tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuosi 2013, tavoitteita ja suunnitelmia

Viime vuodesta oppineena tiedän, että mitään suuria tavoitteita ei vielä tässä vaiheessa kannata kiveen kirjoittaa, mutta haaveilu on aina paikallaan ja on se kuitenkin mukava, että on jonkinlaisia etappeja joita kohti tavoitella!


Dee tulee takaisin viimeistään toukokuun alkuun mennessä. Sen pitäisi tuolloin olla enemmän kuin valmis starttaamaan 5 -vuotiaiden luokkia. Ennen sitä minun täytyisi selvittää hyvä tallipaikka 20-30km matkan säteellä meiltä kotoa ja pääsisin käymään vielä vähintään viikon reissulla ratsastamassa sitä Hollannissa huhtikuussa ennen sen kotiin paluuta ja saada Deen hollantilaiselta valmentajalta mielipiteen mitä meidän kannattaa startata, jotta saan realistisen kuvan siitä olemmeko valmiita ratsukkona hyppäämään tätä kilpailusarjaa jossa alkuvuodesta jo kuitenkin hypätään, joskin teknisesti helppoja 110cm ratoja. Näin ajateltuna saattaa olla liian iso pala meille syötäväksi, vaikka hevonen olisikin tuohon tehtävään valmis, se tarvitsee kuitenkin selkäänsä kuskin joka on tuolle tasolle myös varma. Pidän kuitenkin oman mielen avoimena, enkä lähde aliarvioimaan itseäni.

Ihan riippuen miten pääsen sitä ratsastamaan sitä ja miten yhteistyö lähtee sujumaan, niin aloitetaan joko yksi-kaksi avointa metrin luokkaa pohjille ennen 5 -vuotiaiden luokkastarttia, joka varmaan olisi järkevintäkin, tuntui hevonen sitten miten hyvältä tahansa. Ja voi olla mahdollista, että hypätään sitä noviisia jopa ensi kaudella, mikä meiltä nelivuotiskaudelta jäi toteuttamatta. Kaikki riippuu niin fiiliksestä.

Toukokuun alku aina heinäkuulla kipan kalenterissa kansallisten estekisojen kohdalla näyttää tällä hetkellä vuoden alussa tältä:


Tavoite, jonka pystyn asettamaan kuitenkin jo nyt on se, että saadaan sitä kisarutiinia alle mahdollisimman pian Deen saavuttua takaisin kotiin. Ja oli se taso mikä tahansa, jota tullaan starttaamaan, on tavoite saada siistejä puhtaita ratoja, itsevarmuutta ratsukkona. Minulla on alla hevonen, jonka kapasiteeti riittää, joka on ollut laadukkaassa treenissä talven yli. Joten kaikki loppu oikeastaan riippuu itsestäni.

Muita tavoitteita vuodelle on oman fyysisen kunnon kohotus ja jatkaa terveellistä ruokavalioprojektiani, jossa olen onnistunut nyt joulun aikaa lukuunottamatta, kohta viimeiset kaksi kuukautta, jes!
Meidän kodin vieressä löytyy kyllä Elixia liikuntakeskuksena, mutta sitoutumispakosta ja kalliiden hintojen takia en ole innostunut enää yhden vuoden kokeilun jälkeen tästä vaihtoehdosta.
Sen sijaan tähän lähelle on avattu uusi pienempi kuntosalikonsepti, jossa ei ole sitoutumispakkoa, mitätön liittymismaksu, uudet laitteet, salin aukioloaika klo: 05-24 ja kuukausittainen hinta tälle on 35€, mikä ei todellakaan ole paha. Salilla käynti alkaa tästä kuusta lähtien jatkuen pitkälle kevääseen ja tavoite olisi käydä treenaamassa lihaskuntoa n. 2-3 kertaa viikossa. Kesällä pidän taukoa salilta, koska uskon aikani menevän aika pitkälle töitä tehden ja hevosen kanssa treenaten ja kisaten, eikä kesällä nyt muutenkaan kannata käyttää aikaansa neljän seinän sisällä, kun ulkonakin voi tehdä paljon enemmän, kuin talvisin!

Hevoshierojaopiskelujen kanssa meinaan ottaa spurtin. Tahdon saada hierottavat hevoset kasaan huhtikuuhun mennessä, joten täytyy alkaa kunnolla suunnittelemaan kalenterin kera ja aikatauluttamaan paremmin vapaa-ajan ja opiskelujen välillä. Iltaisin opiskelen ahkerammin hevosen anatomiaa suomeksi ja latinaksi - ei muuten ole mitään ihan kevyttä lukemista...
Huhtikuussa minulla on anatomian osalta loppukoe ja kesään asti saisin vielä jatkaa hierontatöiden ja projektihevosen näyttötyön tekoa, mutta uskon saavani kaikki valmiiksi jo hyvissä ajoin, kun nyt vaan otan itseäni vielä niskasta kiinni ja teen loppurutistuksen. Toivotaan, että saan hevosenhierojan ammatipaperit tänä vuonna!


Zorro -ponin kanssa ensimmäinen tavoite on osallistua alkukeväästä Oripäiville Ypäjälle, mutta kaikki on vielä avoinna ja katsotaan kuinka poni vielä kehittyy. Myös Miljan kanssa on ollut puhetta osallistua ensi syksynä ponin kanssa Laatuponi -kilpailuun, mutta näistä tavoitteista en pysty sen enempää kommentoida, koska päätöksenteon tekee kuitenkin ponin omistajat ja itse teen työni parhaan osaamiseni mukaan. :)

Tästä tämä vuosi sitten lähtee käyntiin! :)

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä tavoitteisiisi, innolla odotan ensi kauttanne! Onkohan Dee ehtinyt Hollannissa vielä kisoja käymään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei ole vielä käynyt, kun valmentajan aikataulut on ollut niin tiukat, kun joulukuussa oli KWPN oripäiville katsastukset toista viikkoa, ja hänelle oli monta oria laitettavana sinne ja toisaalta, Dee tarvitsi aikaa toipua ruunauksesta kunnolla. Nyt pitäisi sitten keskustella, millon se starttaa ekan kerran ja mitä, sekä missä olisi sopiva aloittaa :)

   Poista
 2. Paljon onnea ja iloa tälle vuodelle minunkin puolesta! Mielenkiinnolla blogiasi seuraten :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle vuodelle! ^-^

  Haastoin sut: http://workingwithmaster.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! :)
   Ja kiva haaste, voisin vaikka toteuttaakin!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot