maanantai 21. tammikuuta 2013

Pidemmältä ajalta poni- ja muita kuulumisia

Pientä kirjoittelu-, bloggailu- ja tietokoneella istuskelutaukoa on tullut pidettyä ja välillä hyvä niin, saa huomattavan paljon enemmän aikaiseksi kaikkia muita juttuja, kun ei käytä niin suurta osaa päivästä/illasta koneella jumittamiseen, joka on todella addiktoivaa toimintaa ainakin minulle... Ja mitä enemmän luen blogeja, sen enemmän olen koneella ja juuri löysin vähän aikaa sitten taas yhden uuden mielenkiintoisen hevosblogin lukulistalleni, joten se tietää taas muutamaa minuuttia silloin tällöin lisää koneella tai puhelimen kautta netissä tuijottamista...

Viime päivinä on tullut luettua koulujuttuja ja tehtyä tehtäviä sillä saralla enemmän kuin koskaan, olen suorastaan ylpeä itsestäni! Olen saanut sellaisia ahaa -elämyksiä hieronnan saralla tässä parin viimeisen viikon sisään, että nyt on tuntunut hierottaessa todella paljon varmmemmalta ja ymmärtää asioita taas paljon enemmän, ja sitten tämän ymmärtämisen kautta on tullut suorastaan himo hieroa lisää erilaisia hevosia ja poneja ja kokea teoriassa tajuamiani asioita käytännössä. Täytyy myös sanoa, että koulu on tuonut itselleni hevostietämystä kymmenkertaisesti lisää viimeisen puolen vuoden aikana, ja tietoa, jota on tullut tässä hamstrattua on saanut janoamaan lisäoppia. Vielä kun oppisi muistamaan kaikki lihakset nimeltä latinaksi ja suomeksi, muistamaan niiden jokaisen lihaksen tehtävän, sekä tietenkin sen, että osaa luetella mistä nämä lihakset lähtevät ja mihin ne kiinnittyvät! Aika hyvin on jäänyt mieleen, mutta se, että kykenen selittämään virallisesti nämä kaikki asiat myös suullisesti tuo jonkinlaisia paineita. Loppukoe olisi huhtikuussa, joten taitaa lähteä Hollanninreissulla iltalukemiseksi hevosen anatomiasta kertova  Hevosen ABC - Atlas -kirja mukaan, jotta talvilomasta saan tällaistakin hyötyä irti...!


Ehkä eniten on haluttu kuulla ja nähdä, miten meidän Kari -viikonloppu meni Zorro -ponin kanssa. Ja se meni ihan oikeastaan odotusten mukaisesti. Enemmän ja vähemmän huonoja hyppyjä, mutta monta ihan todella hyvää hyppyä, hyviä lähestymisiä ja yksi ihan fantastinen loikka toiselta päivältä, vaikka poni olikin jo vähän varmaan maitohapoilla siinä vaiheessa. Se kuitenkin tsemppasi hyvin loppuun asti, vaikka tiedossa oli, että kaksi hyppytreenipäivää peräkkäin on rankka tämän ikäiselle nuorelle.
Ekana päivänä poni oli innoissaan ja vähän jännittynyt. En näin jälkikäteen mielestäni ratsastanut ponia niin hyvin kuin olisin jo tässä vaiheessa voinut ratsastaa. Kuitenkin hurjista/pelottavista maassa sivussa sijaitsevista sinisistä tähtikuviollisista puomeista huolimatta yli mentiin kaikki tehtävät, ja tehtävät itseasiassa oli mukavan helppoja ja sujuvilla teillä. Ei mitään erikoista, mutta ihan riittävästi tehtävää ponille, joka ensimmäistä kertaa hyppäsi muiden hevosten kanssa ryhmässä ja eri maisemissa kuin aikaisemmin.
Ensimmäisen päivän jälkeen katselin videoita läpi ja totesin, että minun täytyy ryhdistäytyä taas siellä selässä. Pitää käsi rauhassa tasaisena ja ratsastaa enemmän istunnalla. Pieneen ratsastusvireruosteeseen olin kuitenkin ennakoitunut, sillä olin samaisella viikolla käynyt vain ponin kanssa maastossa jölköttelemässä ja "hakemassa tuntumaa" eli toisin sanoen matkustanut pitkin metsiä ja peltoja vuorattuna rohkean ponin kyydissä, eli varsinaista ratsastamista on ollut aika vähän.
Toisena päivänä olin itse jo erilaisessa vireessä, ja ponikin veti vähän kierroksia alkuverryttelyssä, mikä oli ihan tosi kiva ja positiivinen asia vaan, että se oli niin innoissaan. Sain myös ponin liikkumaan huomattavasti paremmin edeltävään päivään verrattuna. Muutama alkuhyppy yksittäiselle pystylle onnistui joka kerta aivan nappiin ja poni tuntui hyvältä. Tämän jälkeen lähdettiin tekemään varsinaista tehtävää kolmella esteellä, joista ekana oli vihreä ristikko-okseri, samainen verryttelypysty toiseen suuntaan, josta kaarevalla linjalla jatkettiin sinivalkoiselle okserille.
Ristikko-okseri meni ihan kivasti. Sieltä lähdin sitten kaartamaan tälle pystylle, joka oli yhden puomin saanut lisää ja tämäkös ponia sitten vähän ihmetytti, ja se lähti valumaan vähän vasemmalla ja kun alkujaan en tuonnut ponia riittävän keskelle estettä, niin tämän valumisen myötä oltiinkin sitten lähes tolppaa päin menossa. Itse vielä olin ihan tosissani siitä yli menossa, mutta poni sanoi tässä vaiheessa, että "ei käy". Uusi parempi lähestyminen siitä vain, ja tässä vaiheessa poni tuntui ihan yllättäen jo todella väsyneeltä ja hitaalta pohkeelle. Pystylle tuli hassu hyppy, mutta siitä jatkettiin okserille joka oli kaikessa vaaleudessaan liikaa väsähtäneen ponin mielestä, enkä saanut sitä enää siinä vaiheessa riittävästi jalasta eteen, joten pysähdys suoritettiin tämänkin esteen eteen. Toisella yrittämällä kielto myös, jolloin Kari otti okserista takapuomin pois helpottaakseen vähän. Kolmannella yrittämällä mentiin yli ja tästä jatkettiin vielä yhden kerran kaikki kolme estettä uudelleen läpi.
Väsymyksestä huolimatta poni teki kyllä viikonlopun hienoimman hypyn, kun lähestyttiin uudestaan vihreäkeltaista ristikko-okseria. Se suorastaan irtosi maasta raketin lailla, ja teki todella hienolla kaarella hypyn ja lähestyminenkin osui just eikä melkein! Pystylle ja okserille sitten tultiin "viimeisillä" voimilla, eli yli mentiin ja se riitti siltä päivältä. Poni suoritti urheasti, eikä tästä ollut järkeä meidän jatkaa harjoituksia. Karin sanoin: "Parempi hitaasti kiiruhtaen". Olimme tyytyväisiä poniin ja poni väläytteli ajoittain tosi hyviä hyppyjä. Vielä varmuutta kaipailen kuskina ponille, jotta lähestymiset menisivät loppuun asti suunnitellulla tavalla, ettei niitä hassuja loikkia tulisi, mutta sitähän ei tule kuin vain uusilla hyppykerroilla ja kokemuksen kartuttua. Tämä oli kuitenkin vasta meidän viides yhteinen hyppykertamme, ja neljäs valmennuksemme, jos en nyt aivan väärin näitä laske :)Pientä päänvaivaa ponin kanssa on ollut viime päivänä hokinpolkeama toisessa etujalassa, joka on välillä vähän oirehtinut lievästi keräämällä nestettä haavan ympäristöön. Poni ei ole päivääkään liikkunut epäpuhtaasti tai tuntunut kipeältä, joten sinällään tuskin tarvitsee olla huolestunut, mutta varman päälle nyt ollaan haluttu kuitenkin ottaa ja, kun aikataulujakaan tälle edelliselle viikolle ei saatu oikein sopimaan päästäksemme Antin silmän alle, niin poni saa nyt viikon hyppytaukoa. Eilen kävin ponin ratsastamassa läpi sileällä sen kotitallilla, ja se tuntui innokkaalta ja alkuun todella kiireiseltäkin, mutta loppua kohden sain sitä jo tosi kivasti kuulolle eli vastaamaan pidätteisiin ja lähtemään pohkeesta eteenpäin, sekä liikkumaan rennosti ja energisesti. Se on kyllä sellainen hyvän mielen ratsu! Tuntuu, että kun vain osaa pyytää siltä niin, että se ymmärtää, niin se tekee ihan mitä vain!
Ja totesinkin tässä juuri, että nyt alkaa poni pikkuhiljaa tuntua kotoisalta, eli alkaa olla tottunut sen pieneen kokoon ja ratsastettavuuteen, eli tuntee sitä paremmin, jolloin myös pystyy alkaa ratsastamaan tehokkaammin.
Odotan innolla seuraavia valmennuksia ja tulevaa kehitystä. Ilmoittauduttiin myös Karin seuraavalle viikonloppukurssille mukaan, joka pidetään meidän Hollannin reissun jälkeen. On hyvä käydä hyppäämässä eri paikoissa ja erilaisilla esteillä, jotta ei sitten oripäivillä tuota mikään asia yllätyksiä tai ylimääräistä turhaa jännitystä.

Hollantiin lähtö tosiaan myös lähestyy! Jeee! :) Ai että kun odotan tätä matkaa ihan hirveästi. On ihanaa lähteä oman rakkaan kanssa kahdestaan viettämään laatuaikaa ja päästä hetkeksi pois normaaliarjesta, saadaan viettää lomaa kahdestaan ja mikä parasta - pääsee näkemään ja kokeilemaan omaa ihanaa hevosta! Loma tulee muutenkin tarpeeseen!

3 kommenttia:

 1. Selkeää kehitystä tapahtunut, kyllä tuosta vielä poni tulee! ;)

  Asiasta viidenteen, kannattaisiko hieman korjata "Lähettänyt Heidi Pätsi klo maanantaina, tammikuuta 21, 2013 " :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kehittyy kaiken aikaa :)

   Ja mitä ihmettä :D Bloggeri aavistuksen taitaa nyt itse sekoilla, ei se tuolta näyttänyt vielä kuukausi sitten... Täytynee korjailla, heh, kiitos huomiosta!

   Poista
 2. Voi kun meette hienosti, Zorrosta tulee varmast ihan mahtava kun on jo tossa iässä noin 'kypsä' ja hieno :)

  Missä muuten opiskelet hevoshierojaksi?

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot