keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Matkat bookattu!

 Teksti sisältää paaaljon kuvia, varoitan :) Kuvassa esteori Zacharov (Clinton - Lord Z - Nimmerdor)


Nyt on matkat bookattu Deen luokse, mutta vasta ensi vuoden alkuun se lähtö kuitenkin venyi. Käytännössä ei olisi ollut "järkeä" nyt lähteä sinne katsomaan ja kokeilemaan sitä, kun ruunaus on juuri takana päin ja normaaliin treeniin palaillaan. Lisäksi näin järkeväksi panostaa se kaikki kapasitetti tuohon ensi vuoteen, jotta voi olla sitten kerta heitolla pidempiä aikoja. Nyt ollaan myös vihdoin ja viimein monien vuosien hartaan odottelun jälkeen järkätty niin, että mennään samalla katsomaan yhtä maailman suurimpia oripäiviä, eli KWPN Hengstenkeuringeja, jossa valitaan mm. uusia oreja KWPN jalostukseen! Jippii! En malta odottaa :)KWPN -ori Johnson (Jazz - Flemmingh - Sultan)

Team Nijhofin orishowssa keväällä 2010

KWPN -ori Zambesi (Heartbreaker - Calvaro Z - Le Mexico)
 Legendaarinen esteori Clinton (Corrado - Masetto - Landgraf I)

Olen Hollannissa käynyt elämässäni sen pari kertaa ja maasta tykkään kokonaisuutena ihan mielettömän paljon. Se, että sieltä löytyy maailman hienoimpia hevosia, ja upeita talleja, valtavasti osaamista hevospuolella, myös Hollanti on maana hirveän kaunis ja idyllinen. Itselläni on siellä aina vähän sellainen "Liisa ihmemaassa" -olo, kun kaikkialla on pihat niin kauniisti laitettuja, talot ovat ulkonäöltään, kuin satukirjoista eli ylipäätään maisemat ovat jotenkin todella kiehtovia. Ihmiset siellä ovat olleet todella ystävällisiä ja hyvän tuulisia peruslonteiltaan, ja siitä fiiliksestä pidän kaikkein eniten. Hevosihmisetkin mielellään näyttävät hevosiaan ja kertovat niistä paljon kaikennäköistä.

Stal Eurocommerce - holstein -ori Eurocommerce Dubai (Colman - Lavaletto), täällä myös orishowta katsomassa keväällä 2010

Outletkaupunki Batavia Stad
Pihat ovat lähes poikkeuksetta aina huolitellut ja siistit


Tämäkin rakennus on talli :)

Tallin pihalla lampi ja puutarha

5 -vuotias ori treenissä

Hevoshuutokaupassa - tämän tamman vatsassa oli kasvamassa Totilas -varsa. Tämä syntymätön varsa myytiin tuona päivänä hintaan 32 000€.

Hieno puolivuotias estevarsa


Perus hollantilaista maisemaa


Ajattelin yrittää järjestää tulevalle matkalle läppärini mukaan, jotta voisin addiktoituneena bloggaajana päivittää mahdollisesti blogiakin realiajassa koko reissun ajan :)
Kamera lähtee siis tottakai myös mukaan, ja kuvaa sekä videota napataan paljon. Pitänee käydä ostamassa tilavampi muistikortti lisäksi, jotta ei lopu kuvaaminen kesken matkaa. Eniten odotan Deen näkemistä ja sen selässä käymistä! Eli vuotta 2013 odotetaan täällä ruudun takana kuin kuuta nousevaa! Nyt vielä pitäisi tarkempi matkasuunnitelma tehdä jokaiselle matkapäivälle.

Hollanti on hieno maa ja ainakin hevosihmisille suosittelen tekemään matkaa sinne, jos vaan on mahdollista tai yhtään kiinnostaa! Tuollaiset Keski-Euroopan matkat ovat muutenkin näin hevosurheilun, treenausten ja -kasvatuksen kannalta todella silmiä avartavaa kokemusta. Itselleni ainakin lyhyetkin matkat ovat olleet todella antoisia ja siksi odotan tuleviakin reissuja innokkaana :)

Tuolloin myytävän ollut 4 -vuotias Flemmingh -tamma
Beautiful Netherlands

24 kommenttia:

 1. Hollanti on ihana! <3 Ja kuvassa ihanat suorajalkaiset varsat laitumella! Mukava kun kirjoittelet noista hevosten suvuista jne. Itsekin niitä opiskelen ja tutkin ihan omaksi ilokseni. Onneksi en ole ainoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!!! Ja kiva, että löytyy muitakin, jotka ovat kiinnostuneita hevosten suvuista :) Itse en edes enään osaa katsoa hevosia ilman, etten kysyisi niiden sukua. Suku antaa tietynlaisen mielikuvan hevosesta itsestään. Tuossa varsalaidun -kuvassa kimo varsa oli Zirocco Blueasta (Mr Blue - Voltaire - Le tot de Semilly) ja rautias edessä oleva varsa oli oriista Uphillista (Oscar - Apollonius xx - Lt. Generaal) eli samasta oriista mistä yritin saada yksi kesä itselleni toista varsaa.

   Poista
  2. täällä on kans yks sukutaulun tuijottelija.. Kovasti oon yrittänyt ettiä mun ekan tammani (hollantilainen) sukulaisiakin mutta ei helpota kun isä ei ole hyväksytty ori.. (vaikka pari sen jälkeläistä on aika kovan tason kilpureita) :/

   Poista
  3. Minkä niminen tamma sinulla on ja minkäniminen isä? Kiinnostaa :D Voin yrittää auttaa ja saada selvitettyä asiaa, laita sähköpostia: heidi.patsi@hotmail.com

   Poista
  4. Aijai tuo kimo kelpaisi niin suvultaan, kuin ulkonäöltään, nams! :-)

   Poista
 2. oi herranjestas muutan hollantiin ja ostan tuon kaiken itselleni ihan vaan näiden kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle tuli selkeästi sama Liisa ihmemaassa -fiilis! :)

   Poista
 3. Wau mitä maisemia ja hevosia! :) Ja reaaliaikapostauksia sitten vaan kehiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ja hevoset ovat kyllä ihania! Joo reaalipostauksia yritän järjestää ja läppärin mukaan ottaminen ei ole se ongelma vaan se nettiyhteyden löytäminen sitten siellä paikanpäällä :D Katsotaan josko pääsisi suunnitelman toteuttamaan!

   Poista
 4. Upeita kuvia, rupes vähän matkailu kiinnostamaan..! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen todella matkailua, se avartaa :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja kirjotat tosi kivasti, sait uuden lukijan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tervetuloa lukemaan! :)

   Poista
 6. Ihania kuvia.. :) Tarviskin mennä joskus moikkaan hyvää kaveria joka tuolla on jo useamman vuoden majaillut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän sinulla on enemmän, kuin hyvä syy lähteä! Parastahan on, että maasta löytyy joku kaveri, joka pystyy näyttämään paikkoja ja kierrättää parhaimmissa tapahtumissa jne! :)

   Poista
 7. Voi nam mitkä maisemat. Olin joitain vuosia sitten Saksassa kesätöissä ja ihan tuli ikävä - kyllä on Euroopassa ihan eri maailma noin hevoskulttuuria ajatellen. Kunpa itsekin pääsisi hevosturisteilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se ja kyllä kokemisen arvoista, vaikka sitten vain pienien minilomien pätkissä :)

   Poista
  2. P.S. Sattuikin, että sulla on tuo Johnsonin kuva tässä - se on musta niin hieno ja pari Johnsonilaista varsaakin on mulla korvan takana... :)

   Poista
 8. Otat sitten paaaljon kuvia KWPN-oreista! :D Itellä nuori KWPN-tamma, joka tarkoitus astuttaa joskus myöhemmin vanhempana, pitää alkaa katsastaa jo tarjontaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee kuvia ja videotakin keuringtunnelmista!!! :)

   Poista
 9. Ihanan kotoisen näköistä, ja tunnistettavia paikkoja toisen kotini läheltä! Hollantilainen lukija liittyi joukkoon :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot