tiistai 29. tammikuuta 2013

Ihanaa, täällä ollaan! Hollannissa pvä 1.

Tänään olikin aikainen herätys. Tai ei ehkä minulle, kun töihinkin heräilen yleensä samoihin aikoihin eli 04:15, mutta toiselle osapuolelle oli... okei myönnetään, olin itsellenikin, kun pakkaaminen jäi edeltävänä iltana niin viimetinkaan, että ei ehtinyt nukkua riittävän pitkiä unia. Mutta tieto siitä, mikä päivä tänään olisi sai minut pomppaamaan ylös sellaisella vauhdilla ja innolla, etten muista milloin viimeksi! :)
Nyt olenkin jo täällä hotellihuoneessa ennen nukkumaan menoa päivittelemässä tuoreesta muistista reissumme ensimmäisestä päivästä ja maailman parhaan hevosen tapaamisesta!!


Lento lähti siis aikaisin aamulla, ja oikeastaan koko matkan Amsterdamiin lähestulkoon sitten nukuin - positiivista, sillä olen viime vuosina jostain syystä alkanut jännittää lentämistä, vaikka meidän perheessä lentoharrastus on ollut joka päivästä ihan pienestä pitäen...
Amsterdamiin Schipholin lentokentälle saavuttuamme Suomen lumipenkat ja pakkasasteet muuttuivat kertaheitolla reippaasti plussan puolelle. Lämpömittari näytti +10 astetta ja maisemat olivat hyvinkin keväiset! :) Käytiin vuokraamassa pikkuauto, jolla olisi tarkoitus nyt sitten huristella menemään ympäriinsä. Ja pikkuauto on tosiaan pieni, sillä otettiin pienin mitä löytyi, hehheh... :D

Viikon menopeli: "Noppa"  :)Amsterdamista lähdettiin matkaan, ja määränpäähän ajokilometrejä kertyi lentokentältä reilut 100km, eli ei mitenkään ihan hirveästi, vaikka kartalta katsottuna ensiksi vaikuttaa, että välimatkaa olisi enemmänkin. Täällä etäisyydet eivät ole minnekään suuntaan kovin pitkät, verraten Suomeen!
Olimme suunnitelleet, että ajamme suoraan lentokentältä katsomaan Deetä ja vasta sen jälkeen käydään bookkaamassa itsemme sisään hotelliin.
Tuntui, että ajomatka sujahti hirveän nopeasti ja mitä lähemmäksi "Deen kotia" tultiin, sen enemmän rupesi ihan oikeasti jännittämään! Ja jännittämään siis ihan kaikki - ennen kaikkea oman hevosen näkeminen monen kuukauden jälkeen, mutta myös valmentajan tapaaminen ja se miltä koko homma näyttää, miltä hevonen tuntuu jne. Tähän kaikkeen Deehen liittyvään on nyt taas panostettu niin paljon, että sitä toivoo kaikki menevän niin kuin on ajatellut, eikä mikään muu anna yhtä realistista kuvaa, kuin se mitä itse omin silmin tulee näkemään.
 Kun sitten viimein saavuimme tallin pihaan, olin jo räjähtää innostuksesta ja jännityksestä!!Deen valmentajan luona on aina kauhean siistiä ja muutenkin hollantilaiset tykkäävät pitää pihan kauniissa kunnossa - tuntuu, että joka pihassa on leikattu jos minkälaiseen muotoon pensaita ja on hyvin hoidetut puutarhat. Tänään kuitenkin Deen tallilla kävi vilske, sillä kaikilla oli täysi tohina päällä valmistellessa ja siistiessä oreja KWPN -oripäviä varten. (Tosiaan, valehtelin aikaisemmassa postauksessa, kun mainitsin orien lukumäärän, joita valmentajalta on lähdössä toiselle kierrokselle Den Boschiin, eli niitä ei suinkaan ole vain kolme vaan jopa ennätykselliset kymmenen(!) oria, joten ihan uskomattoman hyvää työtä he kyllä tekevät!)

Meidät otettiin lämpimästi tervetuulleeksi, tarjottiin ensin pullakahvit ja keskusteltiin kaikennäköistä kuulumista ja kuunneltiin lähinnä, kuinka Deellä on mennyt ja juurta jaksaen mitä valmentaja on ollut Deestä mieltä aina siitä päivästä lähtien kun se sinne saapui. Kaikista kurjinta oli ehkä kuulla siitä, kuinka hän sanoi, että Dee oli kuin eri hevonen mieleltään saapuessaan sinne, kuin mitä se oli pari vuotta takaperin olleesaan oritesteihin valmistautumassa. Se oli tyytymättömän oloinen ja sen koko olemuksesta oli paistanut, että kaikki ei ole ok. Hän kysyikin jälleen uudelleen, mitä oikein Deen kanssa on tapahtunut viimeisen vuoden aikana... Harmittaa nyt, etten herännyt jo aikaisemmin siihen, että jotain ratkaisuja on tehtävä sen elinympäristössä. Nyt sitten ruunaus oli enää ainut vaihtoehto saada hevonen rentoutumaan, sillä se sen stressi oli mennyt vähän liian pitkälle, vaikkakin se syksyn mittaa olikin jo aavistuksen vielä Suomessa ollessaan rauhoittunut. Mutta syksyllä se kaikki alkoi näkyä siinä, että se alkoi olla väsähtänyt ja sekä kaiken aikaa huonompi, vahvempi ja hitaampi ratsastaa. Näitä ei oikein halunnut vielä silloin kunnolla uskoa, vaikka joka ilta mietin ja stressasin sitä, mitä voisin hevoseni eteen tehdä. Nyt kuitenkin asiat ovat ajan mittaan selkeytyneet ja vielä, kun sain valmentajalta kuulla samoja mietteitä, mitä itse olin ajatellut, valkeni koko kuvio minulle täysin.

Nyt kuitenkin Dee on rentoutunut ruunaamisen myötä ja se on kuulemma hyvän tuulinen ja innokas tekemään töitä. Vaikka se oli sääli ruunata, on kaikki nyt näin parempi kaiken jälkeen ja kuten sanottua, ostin tämän hevosen varsana ajatuksena, että siitä tulee minulle aikanaan kisahevonen. Pakko kuitenkin sanoa, että innostuin Deen myötä kaikenlaisesta oritouhusta ja oriiden laitosta, että ei tiedä vaikka joskus jatkossa panostaisi taas hyväsukuiseen orivarsaan tositarkoituksella ;)

Huoh... kivasti taas ajatus karkailee ja juttua lähtee aasinsiltana toiseen aiheeseen... kaikki varmasti on innokkaita kuulemaan ja näkemään materiaalia ja uusimpia kuulumisia Deen tapaamisesta!?! En kyllä enää malta itsekään olla kirjoittamatta aiheesta, joten antaa palaa :)

Kahvittelujen jälkeen suunnattiin talliin katsomaan - mitäpä muutakaan kuin mielestäni maailman parasta, kauneinta ja hienointa hevosta; omaa pikku-Deetäni! Ja ai, että se on hienossa kunnossa ja karvassa!


Joutsenkaulani :)


Se ei ole muuten sitten luonteeltssn ruunaamisen jälkeen muttunut, vaikka muuten levollisempi ja taas hyväntuulisempi se on. Edelleen sama höseltäjä, joka touhuaa kaikenlaista ja rakastaa huomiota :)

Sain laittaa itse Deen kuntoon, mikä oli todella kiva, kun yleensä täällä aina laitetaan hevoset valmiiksi kaikkea näyttöä varten. Kävin myös vaihtamassa ratsastusvaatteet päälleni, jotta pääsisin itsekin istahtamaan Deen selkään. Täytyy muuten sanoa, että kun tässä sain hevosen itse pukea alusta loppuun, että vaikka lämpötilat täällä ovat ihan toistaluokkaa kuin Suomessa, loimitetaan täällä hevosia kuitenkin yli tuplasti enemmän. Deellä oli päällä alimaisena kevyt puuvillainen loimi, sen päällä sen Suomesta mukaan laittamani tallitoppis, jonka päällä oli toinen tallitoppis sekä vielä näiden kolmen loimen päällä ostamani Dyonin loimi! Ja tosiaan, lämpötila oli sen +10. Jotenkin tuntuu omasta mielestäni ihan hurjalta määrältä loimia, mutta Dee vaikutti hirveän tyytyväiseltä oloonsa, eikä se ollut yhtään liian kuumissaan loimien alta, joten ehkä tuo oli sitten ihan ok kuitenkin... pakko sanoa, että ehkä vähän kuitenkin hirvitti, kun aloin sitä riisumaan, kun tuntui, ettei sillä loimikerraston määrällä ole loppua - "missä asti se hevonen itse on??"... :D
 Dee näytettiin minulle maneesissa ensin sen ratsastajan ratsastamana. Dee näytti alusta asti hirveän innokkaalta. Aavistuksen jopa kiireiseltä, ja ratsastaja antoi sen liikkua alkuun vähän ylitemmossakin. Tykkään niin tuosta tavasta ratsastaa nuorta, että kun on energiaa, niin sitä ei aleta hiljentämään vaan annetaan sen alkuun kulkea omalla painollaan häiritsemättä.
Suurimmat fillarit sain katsoessani, että hevonen nosti laukat kuin tykin suusta ja se sen laukka näytti nyt niin taivaallisen hienolta!!! Tuota laukkaa olikin viimeaikoina vähän ikävä!
Noin 15 minuutin näytön jälkeen minulta kysyttiin haluanko tulla itse kokeilemaan, ja ei varmasti ole vaikea arvata halusinko... Tätä hetkeä on kuitenkin jo jonkun aikaa odoteltu! :)

Ja siinä sitä oltiin, oman hevosen selässä taas! Dee tuntui hirveän korkealta ja kaula tuntui kilometrin mittaiselta. Pakko sanoa, että aluksi oli todella vieraan tuntuinen, mutta silti niin tutun oloinen.

Yhdessä jälleen :) Dee näytti ratsastajansa alla hirveän energiseltä, joten päätin ottaa kannukset pois ainakin näin ekan kokeilun ajaksi, ja se oli todellakin hyvä päätös. Dee oli ihan samperin herkkä! Se ei ole koskaan ollut noin herkkä avuille. Se lähti pienestä ajatuksesta eteenpäin, ja kun ekan kerran laitoinkin vähän turhan voimalla jalan kiinni, niin se singahti altani kuin saippua. Joutui hetken aikaa laittamaan omat avut ihan uuteen ruotuun. Dee reagoi kaikkeen todella herkästi, tuntumaan, jalkaan ja istuntaan. Se nosti ravista pienellä painon heilahduksella laukan, joka oli ehkä suurin muutos tässä hevosessa. Sillä on kuitenkin vielä niin paljon energiaa ja menohaluja, että sen vaikeudet siirtyä esimerkiksi laukasta raviin tai ravista käyntiin tasapainoisesti ei vieläkään ihan kympillä onnistu, tai siis ei ainakaan minulta onnistunut.
Mutta fiilikset olivat ihan mahtavat! Laukka etenkin tuntui niin fantastiselta, että olisin voinut jatkaa siinä keinumista koko loppu päivän :))
Kun lopulta kuitenkin maltoin lopettaa, oli itku ovella. Olin niin onnellinen siitä, että miten hyvältä se tuntui! Ja niin hyvältä ja omalta omaan käteeni. Aivan mahtavaa!!!


(Videota ridailuista tulee huomenna, nettiyhteys on niin hidas, että antaa latautua yön yli...)

Ratsastuksen jälkeen Dee pääsi kävelykoneeseen.
Me jatkettiin taas matkaa hotelliin, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Deen luota. Ja olin yhtä hymyä :) ja olen edelleen :)
Huomenna ja ylihuomenna menen ratsastamaan Deen itsenäisesti, kun valmentaja ja muu porukka on jo Den Boschissa. En meinaa malttaa odottaa!

Nyt kuitenkin on ihanaa aikaa vaan rentoutua. Meillä on super kiva hotelli, todella kauniilla alueella. Hotellissa on myös ilmainen netti, joka mahdollistaa minun päivittämään tuoreita kuulumisia blogiinkin. Täällä on myös keilahalli, uima-allasosasto, tenniskenttä ja paljon luontoalueita, jossa käydä lenkkeilemässä. Jos sitä vaikka huomenna uskaltaisi pulahtaa uimaankin? Toistan itseäni, mutta tämä loma tuli niin tarpeeseen! Nyt vain nautitaan olostamme. Huomenna laittelen infoa, kuinka ratsastus sujui ja lisää kuvia ja materiaalia.

Hyvin voiva ja iloinen Dee lähettää terveiset kaikille blogin lukijoille ja muille tärkeille ihmisille, jotka ovat sen elämään aina tähän päivään mennessä kuuluneet (he tietävät kyllä ketä tarkoitetaan)! :) Huomisiin!26 kommenttia:

 1. ihana kuulla kuulumisia :) mukava postaus!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun jaksat pistää kuulumisia paikanpäältä! :)
  Ja ihana Dee ja ihanaa, että homma toimii/tavotteisiin on päästy! :)
  ihania kuvia, ihanaa :D .. !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ihanempaa huomata, kuinka lukijat ovat näin hienosti hengessä mukana! :D Hih... Olen onnellinen tällä hetkellä kaikesta!

   Poista
 3. Voi miten hienoa, että sait heti vahvistuksen päätöksesi "oikeellisuudelle", jos hevonen on noin hyväksi ja hyvinvoivaksi saatu verrattaen lyhyessä ajassa olet takuulla tehnyt oikean päätöksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sain mielenrauhan siitä, että olen luottanut oikeisiin henkilöihin!

   Poista
 4. Ei vitsi.. kiitti vaan, ihan kauhea koti-ikävä tuli kuvia katsellessa :D Kiva kuulla kuulumisia, ja D on kyllä niin komea, todella hyvässä kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, ollos hyvä vaan! Dee on yhtä komea kuin aina, vaikka kyllähän se nyt ihan ruunalta jo näyttää ;D

   Poista
 5. Voi elämä! Tätä lukiessa aloin itsekin jännittämään Deen näkemistä, kauhea kiire lukea loppuun saakka :D Ihanaa että Dee on piristynyt ja kaikki on sujunut hyvin, kaikilta osin! Hienossa kunnossa näyttää ruuna olevan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D vitsit, kiva huomata, että näin moni on ihan messissä mun jännityksessä ja innostuksessa! Joo se on hienossa kunnossa ja tyytyväisen oloinen elämäänsä! :)

   Poista
 6. Aivan ihana postaus, kylläpä Dee näyttääkin olevan upeassa kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että pidit ja se kyllä on! Karvakaan ei ole varmaan koskaan ollut noin silkinpehmeä mitä se nyt on! :)

   Poista
 7. Hih, tuo loimitus kuulostaa tutulta. Saksassa (siellä missä olin) kuulemma järkytyttiin joskus kun lunta tuli ja hevosille piti tehdä untuvapeitoista loimia. ;D Mutta vitsit, miten ihanaa ja mahtavaa lukea että Deellä on kaikki asiat loistavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli hassua, kun valmentaja sanoi täällä olleen viime viikolla -10, ja että ei tiennyt mitä olisi pukenut päälle :D

   Poista
 8. voi miten kiva postaus! Mukavaa että Deellä asiat noin hienosti! Oikein mukavaa lomaa sinulle! ^_^

  VastaaPoista
 9. Olen niin iloinen puolestasi, itku tuli tuota jälleennäkemistä kuvailleessasi :,)
  Ihana Dee tuossa videossakin, niin vilkkaana menossa!
  Olet selvästikin tehnyt oikean päätöksen, sekä ruunauksen että Hollantiin lähettämisen kannalta, lisää kuulumisia odottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Mä oon vielä enemmän liikuttunut, että tämän blogin kautta ihmiset elää näin hengessä mukana! :) Ihan mieletöntä!
   Nyt on kyllä lopulta itsekin saanut sen lopullisen pisteen pohdinnalleni, että olen tehnyt oikean päätöksen kaiken suhteen mitä Deen kanssa päätin tehdä. Lisää kuulumisia tulossa :)

   Poista
 10. Mahtavaa, että kaikki on mennyt hyvin, ja Dee sen kuin komistuu :) Ja aivan ihania kuvia teistä yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Olen yhtä iloinen myös noista asioista! :)

   Poista
 11. Vautsi vau! Upeeta että kaikki on mennyt noin putkeen! :)

  VastaaPoista
 12. Oikeasti itkettää ihan täälläkin siinä missä sinulla! Huikean ihanan kuuloista ja näköistä! Ihanaa lomaaa! :) Dee on mahtis!

  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana kommentti! :D Voisin jäädä tänne vähän pidemmäksi aikaa, kuin mitä alunperin on suunniteltu... höh kun joutuu aikanaan tulemaan kotiin. Dee on! <3

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot