perjantai 9. marraskuuta 2012

Viikko ilman hevosia + uusi poni kuvioissa

On ollut aika outoa tämä aika. Minun piti tällä viikolla hoitaa hierontoja edes muutama kappale, mutta eilisen tukkaepisodin väsyttämänä tämäkin vapaapäivä meni nukkumiseen. Olin edeltävänä päivänä ollut putkeen 21h hereillä, joten kuten arvata saattaa vapaapäivänä houkutus tuollaisen rupeaman jälkeen on suuri jäädä vain kotiin löhöämään. Ja mikä parasta, saan sen tehdä ilman velvotteita! Välillä tällainen aika on mukavaa, mutta täytyy myöntää, että hinku on kova hevosen selkään jo.

Ja kuten aikaisemmin mainitsin, niin jotain mielenkiintoista projektia ollaan saatu kehiteltyä nyt talveksi ja mahdollisesti vähän pidemmäksikin aikaa mm. tulevaan kauteen, mikäli kaikki sujuu kivasti! Ja olen ihan todella todella todella innoissani!

Eli ajatusleikki lähti sinä päivänä, kun olin ystäväni Miljan omaa uutta talliparatiisia ihastelemassa ja heppoja moikkailemassa viime viikolla. Pääsin myöskin kokeilemaan Miljan molempia hevosia, pitkästä aikaa Miroa, jolla ratsastelin hyvin tiiviisti sen ollessa 4 -vuotias ratsun alku, mutta itse tähti ja puheen aihe on tällä kertaa kuitenkin tämä sievä vuonna 2009 syntynyt welsh part bred poniori Zorro SA.

© Pekka Pietikäinen

Tämä poniori on osoittanut jo nuorella iällä, että sillä on osaset kohdallaan niin fyysisesti kuin psyykkisestikin tulevan estekilpaponin rooliin. Sen lisäksi, että se hyppää super hyvin, se myös liikkuu aika kivasti ja mikä parasta, sen motivaatio ja luonne palvella ihmistä on ihan käsittämätön niin maastakäsin, kuin ratsastajan allakin. En ole koskaan istunut noin hyvän tuntuisen kolmevuotiaan selässä, mitä viime viikolla sain kokea!

Milja ja hänen avopuoliskonsa ovat omistaneet tämän ponin kaksivuotis alkutalvesta asti. Ponin isä on Suomessa vaikuttanut hollantilaista alkuperää oleva esteponiori Flora's Hof Magic ja Zorron emä B sektion welshponitamma Grace V A.
Miljalla on ollut toiveissa esittää Zorro ensi kevään oripäivillä sen ollessa kääntynyt 4 -vuotiaaksi ja kun tästä asiasta oli keskustelua ja pohdintaa, kuka sen esittäisi ja saisiko sen laiteltua siihen kuntoon, että sen voisi siellä näyttää, niin tarjouduin estekuskin ja muutenkin avustajan rooliin tässä asiassa. Milja ja minä lyötiin kättä päälle muutaman hyvin nukutun yön jälkeen, ja nyt meillä onkin edessä vallan mielenkiintoinen projekti! Kummatkaan ei ole aikaisemmin laittanut oria oripäiviä varten kuntoon, mutta molemmilla on ajatusta kuitenkin kuinka edetä ja uskon sen perusteella, mitä aikaisemminkin olemme tehneet tiivistä yhteistyötä erilaisten hevosten parissa, että tästä tulee todella antoisa juttu kaikille osapuolille! Ja minun onnekseni olen pysynyt poniratsastajan mitoissa! :)


Oripäiviä kohti siis lähdetään kulkemaan, ja nyt pitäisi saada hoidettua muutamia valmennuskuvioita estepuolelta vielä kuntoon, jotta päästään harjoittelemaan esteiden ylityksiä kunnolla ensimmäistä kertaa ratsastajan alla. Ja mikäli oripäiviä lähestyessä alkaa tuntumaan tavoite epärealistiselta tai siltä, ettei poni vain ole valmis siihen, niin jokatapauksessa tällä ponilla on kiikareissa startata ensi kesänä. Nuoret hevoset ovat vaan aina niin kiinnostavia ja etenkin laadukkaat sellaiset antavat ihan kauheasti itselleenkin.

Kiitos Miljalle, että hän antaa minun mennä tällä ihanalla hurmuriponilla ja jatkossa siis blogissa keskitytään aika pitkälle Deen kuulumisien ja kehitysten ohessa tiiviisti meidän poniori -projektiin!

Ps: olen aika vähän ehtinyt ja jaksanut vielä myytävien tavaroiden tarjoajien sähköposteihin vastailla, eli sen urakan yritän suorittaa viikonlopun aikana. Osa tavaroista on jo mennyt, mutta vielä on jäljelläkin ja yritän myös päivittää myytävät sivustoa tuotapikaa ajantasalle.

7 kommenttia:

 1. Ihania uutisia! :) Ja komea poitsu!
  Tuommoiset "välietapit" ja tavoitteet on aina parhautta - ja nuorten hevosten kanssa niitä on jatkuvasti joten jos nyt yhdet kissan ristiäiset missaa niin voi mennä vaikka marsun rippijuhliin :) ..
  Tsemppiä projektille ja muistahan kertoa blogiinkin kuinka poni oppii ja onnistuu :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja se kun näkee nuoren hevosen kehityksen niin nopeasti on aina mieltä lämmittävää ja se innostaa! :) Kiitos tsempistä ja varmasti tulen kirjoittamaan ponin kehityksestä jatkossa :)

   Poista
 2. Jes! Aivan upean näköinen poni! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon, tosi kivan kuuloinen projekti tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja kiitos, olen onnellinen saamastani tilaisuudesta! :)

   Poista
 4. Jihaa, mahtavaa päästä seuraamaan sun, Miljan ja MoniPonin matkaa kohti oripäiviä! :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot