, mutta kun Dee lähestyi ratsastusikää alkoi bloggaamisen into lisääntyä :) Ajattelin, että haluan itse joskus lukea näistä vaiheista myöhemmin ja koska en ole kauhean hyvä pitämään mitään päiväkirjaa paperisena, niin tällainen sähköinen treenipäiväkirja blogin muodossa on aivan täydellinen minulle. Kirjoittamiseni lisääntyessä myös lukijoitakin on tullut, mikä on ollut todella hauskaa, vaikka alkuperäinen tarkoitus ei ollut kirjoittaa tätä lukijoille vaan itselleni ja eräänlaisena "purkautumiskeinona".
Tilastoja katsoessani nyt, blogisivuani on aukaistu koko historiassa huimat 5813 kertaa!!! En olisi koskaan kuvitellut tuollaista lukua, mutta kiitos kaikille kiinnostuneilla ja mukava huomata, jos huolimattoman kirjoitustaidon omaavan henkilön kirjoituksia silti kiinnostaa lukea ;)

Katsastellaanpa nyt kulunutta vuotta.
Ykkösjuttu, josta olen ylpeä näin jälkikäteen, on se, että Dee saatiin satulaan ja totutettua ratsastajaan kaikkien apujoukkojen vajavaisuuksista huolimatta!


Ja aika pian siitä, kun Dee oli hyväksynyt minut selkäänsä pääsinkin jo etenemään sillä itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

Muutimme kesäkuun alusta Tuomarinkartanoon Helsinkiin, jotta Dee olisi lähempänä minua ja pääsisin sen kanssa maastoilemaan turvallisesti. Ja vaikka välillä ketoonkin olen saanut selästä tulla, pääasiallisesti kaikki sujui hyvin, kunnes tuli satulaongelmia ja niistä koituvia pukituksia.
Satulaongelmat saatiin onneksi loppujen lopuksi syksyllä selvitettyä ja sain hankitta Deelle satulan, jonka alla se liikkuu edelleen tyytyväisenä ja rauhallisena. Sitä odotellessa, milloin tulee eteen taas vaihtaa sitä penkkiä... tällaista tämä on nuoren lihaksia kasvattavan raakileen kanssa.
Lokakuu oli viimeinen viettämämme kuukausi Tuomarinkylässä. Tuona aikana Dee kulki paremmin kuin koskaan, se oli hyvin oppinut pelkät pohjeavut mm. laukannostoissa. Sen lisäksi hyppäsimme aivan loppukuusta sujuvasti helppoja linjoja, pieniä pystyjä ja yhden hurjan 60cm okserinkin. Hyppykertoja ratsastajan kanssa koko aikana tuli varmaan sen neljä kertaa. Hyvällä mielin sain päästää Deen Tuomarinkylän muuton jälkeen lomailemaan Järvenpäähän. Se oli lihaksikas, karva kiilsi ja muutenkin hyvässä pirteässä kunnossa.
Vuoden aikana kävimme yhdissä näyttelyissäkin elokuussa, joissa Dee oli päivän Best In Show.
Myös Ypäjällä syyskuussa Dee hurmasi saksalaisen tuomariston pukitteluista huolimatta ja sai hyvät arvostelut, sekä kiinnosti monia todella paljon. Ennen kaikkea me saimme hakemamme kokemuksen "kisapaikalta", joka on arvokkaampi, kuin yhdetkään arvostelut yhteensä. Selvisimme päivästä kunnialla läpi ja minulla sekä taustajoukoilla oli ihan hauska reissu muutenkin :)

Loppu vuosi marraskuu ja joulukuukin on mennyt kevyesti, vaikka selässä olen pääsyt kuitenkin käymään ehkä neljä kertaa. Treenin aloittamista on kaiken aikaan hankaloittanut kenkien irtoaminen, jonka varmaan jokainen vakituisesti seuraava lukija onkin saattanut edellisistä teksteistä lukea. Eli ei aivan toivotulla tavalla ole mennyt. Sen lisäksi mutaiset tarhat ehtivät sitten kuitenkin aiheuttaa riviä toiseen takaseen, jota nyt hoidellaan sitten pois uusimmassa kotitallissamme Vihdissä, jossa on hyvät puitteet aloittaa treenaaminen säännöllisesti, kunnes jalka-asiat on sellaisella tolalla, että on reilua alkaa kunnolla vaatimaan.

Tänään saapuu kengittäjä kattomaan kaikki kaviot läpi ja keskustellaan mikä ensiapu Deen etukavioihin olisi paikallaan, jotta kengät nyt pysyisivät edes kuukauden siitäkin huolimatta, että kavion aines on pehmentynyt ja huonontunut tämä kenkärumban myötä.
Sen jälkeen lähdenkin uuden vuoden viettoon ja sunnuntaina Dee pääsee irtohyppäämään, mikäli kengät vielä ovat tallessa kaikissa jaloissa.....

Ensi vuonna seuraavan kerran katsastelen tulevan vuoden hataria suunnitelmia :)

Eli nyt HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012!!! Toivottavat: Dee ja Heidi


3 kommenttia:

 1. Näytätte kyllä upeilta :)

  Ja rupesi aivan tämän kirjotuksen myötä jännittämään Viljan opettaminen ratsastajaan, huhheijaa :D

  Toivotan teille parempaa jalka onnea vuorelle 2012 ja hyvää uutta vuotta muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on upea hevonen, siitä on aina kiva nähdä kuvia. :) Tsemppiä vuodelle 2012!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Viipi :) Kun ne kerran oppii luottamaan ratsastajaan, niin sen jälkeen onkin aika helppoa ja nopeaa edetä itsenäiseen ratsasteluun. Tsemppiä teillekin ja hyvää uutta vuotta!

  Janita, kiitos, ehkä tälle vuodelle uuden vuoden lupaus blogikirjoittelun suhteen voisi olla, että enemmän kuvia ja mielellään tuoreita :) Tsemppiä myös sulle ja Santulle myös vuoteen 2012!

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot