tiistai 27. marraskuuta 2012

Kuulumiset Deeltä

Deetä on alettu pikkuhiljaa ratsastamaan taas ja poika on parantunut leikkauksesta todella hyvin. Luonteeseen, vireystilaan ynnämuuhun ruunaus ei ole vaikuttanut vielä millään tavalla eli höhöttelee omaan tuttuun tapaansa edelleen muille hevosille aina välillä, mutta se saattaa viedä jonkin aikaa (muutamia viikkoja) ennenkuin vaikutukset alkavat näkymään. Toivon mukaan siitä ei jokatapauksessa tule ihan tohvelia, pidän sen energisyydestä, vilkkaasta, rohkeasta ja räjähtävästä luonteesta :) Tuskinpa, aikapommi se on ollut ihan pienestä pitäen ja se tuntuu kuuluvan sen luonteenpiirteeseen. Tärkeintä on nyt se, että se ei stressaa tammojen ja muiden hevosten perään vaan saa käyttää kaiken sen energian mitä sillä on suorittamiseen.


 Nyt oikeastaan odottelen tietoa siitä, kuinka paljon kevyemmäksi Dee tulee ratsastettavuudeltaan, koska se alkoi olemaan tuossa syksyllä jo aika vahva, mikä näkyi kyllä sen liikkumisen laadussakin.
Tämä raskaus on nähtävissä aivan muutamissa viimeisimmissä estevalmennyksissamme, mitä syksyllä ehdimme käymään, ja se näkyi ja tuntui eniten laukassa, joka ei sitten enään pyörinytkään toivotulla tavalla. Selkään Dee tuntui kädelle ja niskastaan erittäin vahvalle ja pohkeelle ajoittain todella hitaalle, enkä pitänyt tästä tunteesta ollenkaan.
Videota Deestä olen toivomuslistalle laittanut ja ilmoittanut siitä valmentajalle. Viimeistään uskoisin kisoista tulevan materiaalia.

Muutoin Deen päivään kuuluu normaalitreenien lisäksi edelleen aina kävelytystä kävelykoneessa ja ulkoilua tarhassa. Uskon, että sen kunto kohenee tuolla reissulla huimasti, kun se saa liikkua niin paljon enemmän mitä se täällä Suomessa on saanut liikkua.


Omat päiväni viime viikolla ovat kuluneet töiden tekoon ja opiskeluun. Täytyy sanoa, että olen jo aivan puhki näistäkin asioista tällä hetkellä, että onneksi ei ole vielä hevosta liikutettavana joka päivä. Olen onneksi hierottavien hevosten kanssa hyvässä aikataulussa, ja hierottavia riittää aivan jonoksi asti, että en tiedä milloin tätä jonoa saan radigaalisti purettua. Olisi helpompaa, jos ei tarvitsisi käydä 40 tuntia viikossa töissä! :)

Viime viikolla Zorro -poni oli Miljan kanssa Laineen Sepon sileän valmennuksessa, jossa poni oli taas kulkenut todella asiallisesti ja aikuisen ponin elkein - en pysty lopettamaan tätä ihmettelyä siitä, kuinka järkevä ja viisas tuo ponipoika oikein onkaan!
Perjantaina hieroin ponin läpi ja selästä löytyy pieniä kireyksiä, jotka todennäköisesti johtuvat siitä, että poni on tässä syksyn aikana täyttynyt niin paljon, että sen satula alkaa jäämään auttamattomasti liian pieneksi. Mutta ei vielä mitään maata mullistavaa, etteikö näitä kireyksiä ja jumeja olisi saatu käsittelyllä vähän laukeamaan ja lihasta rentoutumaan.
Tällä viikolla alunperin olin toivonut, että päästään taas maneesille ponin kanssa, mutta olen niin tiukasti kiinni töissä, ja kun en vieläkään ole saanut ajettua sitä e -korttia vetääkseni itse traikun, niin olen todella tylsästi myös kiinni muidenkin ihmisten (lue:kuskin) aikatauluissa, joten tämä suunnitelma sitten taitanee viipyillä ensi viikkoon. Ponin liikuttelua siis sen kotitallilla luvassa tällä viikolla. Sen e -kortin mun on pakko ajaa ennen ensi kevättä, jotta elämä helpottuisi.

Ja täytyy näin lopuksi iloita, että rekisteröitynyt lukijamäärä on kasvanut ihan parissa kuukaudessa yhtäkkiä todella paljon ja bloglovininkin kautta muutamia seuraa, sekä kävijävirtoja tässä tänään vilkaistessani huomaan, että anonyymina/non-rekisteröityjä lukijoitakin tuntuu olevan toiset mokomat päälle! En olisi koskaan silloin muutamia vuosia sitten kun aloitin tätä bloggaamista, että juttuni kiinnostaisi näin monia. Yritän kokoajan kehittää blogiani parempaan suuntaan ja yritän pitää kirjoitustyylin sellaisena, että sitä on mukava muidenkin lukea. Sain myös sähköpostia eräältä lukijalta, joka toivoisi anonyymien kommenttioikeuden takaisin. En itse pidä välttämättä ajatuksesta, kun tuntui, että anonyymina kirjoitti aikaisemmin vain katkerat ihmiset, mutta voisin harkita sitä sillä, että muuttaisin kommentointiasetuksia niin, että kaikki kommentit näkyisivät vasta hyväksynnän jälkeen, jolloin voisin suoraan kipata roskikseen vähänkin epäilyttävät kommentit ennen julkistamista. Mutta katsotaan nyt, jahkailen tätä asiaa sen vuoksi, että sen jälkeen, kun estin anonyymien kommentoinnin olen saanut bloggailuintoni takaisin samalla tasolle, mitä se on ollut joskus vuosi sitten, enkä haluaisi kadottaa tätä tunnetta enään. En kirjoittele juttujani suuren kommenttimäärän toivossa vaan ensimmäisenä päiväkirjaksi itselleni ja toiseksi, hyväksi lukumateriaaliksi toivottavasti toisille. Saa laittaa mielipiteitä asiaa koskien! :)

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tuli niin paljon kirjoitusvirheitä että piti poistaa tuo kommentti ja nyt en näköjään saanutkaan sitä kopioitua joten yritetään uudestaan.. :D

  Eli siis neuvo vaan kaikkia liittymään bloggeriin, tän kautta on sitäpaitsi niin helppo seurata uusia päivityksiä :)

  Omassa blogissani on vielä kaikille vapaa sana kun on niin pieni blogi niin ilkeitä kommentteja ei ole vielä tullut.. Tai ehkä se johtuu siitä kun en ole yhtään mainostanut sitä niin puolitutut eivät ole sitä vielä löytäneet.. :D Se kun taitaa mennä niin että ne pahimmat arvostelijat on yleensä jotain kautta tuttuja.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en tosiaan oikeastaan tajua, mikä on esteenä bloggeriin rekisteröitymiseen! :) Helpompaa seurata blogeja, joita tykkää lukea.
   Ja samaa olen huomannut minäkin, että hyvänpäivän tutut ovat olleet näitä ikävien kommenttien laittajia, enkä oikeastaan sellaisia terveisiä halua saada enää jatkossa blogiini lainkaan.

   Poista
 3. Siltä mustakin tuntuu, että ne pahimmat hölösuu jauhajat on jotain kautta tuttuja tai tutuntuttuja. Vaikka mullakin edelleen on anonyymeille kommentointioikeus, ei liene kenellekkään ihan täysin mahdotonta blogger-tilin luonti :) Eli jos tuntuu ettei anonyymien asiattomat kommentit innosta, laita vaikka jotkut pienimuotoiset ohjeet blogger-tilin luonnista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei kyllä innosta kauheasti! Tuo olikin hyvä idea, pistetään korvan taakse :)

   Poista
 4. Minusta sun ei kannattaisi olla huolissasi anonyymeistä, koska mitä itse olen blogiasi lukenut ja jotain jostain tiedän, niin ei anonyymien katkerat kommentit voi hirveästi vaikuttaa. Siis ihan siinä mielessä että ei teksteissäsi ole mitään pahan sanan paikkaa, koska kaikki on asiallista ja itsekin kerrot mitä et osaa / osaat. Tekstisi kyllä herättävät aina ajatuksia, joista anonyymit saattavat jotain keksiä. Mutta on myös paljon asiallisia ja mukavia anoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää kyllä, ihmiset keksivät kärpäsestäkin asiaa, jos niin vain haluavat :) Ja itselläni ei ymmärrys riitä tällaisille kommenteille, joten siksi ei oikein huvittaisi antaa nimettömille henkilöille taas vaihtoehtoa tällaiselle kirjoittelulle.

   Poista
 5. En varmaan itse palauttaisi anonyymien kommentointioikeutta. Profiilin luominen ei edellytä oman blogin kirjoittamista, eikä sinne tarvitse itsestään umpia lampia kirjoittaa. Parhaimmassa tapauksessa kynnys kommentoinnille nousee sille tasolle, että jos ei mitään rakentavaa osaa sanoa niin parempi jättää sanomatta ;)

  Minäkään en halua, että ala-arvoiset kommentit laannuttavat bloggailuintosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoit sen asian todella hyvin mitä ajattelen anonyymikirjoittelusta. Täytyy varmaan jatkossa kannustaa ihmisiä bloggertilin luomiseen!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot