maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää uutta vuotta 2013!

Olin jo kirjoittamassa Deen ja minun kuluneesta vuodesta, mutta vaikka vuoteen mahtui onnistumisia ja tavoitteiden osittaista saavuttamistakin, meni vuosi suurimmalta osalti pilalle alkaen aina omien välilevyongelmieni alkuvuodesta, aina Deen selkäongelmiin, talliongelmiin ihmisten ja tallin pidon kesken ja lopulta toetamus siitä, ettei sitä aijottua noviisia nyt vain tänä vuonna tulla hyppäämään, kun pitää keskittyä hevosen hyvään mieleen ja lihottamiseen.

Pyyhin lopulta tekstin roskakoriin, kun tajusin etten edes halua kirjoittaa sitä. Enkä vain jaksa teeskennellen kirjoittaa pelkkiä hyviä asioita vuodesta, kun rehellisesti vuotta miettiessä tulee vähän paha mieli siitä kuinka kaikki kaikenkaikkiaan meni. Sain todeta, että ihmiset joihin ensi näkemän jälkeen luotin, eivät olleetkaan luottamuksen arvoisia ja tämä sama meininki levittyi myös tänne blogiin, kun sitä alkoi joku/jotkut tietyt henkilöt sabotoimaan. Törmäsin tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni ihan oikeasti törkeisiin ja kieroihin ihmisiin ja kaiken tämän lisäksi tietenkin oman terveyden kanssa sain viime keväästä asti kamppailla aika täysiä, joten ei ole ollut kovin helppoa pitää samalla itsestään huolta ja samalla yrittää pitää huolta 600kg eläimestä, joka asuu kotoani 50 kilometrin päässä.

Syksyllä sekä minä, että hevonen oltiin "aavistuksen" väsyneitä tästä kaikesta. Tein ratkaisun helpottaakseni omaa ja hevosen oloa ja lähetin hevosen ulkomaille treeniin, joka on ollut paras päätös pitkään aikaan. Yksi isoimmista ja raskaimmista päätöksistäni oli myös ruunauttaa hevonen marraskuussa, kun mietin jatkoa ajalta, jolloin hevosen pitäisi jälleen asua Suomessa.

Oma stressitaso on laskenut jo tässä ajassa hirmuisesti, kun on saanut viettää aikaa enemmän ihmisten kanssa, joille ei tarvitse jatkuvasti selitellä kaikenmaailman tekemisiä, sekä ennen kaikkea viettää paljon kotona aikaa vaan itselleen, lukien koulukirjoja ja ottaen etäisyyttä kaikkeen. Lottopotti ratsastuksen suhteen on ollut Zorro -ponin estepilotiksi ryhtyminen! Tämä projekti antaa minulle energiaa ja valmiuksia valmistautua Deen kotiin paluuseen ja tulevaan kisakauteen. Lisäksi projekti on kaiken stressin jälkeen suoranaista terapiaa, kun on mukavia ihmisiä ympärillä ja kaikki puhaltaa yhteen hileen.

Toivon todella, että ensi vuosi sujuu paremmin ja näitä notkahduksia tietenkin tarvitaan, jotta ymmärtää elämässä eri asioiden arvon ja näistäkin asioista on opittu ja on pakkokin ottaa opikseen. Olen todella kiitollinen siitä, että oma kuntotaso on alkanut kohentumaan ihan silmiinpistävän paljon vaikka vielä työtä onkin ja en halua siitä ottaa paineita vaan edetä omalla painolla.

Vuosi 2013 alkaa hyvissä merkeissä, ensiksi on luvassa Nevalan estevalmennus viikonloppu ponin kanssa ja aika pian myös lähtö Hollantiin häämöttään! Keväällä pääsen näillä näkymin starttaamaan Deen kanssa ja aloittamaan yhteisen kisauran sen kanssa ja myös Zorro -ponin kanssa on kehittynyt kaikenlaisia suunnitelmia...! Ensi vuotta odotan jotenkin niin innolla, että se antaa ihan hirmuisesti voimaa arkipäivään ja omaan kehittämiseen ratsastajana!

Blogini on nostattanut suosiotaan tänä vuonna ihan hirmuisesti, lukijoita on tullut lisää kymmenkertainen määrä, rekisteröityneitä lukijoita on tällähetkellä 166, bloglovinin kautta seurailee muutama ja anonyymisti toiset reilu 100 kappaletta arviolta lisää, ja se on kyllä ihan päätähuomaava luku minulle. Muistelisin, että blogia oli avattu tasan vuosi sitten reilut 5000 kertaa, kun tänäpäivänä luku on lähemmäs 54 000(!)  katselukertaa - en ole kauhean hyvä matikassa jaksaakseni laskea, kuinka suuri nousu vuoden takaiseen tämä on ollut, mutta en olisi ihan tuollaisia lukuja odottanut :)
Blogia avataan keskimäärin tänäpäivänä n. 300 kertaa päivässä ja luku kasvaa kaikenaikaa, ihan hullua, suorastaan pelottavaa...

Bloggailua jatkan ensi vuonna toivottavasti entistä ahkerammin, joten kolmen vuoden oma treenipäiväkirja projektini saa jatkoa edelleen. Kirjoittelua jatkan niin pitkään, kun se tuntuu kivalta ja on innokkuutta kirjoittaa! Toivottavasti muutkin saa tästä blogista hyviä lukuhetkiä itselleen :)

Haluan toivottaa kaikille paitsi lukijoille, myös henkilöille, jotka ovat tsempanneet minua tänä vuonna vaikeuksien yli


 Toivottaen:


2 kommenttia:

 1. Kiitos hienosta blogista ja paljon parempaa vuotta 2013! Seuraan laskujeni mukaan 35 hevosblogia ja niistä kaikista Dee on kyllä hienoin hevonen. UPEA.

  - Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos paljon kommentistasi! Ja toivonmukaan blogi pysyy jatkossakin mieleisenä! Hyvää uutta vuotta 2013 sinulle myös :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot