sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Alkukauden 2012 suunnitelmiaKuten lukea on jo saattanut, pikkuhiljaa Dee on palannut treeneihin taukonsa jäljiltä ja tottakai täytyy suunnitella tarkkaan kunnon työskentelysykähdykset, palauttavat lepo jaksot, valmennukset sekä varovaisesti tutkailla kilpailukalenteriakin.

Nyt Deellä on ollut muutama vapaapäivä kävelytyksineen. Huomenna juoksutan sen kevyesti ja tiistaina jälleen selkään. Täytyy taas työstää laukannostoja selästä, jotka ovat vähän jääneet ja huomasin kuluvalla viikolla, että nostot ovat jälleen ruosteessa ja vaikeita orille. Todennäköisesti kasvuun ja lihaksistoon liittyviä juttuja, sekä selän pienten jumien ansiosta tällainen, joten  hevosen ehdoilla mennään. Loimitusta olen hiukan muuttanut nimenomaan selänkin takia, mutta myös sen informaation vuoksi mitä sain tallin henkilökunnalta kuulla, että Dee palelee ulkona, jos on vähänkään kosteekylmä, viima tai sadetta. Myös olen muutaman päivän omatoimisesti hieronut hevosen selän läpi arnika geelin kanssa, jonka pitäisi lieventää mm. lihassärkyä ja Dee on nauttinut näistä toimenpiteistä todella! Ja jos tässä nyt aletaan ihan "hifistelemään", niin sellainen Back on Track loimi olisi pop, mutta vielä toistaiseksi tällaiseen infestointiin en pysty venymään...
Jalkoja myös olen ahkerasti edelleen huoltanut, ja pahin rivijalka, oikea takanen, on selkeästi rauhoittunut!

Ensi sunnuntaina suunnittelin irtohypytystä, kun siitä viimekertaisesta jouduimme jäämään pois. Irtohypytys on niin hyvää treeniä etenkin nuorelle hevoselle, mutta miksei myös vanhemmallekin ja se vetreyttää myös hyvin lihaksistoa, ja tällaisessa harjoituksessa hevonen saa liikkua vapaammin omaa tasapainoaan hakien. Se on myös hyvää mielenvirkistystä, jossa hevosen ei tarvitse olla niin tiiviisti ihmisen kontrollissa.

Viikolla 3 alku viikko jälleen palauttelevaa, maastoilua, myös vapaampaa ja energian latauksia tulevaa viikonloppua varten jolloin kouluvalmentajamme Omppu Saarinen tulee Suomen vierailulle Saksasta. Tästä jatketaan heti perään viikolle 4, jolloin olen ilmoittautunut Deen kanssa Dumiin Kari Nevalan valmennustunnille. En usko, että tarvitsee ottaa ennen tuota valmennusta itsekseen hyppykertaa, kun irtohypytyskin suoritetaan, joten mielummin säästelen hevosta ja tehdään vaikka sitten jälleen puomiharjoituksia jos siltä tuntuu.

Siitä seuraavaa paria viikkoa en ole suunnitellut sen ihmeemmin vaan katson, miten Dee lähtee tästä kulkemaan, millä mielellä se on noiden valmennusten jälkeen, ja sen pohjilta suunnitellaan harjoituksia. Ykkös juttu on, että Dee pysyy hyvällä mielellä ja sillä jatkuu hyvä työmotivaatio, ja että se jaksaa myös fyysisesti. Kuntoa yritetään tässä kaiken aikaa kohotella, ja siihen ensisijaisesti parhaimpia ovat parin tunnin kävelyt!

Helmikuussa 11-12. pvä olisi luvassa Kari Nevalan estekurssi. Meinaamme osallistua kumpaankin päivään, vaikka ensiksi aprikoin mahtaako olla liian rankka... Tulin siihen tulokseen, että täytyy vain muut treenit siinä lähipäivinä pitää sen verran kevyempinä, että energiaa riittää molemmille päiville ja luotan Karin arvostelukykyyn nähdä, milloin nuorelta hevoselta ei tarvitse pyytää enempää vaan pidetään taso helppona ja jätetään tehtävät siihen, kun menee hyvin.

Kevättalvella yhdet harjoituskisat olisi kiva kokemuksen takia käydä, joten katsotaan jos sopivat kisat jostain löytyvät.
Tässä siis suunnitelmat, mitä nyt tähän seuraavaan kuukauteen pystyn varovaisesti miettimään!
KiPasta tuli myös katsottua noviisiluokkien ajankohtia, mutta mennään sen mukaan milloin hevonen tuntuu hyvältä, joten enpä lähde niistä spekuloimaan sen enempää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot