keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hollannin estetreenin video

Tein nyt tuollaisen tönkön koosteen, mitään säästelemättä, eli surutta laitoin sinne tuon "surullisen kuuluisan" 80cm radankin alkuun vaikka siinä hevonen viekin kuskia 1-0, itse keikun vain selässä ja muistan tuolloin miettineeni, että "Voihan v, tää eläin ei kuuntele mua yhtään"... 80cm radalla näkee myös sen, kuinka tuo hevonen lähtee vähäisestäkään pohkeesta aivan kuin luisumaan alta pois.
Eniten harmittaa katsoa nyt noista videoista se, että jännitin tuota hetkeä niin paljon, etten uskaltanut myödätä riittävästi vaan joka hypyssä jäin vähän edestä kiinni, vaikka hevonen oli lähdössä hyvään hyppyyn, jolloin hypyn kaari pääsi vähän kärsimään. Metrin rata sujui kuitenkin jo vähän hallitummin, joskaan ei meinattu löytää ykköselle yhteistä säveltä ja pariin kertaan se lähestyminen sitten otettiin uudestaan.

Pikkaisen oli nappulat hukassa, mutta en unohda siltikään sitä onnen tunnetta, kun sai pitkästä aikaa hypätä tuolla hevosella - on se vaan sellainen pikku dynamiitti! :D
Yhteisen sävelen hukassa olemisen johdosta olen menossa yksin viikon tehotreeniin takaisin Hollantiin ennen kuin Dee palaa takaisin Suomeen. En tiedä riittääkö se, mutta se on ainakin parempi kuin ei mitään. Sitä reissua sitten taas odotellessa!


25 kommenttia:

 1. no huhu kyllä on toisessa energiaa :D
  ja kyllä se yhteinensävel sieltä varmasti vielä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Dee on tuollainen energiapakkaus, ja silloin tietää, että sillä on kaikki hyvin ja kunnossa, kun se on tuollainen :) Vieläkun pysyisi sen mukana!

   Poista
 2. kyllä teistä huomaa, että ootte ollu kauan yhessä ku näkee, että sulla on tatsia tohon hevoseen. helppohan tää on täältä ruudun toiselta puolelta huudella, mutta jotenkii tuntuu että koska D on ottanu ison harppauksen eteenpäin ni nyt sunkin täytyis tavalleen nostaa sun oma tekeminen aka ratsastaminen ihan uudelle levelille. ja en tarkota että mitenkään huonosti nytkään ratsastaisit, ja en tätä mitenkää pahalla sano, mutta koska D on menny eteenpäin ni loogista on että ratsastaisit sillä 'uudella' Deellä ennemmin kuin miettisit että miten 'vanha' D toimis. mulla oli sama tilanne ex-heppani kanssa, ja mua autto ihan hirveesti ku lopetin vaan kaiken ylimääräsen tekemisen ja ajattelin et okei, tää heppa toimii nyt näin ja näin herkästi ja menee näin ja näin perin ja mukaudun sitten siihen miettimättä, että mitä se oli ennen ratsutusta. tottakai se vaati iteltään tosi paljon reeniä ja ajatustyötä, mutta se palkittiin! ja vaikka heppa toimis vähän eri tavalla ratsutuksen jälkee, ni kyllä se on vielä se sama heppa, se vaan toimii nyt hiukan erilail, koska se on oppinu uutta ja toimii käytännössä niiden uusien oppien mukasesti, ihan niinkun mitä me ihmisetkin tehään koko ajan. tsemppiä teille, ootan innolla miten hieno parivaljakko teistä vielä muodostuu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiallisesta kommentistasi! :)
   Itseasiassa valmentajalta tuli seuraavina päivinä palautetta juurikin siitä, että "less is more" ja, että teen selässä ihan liikaa turhia asioita ja, että minun pitäisi keskittyä vain siihen, että tuon hevosen esteelle, jonka jälkeen hevonen hoitaa sen muun homman ja minun pitäisi vain mukautua rennosti mukaan. Sepä se, kun saisi sen rennon tilan siellä selässä, niin mentaalipuolella kuin fyysisestikin :)Kuulostaa helpolta, mutta se ei sitä ole ja vaatii aika paljon yksi kerrallaan asioiden pois-oppimista ja aika paljon lisää LAADUKASTA opetusta. Ahaa -elämys ja edistys on jo siinä, että ymmärrän tämän asian nyt teoriassa ja pystyn havaitsemaan sen omassa ratsastuksessani katsoessa videoita :D
   Lisäksi Dee toimii monessa asiassa nyt päinvastaisesti, miten minua on aina opetettu ratsastamaan, joten ristiriitaisia tunteita oli ratsastaessa niin hevosella, kuin kuskillakin - nyt pitäisi vaan oppia kuinka ne hollantilaiset ratsastavat niitä hollantilaisia hevosiaan :)
   Kiitos tsempeistä ja nyt vaan itsellenikin ajatusharjoittelut olleet päällä reissun jälkeen joka hetki, kun siihen on ollut tilaisuus ja toivonmukaan saan lisää hyviä neuvoja ja apuja tuon hevosen ratsastamiseen seuraavalla reissulla!

   Poista
 3. Ai kauheeta, mä oisin kyllä tippunu jo ensi meterillä, näkee kyllä että hevosessa on jytyä :D Ei tosiaankaan mikään automaatti, sujui mielestäni tosi hyvin ajatellen että alla oli vain pari hassua ratsastuskertaa ennen näitä ratoja. Metrissä oli näin tuupparinkin silmään enemmän kontrollia ja ylimääräiset kiemurtelut olivat poissa. Hyvin meni ja hienoa että sulla on aina näitä materiaaleja joita voit sitten oman ratsastuksen kannalta jälkeen päin analysoida. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee ei tosiaan ole millään muotoa automaatti ja se sen "jyty", energia ja voimakkuus pikkasen vaikuttaa negatiivisessa mielessä ratsastettavuuteen eli toisin sanoen, pitäisi osata ratsastaa aika paljon enemmän vielä :D
   Mutta metri tuntui jo yllättävän paljon helpommalta, kun se ylimääräinen energia oltiin saatu purettua ensimmäiseen rataan, ja vaikka esteet olivatkin osa todella massiivisen näköisiä kaikkine kukkahärpäkkeineen, niin ne eivät siltikään tuntuneet itsellenikään liian isoilta, mikä on vaan positiivista :)
   Joo nämä videomatskut ovat kyllä yksi parasta antia, kun voi lisätä ne fiilikset nyt tähän näkemään ja näin oppii ymmärtämään asioita enemmän!

   Poista
 4. Valmennatko sä itse ketään Suomessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valmenna ketään, vaikka välillä ollutkin helpon ja alkeistason oppilaita opetettavina aika-ajoin sekä tuurannut ratsastuskoulun alkeistunteja. En koe olevani riittävän kokenut valmentaakseni ketään yhtäjaksoisesti, tai että minun kanssani ratsukko voisi edetä helppoa tasoa pidemmälle. Lisäksi pedakogisissa taidoissa en ole riittävän kehittynyt ja olen itse vielä niin oppimisen asteella, että jotta saisin varmuutta muidenkin ohjaamiseen tarvitsen ratsastusrutiinia paljon lisää :)

   Poista
 5. Hienosti pysyit kyydissä! Ihanasti virtaa ja intoa hepalla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on viimeisten vuosien aikana oppinut pysymään nuorten satulaan laitettavien johdosta kyydissä, kuin takiainen :) Tuosta takertumisesta vaan pitäisi tietyllä tavalla päästä eroon nyt! Ja juu, heppa oli niin intopiukeana, että se tuntui räjähtävän hetkellä minä hyvänsä :D

   Poista
 6. Mulla on saman ikäinen nuori ja on kiva seurata sun blogia ja mitä teille kuuluu. Metrin rata näytti jo aika kivalta, toivottavasti nähdään kisoissa tällä kaudella. Kyllä D:llä skouppia riittää ja takajalkojen tekniikkakin näkyy varsinkin oksereilla. Hyvä teistä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyy muitakin nuorten hevosten ratsastajia! Todella toivon, että kisakentillä tavataan - ainakin kisamaksut on nyt kerrankin maksettuina ;D Deen skouppi riittää kyllä varmasti meidän tarpeisiimme pitkäksi aikaa, ja olet oikeassa, että parhaimmat hypyt esiintyvät juurikin oksereilla, tuntuu ettei se ota aina kauhean tosissaan pystyjä. Kiitos! :)

   Poista
  2. Meillä on vähän sama ongelma, entisen hevosen kanssa ne pystyt oli juuri niitä helppoja kun niihin pystyi tulemaan miten päin melkein vaan ja aina niistä selviytyi, mutta tää saattaa vetää ne mukanaan ihan kun sattuu. :D Meillä ei ole blogia, mutta Youtubesta voit seurailla jos kiinnostaa vertaistuki. :))
   https://www.youtube.com/watch?v=fCXlJUfxhNw&list=UUWLGALm52l4H8k8oe_Mqe3w&index=10 Tuossa yksi video, tilistä löytyy muitakin ratoja. Hevonen on siis tämä: http://www.sukuposti.net/hevoset/lipsum-mo--t/911199 T. Kirsi ja Masa

   Poista
  3. Hei kiitos! Vertaistukea on aina mahtava saada! Tälläkin hetkellä todella moni nuoren hevosen bloggaaja on lopettanut ja niitä videoita nimenomaan on aina kiva katsella ja vertailla kehitystä omaan hevoseen ja ylipäätään elää hengessä mukana :)

   Poista
 7. Mun mielestä on hienoa, kun teet aina näin analyyttisiä tekstejä ja et kaunistele omakuvaasi. Koska totuushan on, että kaikilla on joskus vähän homma hakusessa ja se on omasta mielestäni vaan hienoa, sillä virheistä ei voi kuin oppia ja harjoitus tekee mestarin!
  Valtavan hienoa, miten paljon panostat nuoren hevosesi kehittymiseen! Hyvä te, kyllä teistä varmasti vielä kuullaan! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on harmi, että monet ratsastajat kokevat olevansa riittämättömiä ratsastajana, ellei kaunistele omaa tasoaan aina vähäsen muiden edessä. Tosiasiassa jokainen on hyvä juuri omalla tasolla, ja jos on riittävästi halua oppia, niin voi olla kuinka hyvä tahansa! Kesti aikansa minullakin, ennen kuin uskaltauduin olemaan oma itseni ratsastajana ja ajattelemaan asiaa niin, että se ei ole minulta mitenkään pois jos jotain toista häiritsee tasoni. En voi oppia, jos en ymmärrä realistisesti virheitäni ja toisaalta myös iloita vahvuuksistani. Esimerkkinä Suomessa on paljon valmentajia, jotka saavat valmennettavan itseluottamuksen alas ja ratsastaja ei näe itsessään enää kuin vain virheitä, sekään ei kehitä. Kaikki ihmiset ovat ominaisuuksiltaan yhtä erilaisia, kuin mitä hevosetkin ovat ja aivan huippuratsastajatkin haluavat kehittää itseään kaikenaikaa paremmaksi omalla tasollaan - koska koskaan ei tässä(kään) lajissa voi oppia ihan kaikkea :) Liika nöyristelykään ei ole hyvästä, mutta mielestäni pitää olla realistinen kuva omasta osaamisesta, jotta voi oivaltaa taas jotain uutta!

   Poista
  2. Juuri näin! Tuota asennetta ihailen ihmisissä kaikissa elämän osa-alueissa! ^_^

   Poista
 8. Hyvä te! Mahtavaa, että pääset uudelle reissulle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Joo reissun uusiminen tulee suorastaan tarpeeseen ja nyt pääsee sitten vähän enemmän valmentajan silmän allekin!

   Poista
 9. Hui, voin melkein tuntea tuon vallattoman tunteen, kun se heppa vaan etenee alla ihan epätodellisen kovaa :D oot kyllä melkonen sissi kun sait noi radat vedettyä! Ja tossa metrin radassa rupes olee jo tosi hyvän näkösiä pätkiä, eiköhän teillä suju kesän kisoissa ihan hyvin, ja enimmäisaika tulee tuskin koskaan olemaan ongelma!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, no voin kuule kertoa että hyvin monesta esteestä mentiin ohitse, kun unohdin radan jne, että täytyy sanoa, että ratojen läpi pääseminen oli taistelun takana, kun niin monta tekijää oli vähän vinksallaan :D Metrissä oli jo jotain ideaakin, mutta paljon on opittavaa! Ja tosiaan veikkaan myös, että tällä hevosella ei tarvitse pelätä, että rata ei etenisi riittävän reippaasti, heh :D

   Poista
 10. Huui, olipas hurjan näköistä menoa :D Eiköhän se yhteinen sävel sieltä löydy, reeniä reeniä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin ehkä tuo alku, loppua kohden alkoi meno rauhoittumaan ja molemmat keskittymään paremmin :) Joo, toivotaan, että se meidän viikon tehotreeni sitten riittää löytämään sen yhteisen sävelen... mutta onhan tässä koko elämä aikaa :D

   Poista
 11. kyllä pääsette vielä pitkälle ;) treeniä lisää ja sitä yhteise tahdin löytämistä nii tuutte pärjäämää hienosti! Sulla on kyl hieno ote hevosii, et lähe sähläämää ja panikoimaa tuola selässä vaik heppa painaaki täysillä eteen. Tsemppiä tulevii treeneihi kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon kommentistasi! :) Tällaisia positiivisia puolia itsestäni on aina kiva kuulla ulkopuolisilta, yleisesti kuitenkin sitä kritiikkiä saa enemmän, vaikka ne vahvuudetkin ovat yhtä tärkeitä! :) Kiitos tsempeistä ja hyvää kevään odotusta sinulle :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot