perjantai 17. helmikuuta 2012

Deen treenit ja omat vaivat ja toipumiset
Tiistaisia ratsastuksia en sitten juurikaan ole kerinnyt pistellä muistiin tässä muutaman päivän aikana, kun olen vain yrittänyt levätä ja samalla rampannut fysiatrilla ja fysioterapeutilla sekä lääkärillä selkäni vuoksi. Oma selän tila ei juurikaan ole muuttunut sitten viime viikon, mutta tänään sain vähän tarkempaa diagnoosia mikä selässä on vialla ja reseptin lääkkeisiin, jonka voimin pitäisi alkaa selän tulehdus kuntoutumaan. Sen lisäksi ehdoton lepo pitää yrittää pitää mielessä, eli en tosiaankaan saa nostaa >mitään<, en ratsastaa edelleenkään, enkä tehdä mitään muutenkaan vähänkään fyysistä rasitusta. Ainoastaan on lupa harjailla omaa hevosta, se on kuulemma sallittua ;) Oletan myös, että kävelylenkit maasta hevosen kanssa on sallittuja, niitä nyt on pakko vaan tehdä ja ehkä sellainen hiljainen liikkeessä pysyminen kuitenkin on parempi kuin se, että jumahtaa sängynpohjalle.

Janita jatkaa satunnaisia Deen liikutuksia, eli viime tiistaina Janita jatkoi Ompun neuvot tuoreellaan muistissa. Dee oli vähän väsähtäneen näköinen tuolloin, mutta laukat nousi silti paremmin, kuin lauantaina, kun Janita uskalsi itse rentoutua siellä selässä. Laukka on Deellä kyllä ihan kauheasti parantunut sitten viime syksyn, siinä on todella paljon laatua ja luulenkin, että laukan suuruus onkin ollut hevoselle itselleenkin hankalaa vielä kun opetteluvaiheessa, että miten päin ne jalat sinne alle pitää mahduttaa. Nyt Dee on kuitenkin saanut treenin myötä paljon enemmän voimaa takaosalle, ja se liikkuu laukassa mielettömän hyvin tasapainossa. Keskiviikkona kävin Deen kanssa tunnin kävelylenkillä sekä pyöräytin sitä lenkkimme puolivälissä pellolla hangessa pari kierrosta kumpaankin suuntaan ravissa, jossa se sai ihan vapaasti venyttää niskaansa ja selkäänsä. Dee vaikutti innokkaalta, mutta todella rennolta ja vapautuneelta. Siitä jatkettiin vielä hankikävelyä ja normaalilenkkiä niin pitkään, kunnes tuntui että oma kunto ei riitä tällähetkellä jatkamaan taivallusta enempää.

Dee on saanut nyt joka päivä minulta tai Janitalta selkähieronnan ja tehnyt venyttelyliikkeitä aina liikutuksen jälkeen, ja se tykkää niistä jutuista todella paljon ja oikein tarjoaa esimerkiksi jalkojaan venyteltäviksi :) Tänään orille tuli kokovapaa, kun ajattelin itse levätä ja huomenna Janita ratsastaa ja ehkä laitetaan vähän kavelettejakin eteen piristämään menoa. Sunnuntaina juoksutan Deen sivuohjilla, ja katsellaan sitten miten ensi viikon liikutukset koostuu. Tällä viikolla siis vain kaksi ratsastuskertaa, mutta toisaalta viime viikko ja sitä edeltävä olikin vähän raskaampia. Itse en vielä ensi viikollakaan saa ratsastaa, joten menee suunnitellut estehypytkin sivusuun taas :(

Eli vielä ei ole tietoa, milloin pystyn ratsastamaan, mutta nopeammin kuulemma pääsen selkään mitä paremmin maltan levätä. Mutta sanompa suoraan, että kyllä on tylsää! Kuitenkin hyvä, että "löydökset" mun selästä löydettiin nyt, kun ne on vielä hoidettavissa, kuin vaikka myöhemmin tänä vuonna, kun selkä olisi ollut entinen ja sen kanssa pitänyt suhtautua elämään koko loppu elämä. Onneksi myös, että on vielä noinkin nuori hevonen, joten kevyemmät jaksot ovat hyväksi vaan, kunhan ei ihan jätä vapaille, ettei virtaa keräänny liikaa. Ja ainahan voin maasta työskennellä sitä, joten kuntoa saadaan varmasti pidettyä yllä, meni tässä toipumisessa nyt sitten kuin pitkään tahansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot