keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ihana vapaapäivä :)

Tänään oli itselläni töistä vapaapäivä ja ihan mahtavalla ilmalla tätä päivää hellittiinkin! Aurinko paistoi, lämpöä riitti ja lumi sulaa kohisten. Harmi, että pakkasia on taas luvattu enemmän loppu viikoksi... Mutta kohta on maaliskuu ja sitten voikin sen jälkeen sanoa, että talvikuukaudet ovat takana päin ja kevät parhaimmillaan! :)


Lähdin tänään Zorro -ponin omistajan kanssa katselemaan poneja eräälle welsh kasvattajalle ja olikin tosi kivaa, kun sai itse olla pitkästä aikaa kameran toisella puolella ja kuvailla! Tämän kyläilyn jälkeen suunnattin vielä ratsastamaan Zorro, ja poni liikkui tänään super hyvin vaikka pohja olikin lumen sulamisen takia hiukan liukas paikoittain. Se liikkui aktiivisesti takaa selän läpi ja sain siihen heti alusta alkaen todella hyvän tuntuman. Tällaisten onnistumisten takia sitä saa aina lisämotivaatiota omaan ratsastukseen. En vain voi myöskään uskoa, että nelivuotiaaksi kääntyvä poni voi tuntua näin hyvältä satulan alla, en myöskään koskaan väsy sitä sen ratsastettavuutta ylistämään!

Alla kuvia hienoista poneista ja myös Zorron ja meidän menosta.

Tiine welsh cob -tamma nautiskelemassa aurinkoisesta päivästä

4 -vuotias welsh cob -ori

Yksi päivän lempparikuvista tunnelmaltaan :)

Welsh cob -tamma Malog Elan
4 -vuotiasta oria S.W. Red Charm on ratsastettu nyt vasta 3 viikkoa

...ja oli todella hieno liikkuja ja luonteeltaan nöyrä sekä kuuliainen :)Sitten vuorossa Zorro -poniaHieno poika :)

   Poni muuten mitattiin tänään kunnollisella mittakepillä hokkeineen ja kenkineen 147cm korkeaksi, joten siitä saa sen muutaman sentin pudottaa pois saadakseen todellisen säkäkorkeuden. Eli ihan ponimittainen se on, vaikka ehdittiin jo arpoa, että mitäs jos se ei olekaan. 

Nyt ponille suoritan ennen viikonloppua hieronnan ja sunnuntaina se pääsee toivonmukaan Antille hypytettäväksi, joten etenkin sunnuntaita odotellessa. Mielenkiinnolla näen kyllä oripojan toisen ratsastajan alla, sillä katsomalla oppii myös todella paljon vinkkejä omaan ratsastukseen!

13 kommenttia:

 1. Voi Welsh Copeissa vaan on sitä jotain <3
  Hienoja kuvia! Pidin kovasti juuri siitä tunnelmakuvasta ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä aika mageita eläimiä, kauniita katseen kääntäjiä! :) Kiitos!

   Poista
 2. Kannukset noin nuorella?

  VastaaPoista
 3. Ekaan kommentoijaan yhtyen, welsh-ponit ovat kyllä poneista kauneimpia. Itselle tulee aina sellaisen selässä vain niin köntysmäinen olo :D Onneksi en nyt mahdottoman pitkä ole ja omaan vielä sopivat töppöjalat ponitouhuihin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on kauniita. Mutta onhan welshejä todella paljon eri mallisia :) Noita cobejakin on eri mallisia ja saatika eri sektioiden welshponit ovat niin laidasta laitaan, ja yleisestihän welshejä ainakin itse miellän kevyiksi ja ketteriksi. Kuten Zorrokin, se on myös welsh, mutta hyvin eri tyylinen kuin cobit :) En tosin ole koskaan itse cobilla ratsastanut, mutta sen mitä niitä olen nähnyt vähäisen ratsastettuna, niin ne vaikuttavat hirmuisen herkiltä, kevyiltä ja iso liikkeisiltä! Ja noi isoimmat ponithan on oivia vähän isompienkin aikuisten ratsuksi! :)

   Poista
  2. Jep, kisailin joskus seuratasolla yhdellä cob-tammalla ja se oli kyllä todella mukava poni sekä liikkeiltään että ratsastettavuudeltaan. Eikä olokaan ollut liian jätti sen selässä, sillä kyseessä oli 148cm tupsujalkamalli. :D

   Poista
 4. Ihania kuvia! Ja huh, upea liike Zorrolla!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Eihän Zorro mikää suunnaton liitokavio ole, mutta kyllä siltä noin esteponiksi puhtaat askellajit löytyy ja laukka sillä on erityisen kiva, kuten esteponilla täytyykin olla!

   Poista
 5. Ihania kuvia! Eilen oli tosiaan mahtava keli, itse pääsin ihailemaan sitä kylläkin vain toimiston ikkunasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilma kyllä toi niin keväisen fiiliksen, että on mahdoton olla huonolla tuulella. Kyllä auringon valo vaan tekee ihmeitä :)

   Poista
 6. Pakko kysyä, kuinka pitkä olet? :) Näytät sopivan tosi hyvin ponin kuin Deenkin selkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan (+) 160cm pitkä :) Vaikka Dee onkin ponia paljon korkeampi, se on aika pieni ja kevyt muuten malliltaan!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot