lauantai 14. tammikuuta 2012

Eteen!

Nyt kun olen saanut Deen kuulolle, avuille ja keskittymään minuun selässä, lähdin tänään ratsastamaan vielä rohkeammin eteenpäin pitkillä sivuilla. Hevosen liikkeiden laatua yritetään hiota, saada se liike esiin mitä hevosella oikeasti luonnostaan olisi. Bootsit ovat auttaneet jonkin verran alkuun, että ori uskaltaa lähteä pidentämään askelta ilman, että kopsii kannoilleen, mutta haluaisin hevosta ajoittain enemmän ylös edestä, ja takapäätä enemmän alle, jotta se löytäisi tätä kautta rohkeuden liikkumiseen. Kovin pitkään se ei luonnollisesti jaksa tässä itseään kantaa, mutta erityisesti pitkien sivujen alussa, joissa lähdin rohkeasti lähettämään sitä eteenpäin, tuli jo muutamia hyviä askelia!

Epäilen myös, että numeroa pienet kengät vaikuttavat hevosen liikkumiseen vielä paljon ja kun kengitys saadaan kohdilleen, kavio kasvamaan riittävästi, alkaa liikkumisessakin näkyä tulosta.
Huomenna Dee pääsee irtohyppäämään, jota se rakastaa :) Ja maanantaina pitkä kävely selästä lähimaastoissa ja samalla käydään pikku pätkät hankikävelemään - meillä on upeassa kunnossa kaikki pellot, lunta on juuri sopivasti eli toivotaan ettei tule kauheasti huomenna tai ylihuomenna lisää tai vastaavasti sula pois.

Tänään kävin ennen Deetä hyppäämässä ystäväni Pihlan 7 -vuotiaaksi kääntyvän ison saksalaisruunan Tinon pitkästä aikaa. Hevoselle on joulua ennen aloitettu kankien totuttelu ja nyt sillä oli menty viikon verran kanget päässä ja hevonen tuntui super hyvältä kankien jälkeen myös nivelillä! Se jaksoi kantaa itsensä paremmin edestä, eikä näin maannut kädelle niin vahvasti mitä se yleensä on tehnyt, etenkin minun kanssani, koska olen niin pieni ratsastaja noin isolle hevoselle... jalkani eivät riitä pääsemään kunnolla hevosen ympärille.
Hyppäsin Tinon kanssa kavaletteja, yksittästä pystyä, sekä sarjaa. Kavaletti työskentely tuntui alusta asti helpolta. Löydettiin heti hyvän sujuvan ja pyörivän laukan, jolla oli helppo lähestyä ja löytää paikat. Aivan pienimpiä esteitä Tino ei juurikaan jaksanut hypätä, joten nostettiin sitten aika reippaasti ylemmäksi. Yritin myös keskittyä itse siihen, että istun mahdollisimman hiljaa Tinon selässä, sillä jos sen kanssa lähtee liikaa painetta laittamaan lähestyessä estettä tai edes kaarteissa, se meinaa räjähtää aina siinä vaiheessa käsiin, lähtee hätäilemään ja ponnistuspaikat katoaa silmistäni. Sujuva laukka, jossa ei tahtiin muutoksia, niin kaikki tuntui todella helpolta! Tältä hevoselta ei myöskään ihan heti skouppi lopu kesken, joten taitaa tulla oma rimakauhu ennemmin vastaan, kun tältä hevoselta hyppykyvyn ääriraja. Katsotaan, jos lähtisi myös Tinon kanssa muutamalle Nevalan valmennukselle, kun olemme varovaisesti miettineet jos starttaisin Tinon kanssa muutaman kerran ensikeäsänä esteissä, jos vain tämä ohjelma mahtuu Tinon ja omistajansa koulutäyteiseen kalenteriin. :) Se nähdää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Olisikohan mahdollista saada postauksiin lisää kuvia ja videoita, tekisivät heti mielenkiintoisemman ja kivemman lukea tekstiäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia ja videoita ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollista saada enempää. Treenaan ja hoidan hevosen usein yksin, jolloin keskityn itse asiaan eli hevosen hoitoon. Kamerakalustokin rajoittuu lähinnä reistailevaan pikku pokkariin tai iPhonen kameraan, joiden ansiosta onkin enemmän ollut tämän alkuvuoden puolella (huonolaatuista) kuvamateriaalia ja tämä postaus taitaakin olla ensimmäinen vuonna 2012, johon nyt ei ollut tekstiin sisältyvää kuvaa jaettavana. :) Toivottavasti lukijat tykkäävät jatkossakin lukea enemmän asiatekstiä, sillä tämä blogi on lähinnä toiminut omana treenipäiväkirjanani, joissa kuvat ovat toisarvoinen juttu minulle ja luulen, etten jatkossakaan saa kuvia/videoita järjestettyä tämän enempää ellei jostain ilmaannu joku innokas kuvailija. Olen siitä pahoillani :/ Mutta toki aina kun materiaalia saan, niitä yritän parhaani mukaan laitella.

      Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot