torstai 29. joulukuuta 2011

Ylläri ylläri - kenkä irti, sekä muutto

En tiedä itkeäkö vaiko nauraa... nauranut olen ehkä enemmän ulos päin, mutta sisäisesti tekisi mieli lyödä jotakuta... Saimme varmasti "parhaimman" läksiäislahjan Järvenpäästä, eli irtokengän. Olisikohan tämä jo viides kerta? En enää muista, olen seonnut jo laskuissani. Toisesta etusesta taas siis kenkä uupuu, ja voitte vain kuvitella mitä tällainen jatkuva kenkien irtoilu tekee kavioille > hallaa. Tutkiskelin Deen kavioita samalla niitä pestessäni, että ne ovat alkaneet tulla "lapiomaisiksi" muodoltaan. Lisäksi kanta kavioissa on lähes olematon ja ne saisivat olla muutenkin vähän pystymmät. Kaiken tämän lisäksi etukaviot ovat liian lyhyet, kun ne eivät ole päässeet kasvaa vaan kuluneet, ja niissä saisi olla enemmän "massaa". Harmi juttu, sillä Deellä on aina ollut ideaalin muotoiset, malliset sekä laatuiset kaviot. Nyt se ovat kärsineet todella paljon näistä irtoilevista kengistä, sekä liian pienistä kengistä, sillä normaali koon kenkiä emme ole voineet edes ajatella näihin mutatarhoihin.

Kuva ei kyllä anna kavioiden tilasta oikeaa kuvaa, mutta tältä nämä nyt tässä näyttävät. Miljoonia reikiä ja kaviot alkaneet mennä hassun muotoisiksi. Lisäksi pienet kengät jalassa näyttää tuolta kuin vasemman puolimmainen kavio antaa näyttää - järkkyä. Tässä meneekin aikaa, kun saamme nämä taas korjattua entiseksi.


Lisäksi tosiaan takaset ovat turvoitelleet aavistuksen, kuin varoittaakseen jaloissa olevasta alkavasta ongelmasta haavojen ja mudan/kosteuden aiheuttavan rivin johdosta. Ei hyvä. Tässä tilanteessa olen todennut, että sopiva määrä hoitoa on hyväksi sekä tasapainoksi myös antaa jalkojen olla välillä rauhassa, ja pitämällä ne mahd. kuvana. Mutta kun on kyse siitä, että hevosen jalat ovat olleet märkänä viimeiset kaksi kuukautta sateisien ja kosteiden kelien ja myös märkien tarhojen ansiosta, on jalkoja parempi pestä useamminkin ja yrittää niitä pitää puhtaina, kuin likaisina. Märkänä kun ne jokatapauksessa ovat suurimman osan ajasta, pesit niitä tai et.
Olen vähän, en nyt sanoisi hysteerinen, mutta tarkka jalkojen(kin) suhteen, sillä jos ne eivät ole kunnossa, ei hevonenkaan voi jälleen kerran hyvin ja treenaamista täytyy vähän jarrutella. Lisäksi jalkavaivojen pitkittyminen saattaa jättää pysyviäkin vammoja ja kroonisia vaivoja. Siksi jalkojen hoito myös ennaltaehkäisevästi, kylmääminen rankempien treenien jälkeen joko kylmän juoksevan veden alla tai kylmägeelipatjojen kanssa ehkäisee mahdollisia rasituksessa aiheutuneita vammoja. Liikakylmääminen taas kuitenkin saattaa aiheuttaa muita ongelmia, eli tässäkin asiassa on pidettävä se kultainen keskitie. Ehkä tärpeinpänä jalkojen kannalta (kuin myös muun kropan) on riittävän pitkät alku- ja loppukäynnit, joista yritän pitää aina kiinni. Tuomarinkylässä ollessamme hyvien ulkoilumaastojen ja puitteiden ansiosta tuli myös käveltyä muutenkin pitkiä, n. 45-85min, lenkkejä kaikenlaisilla alustoilla, joka on myös kunnonkohotuksen ja kestävyyden kannalta todella tehokasta.

Deen ratsastukset ovat olleet siis taas jäissä viikon, osa syynä ollut oma flunssani, jonka takia on pitänyt ottaa rauhallisesti, osa syynä joulun pyhät, ja nyt sitten tämä kengättömyys, ja jälleen kerran flunssa ja kuumeilu itselläni.
Tänään oli Deen siirto siitä huolimatta uuteen talliin Vihti Dreesage Centeriin ja ai että olen tyytyväinen, että saimme sieltä paikan! Kaikki on niin siistiä, järjestelmällistä. Ihan hävetti tuoda kasa loimia, jotka on mutakerroksen alla. Kaikki viime viikolla äitini hankkimat joululahjaloimet Deellekin ovat sen näköisiä, ettei niitä ole kahteen vuoteen pesty. Tosiasiassa ne ovat viikon vanhat loimet, eli ihan tuliterät :) Onneksi uudella tallilla kuuluu palveluihin pesula, eli kaikki loimet ja muut tekstiilit, sekä suojat jne. pestään sekä kuivatetaan sinulle valmiiksi! Tämä onkin todella hyvä, sillä en ole hirveästi viitsinyt kotona omassa koneessa pestä likaisia rättejä, etenkin kun poikaystäväni on vähän allerginen kaikelle eläinpölylle. Meiltä menikin heti suurin osa loimista pesuun alkajaisiksi!
Myös muut varusteemme kaipaavat extrahuoltoa, on ne niin karseessa kunnossa. Ihan inhottaa.
Huomenna onkin vuorossa harjojen ja harjapakin pesu ja nahkavarusteiden huolto. Deen klippausta pitää myös harkita tässä ensi kuun aikana, sillä se on kasvattanut aikamoisen karvan siitä huolimatta, että olen yrittänyt loimituksella sitä estävän. Nyt kun treenit lisääntyvät on parempi saada nopean kuivumisen kannalta tuo pumpulikarva pois.

Dee kotiutui jälleen uuteen karsinaansa hyvin ja se sai vierustoverikseen Deen mielestä hyvin tylsän ruunakaverin - se ei reagoinut Deen mihinkään provosointiin mitenkään eli "voihan tylsyys, kuinka tylsä kaveri!" :) Vastapäätä Deetä asustaa ratsutuksen alla oleva 2,5v. Frank, jonka selässä olen taas parisen kertaa käynyt. Nyt ollaan jo edetty hienoa laukkaa liinan päässä molempiin suuntiin ja irrallaankin pieni pätkä ravia! Hyvin on edistynyt.

Ensi postauksessa informaatiota, kuinka Deen ekat päivät sujuvat uudessa paikassa. Perjantaina ainakin luvassa (jälleen) kengitys. Tällä kertaa laitetaan ympäri kengät ja etusiinkin laitetaan kakkosen kengät takaisin. Lauantaina lähdemme uuden vuoden viettoon Himokselle, mutta uuden vuoden päivänä luvassa irtohypytystä ja maanantaina selkään.

2 kommenttia:

  1. tylsiä nuo kenkäongelmat :( onnea ja tsemppiä uuteen kotiin ja tuleviin treeneihin! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, erittäin ärsyttäviä ongelmia. Luinkin sun blogista, että teillä on kans ollu saman suuntaisia kenkäprobleemia. Kiitos, uusi koti on kyllä ihana ja uskon, että Deekin viihtyy! :)

    VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot