torstai 31. tammikuuta 2013

Kolmas pvä.

Tänään on koko päivä oltu liikenteessä, ja nyt väsyttää, joten en jaksa ihan hirveämmin selostella kovin tarkasti, mutta laitetaan nyt jotain ajatuksia ylös tuoreesta muistista.

Aamusta lähdettiin siis Deen luokse. Koko aamun ja päivän satoi ihan kaatamalla, mutta se ei sinällään haitannut, kun ei ollut missään vaiheessa kuitenkaan kylmä.


Oli taas ihanaa mennä ratsastamaan, mutta tänään meillä olikin jo aika paljon vaikeuksia. En meinannut saada Deehen minkäänlaista kontrollia, se liihotteli menemään ja itse matkustin mukana ja yritin välillä epätoivoisesti saada sitä siirtymisien ja puolipidätteiden kautta kuulolle - ei toiminut.

Jälkeenpäin videolta katsottuna, ratsastin itse todella surkeasti, notkahdin jostain syystä siihen samaan etukenokyyryasentoon, mikä on ollut etenkin Deen kanssa mun suuri ongelma ja jonka oon nyt viime kuukausina saanut aika hyvin korjattua. Voi kurjuus!!! Miksei tämä ratsastaminen ei voi olla yhtä helpon ja ihanan oloista, kuin mitä se oli esimerkiksi toissa päivänä? Miten hemmetissä ne on saanut Deen niin tasaiseksi edestä, mutta nyt tuntui, että parin päivän seurauksena oon saanut hevosen kanssa aikaiseksi sen, että se vastustaa aikaajoin kättä ja itse sitten sen nykimisen seuraksena horjahtelen siellä selässä... Okei okei, tosi paljon hyviäkin pätkiä tuli ja laukka oli edelleen helppoa ja ihanaa, ja laukassa Dee oli kaikista parhaimmantuntuinen ratsastaa. Mutta jos halusin vaihtaa suuntaa tai tehdä siirtymisen, tuntui, että hevonen vain paineli menemään minne lystää ja niin lujaa kuin halusi... siis oikeasti, nyt on palikat ihan hukassa! :D Odotan, että pääsen puimaan tätä asiaa valmentajan kanssa, neuvot hyvät ois nyt tarpeen.

Positiivisia puolia on kuitenkin se, että Dee on hirmu paljon taipuisampi niskasta ja koko kaulan ylälinjasta ja se edelleen on räjähtävän herkkä pohkeelle... ja että se on kaikenkaikkiaan niin ihana hevonen. Mutta miksi, miksi musta tuntuu nyt tosi vahvasti siltä etten osaa ratsastaa?? Kuinka tämä olo muuttui taas yhdessä päivässä tällaiseksi... olen entistä epäluuloisempi siitä sunnuntain valmennuksesta. Noh tässäpä taas oppii asioita. Ehkä tämä masentaa myös sen takia, että täällä muut ovat valovuoden parempia ratsastamaan kuin itse on, ja siksi nostaa itselleenkin riman aika korkealle...Deen hoidon jälkeen lähdettiin ajelemaan Batavia Stadiin, joka on sellainen outlet city -paikka. Olen käynyt samaisessa ostospaikassa pari kertaa ennenkin, ja sieltä on aina tarttunut jotain matkaan. Tänään löysin sieltä vihdoin ratsastushousuihin sopivat tummanruskeanahkaisen Ralph Laureenin vyön alennettuun hintaan 19.90€ sekä sellaiset peruskivat nahkaiset arkikäyttöön sopivat le coqin kengät alehintaan 49,90€, että ihan mukavan edullista. :) Muutakin kivaa olisi ollut vaikka kuinka, mutta täytyy säästää rahaa ridakamppeita varten, kun olen toivonut löytäväni täältä ainakin uudet ratsastussaappaat.

Nähtiin muuten shoppailupäivän päätteeksi todella hieno auringonlasku, josta kerkesin juuri ja juuri nappaamaan pari kuvaa, ennenkuin aurinko paineli jo horisontin taakse! :)


 
Huomenna voikin sitten mennä katselemaan ja ihmettelemään, miten sitä kuuluisi ratsastaa, eli KWPN oripäiville! Odotan sitä kyllä paljon, ja näistä päivistä yritänkin tehdä videokoostetta, mikäli tämä nettiyhteys onnistuisi videoita lataamaan vähän reippaammin :) Eli huomenna aamulla "Nopan" nokka kohti Den Boschia!

4 kommenttia:

 1. Älähän nyt lannistu! Yksi hevosten ihanuudesta ja kamaluudesta onkin se, että jokainen päivä on erilainen, eikös? :) Laita ajatukset hyvin jäsennettynä vaikka paperille ja kysy neuvoja siellä valmennuksessa, suotta sitä jännittämään. Tsempit!

  VastaaPoista
 2. Upea reissu ja maisemat. Rohkeasti vaan valmennukseen, saat varmasti kullanarvoisia vinkkejä!

  VastaaPoista
 3. Ei saa lannistua ja asettaa itselleen rimaa liian korkealle! Ja epäonnistumisissa on onneksi se hyvä puoli, että niihin voi kysyä sitten neuvoa ja täten oppia uutta (tai sitten saada muistutusta unohduttuihin asioihin).

  VastaaPoista
 4. Nää on vaan näitä hetken masenteluja ;) Mutta ne pistää sisuustumaan oppimaan lisää!

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot