sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Video istuntatreenistä ja ponin orikatalogi -kuva!

Sain tehtyä nyt myös luvatun koosteen siitä istunta treenistä, jonka Deen valmentaja piti meille reissussa. Säilytin äänet, jotta katsojat pysyisivät vähän edes perillä, mutta koska kamera on aika pitkällä meistä ja äänenlaatu vähän muutenkin huono, niin siinä ehkä joutuu vähän keskittymään kuullakseen kaikkea :)
Videoon laitoin mukaan epäonnistuneita hetkiä ja sitten niitä onnistuneita myös, jotta näkee jotain eroa ja parannusta, vaikka kaikenkaikkiaan koko valmennus oli kyllä itselleni varsinainen "kulttuurishokki". Alexilla on kuitenkin mielestäni todella miellyttävä tapa opettaa, eli todella tiukka, mutta kannustava muistaessaan kehua niistä ihan pienistäkin askelista, jotka menivät edes sinne päin!Vielä tulossa viimeisimmästä valmennuksesta Hollannista video, jossa olin jo totaalisen junan alle jääny (lue: väsynyt) ja hevonenkin oli jo ehkä parhaimman terävyytensä antanut kahtena edellisenä päivänä, mutta sielläkin tuli ihan hyviäkin pätkiä vaikka ajoittain tekikin mieli alkaa itkemään, kun oli niin aloittelija -olo.

Tulevaa vuotta ajatellen, minulla on ihan älyttömät motivaatiopuuskat päällä, en malta odottaa seuraavaa reissua, en malta odottaa ponin kanssa seuraavaa valmennusta (joka toivottavasti ensi viikoksi taas päästään toteuttamaan), en malta odottaa ponin esiintymistä tositoimissa ja kaikista eniten kutkuttaa ajatus, että pääsisin vihdoin tekemään täyden kisakauden kesällä! Toivossa on hyvä elää, enkä meinaa maalata piruja seinille tässä vaiheessa :)

Reissusta paluun jälkeen on ollut ihan suunnaton kiire joka suuntaan ja kiire helpotti nyt tähän päivään vihdoin, kun 12 päivän jälkeen saan vain löhöillä ja ladata akkuja - tekee niin hyvää!
Nyt on myös tullut tehtyä aika paljon hierontakoulujuttuja, ja edelleen täytyy kiristää tahtia kaiken opettelussa, koska enää pari kuukautta loppukokeeseen. Sen jälkeen vielä on onneksi aikaa valmistella päättötyö hierottavista hevosista, joka sekin on vielä kesken sekä koulutyö koko vuoden projektihevosestani.

Projektihevoseni on ollut niin opettavainen ja mielenkiintoinen, ja olemme tämän hevosen kohdalla saaneet ihan uskomattomia tuloksia aikaan ja hevosen vointi on todella kohentunut kaiken hoidon jälkeen suunnattomasti! Tämän projektin myötä on jotenkin älynnyt, miten palkitsevaa tämä ammatti olisikaan myös myöhemmin käytännössä. Tietenkin siihen onnistuneeseen tulokseen vaaditaan yhteistyöhaluinen omistaja, jolla on intressiä kokeilla uusia asioita, haluaa kuunnella erilaisia hänelle ehdotettuja vaihtoehtoja ja halu oppia itsekin hevosestaan enemmän ja enemmän, ja ennenkaikkea halu hoitaa hevosensa kuntoon. Tämän projektin myötä on alkanut tulla myös sitä "hierontavarmuutta" siitä, että se mitä tunnen on oikein tunnettu, enkä niin kyseenalaista pahasti itseäni ja pystyn entistä varmemmin perustelemaan omia näkemyksiäni asioista olematta kuitenkaan kuuro vastanäkemyksille.
Tällainen hevoshierojan työ on oikeasti tiimityötä, johon tarvitaan omistaja, jota kiinnostaa kuulla hevosestaan sen palautteen. Tiimiin tottakai kuuluu olennaisena osana se hevonen, ja mitä avoimempi tapaus, joka kertoo selkeästi itsestään, auttaa omaa työtäni ihan hirveästi. On joskus surullista huomata, että on paljon hevosia, jotka tietyllä tapaa vaikuttavat näin nopeasti katsottuna rauhallisilta, mutta tosiasissa hevonen on vain niin sisäänpäin kääntynyt ja tavallaan "toivonsa menettänyt", ettei sitä kiinnosta enää kertoa tuntemuksiaan kauhean avoimesti vaan mielummin "möllöttävät" tuijottaen tyhjyyteen ilmekään värähtämättä - tällaiset hevoset tarvitsevat aika paljon enemmän aikaa, jotta saan niistä enemmän tietoa irti, etenkin kun hierontahistoriani ei vielä niin kattava olekaan, että voisin kokemuksella saada asioita selville nopeammin.
Vakituisia asiakkaita olisi sen työn mielekkyydenkin takia mahtavaa saada paljon, koska vain säännöllisellä pidempiaikaiselle yhteistyöllä voidaan saada tuloksia tehokkaasti aikaiseksi.

Jatkossa haluan kartuttaa myös tietotaitoani entisestään ja eniten nyt tässä viimeisen vuoden aikana mielenkiintoni on herättänyt Bemer -laite. Olen aika kriittinen kuullessani uusia asioita ja haluan rauhassa seurata, mistä tuntuu olevan ihan todistetusti hyötyä, ja ihan aluksi aikaa sitten, kun kuulin kyseisestä laitteesti, oli ensimmäinen ajatukseni, että toimiiko se muka oikeasti. Bemer on aavistuksen ollut kiistanaiheena toimivuudestaan, mutta sitä on alkanut käyttämään niin ihmiset kuin eläimetkin ihan huippu-urheilutasolla, joten ehkäpä uskaltaudun tällaiselle kurssille vielä kevään aikana hankkimaan lisätietoa? Jotain se tuntuu ainakin tekevän, sillä näin yhtä hevosta hoidettavan kyseisellä laitteella ja eläin vaipua suorastaan uneen ja rentoutui ihan täysin koko kropastaan - eläin kai ei pysty teeskentelemään?
Laite on kuitenkin niin kallis, että sen toimivuudesta ja hyödyistä haluan saada enemmän vielä kokemusta ja kuulla erilaisia mielipiteitä, lukea mahdollisia tutkimustuloksia, tulla vakuuttuneeksi laitteen toimivuudesta jne, jotta uskallan ja pystyn tällaista palvelua itse myymään.

Koulun jälkeen toivon, että saisin vakituisia hieronta-asiakkaita, joita nyt muutama jo onkin. Tämä mahdollistaisi ehkä sen, että voisin leipätyössäni tiputtaa tunteja hieman ja keskittyä entisestää hevospuolelle, johon mielenkiintoni ei tunnu hiipuvan milloinkaan. Hevosen hyvinvointi ihmisen kanssa eläessä on jotenkin niin kiehtova aihe ja siitä lisää oppiminen vaatii paljon tunteja hevosen kanssa töitä tehden! Kiitän onneani myös siitä, että heräsin opiskelemaan hevosia näin aikaisessa vaiheessa, joten tuntuu olevan koko elämä vielä edessä oppiakseen lisää ja lisää :D

Sitten vielä loppuun Zorrosta mahdollinen orikatalogikuva. Tänään omistajat olivat ottaneet siitä virallista rakennekuvaa ja vitsit, että poni oikeasti alkaa näyttää aika hyvältä! Harmi, että sää oli niin harmaa, että valoisuutta kuvasta uupuu hiukan, plus että lumiset olosuhteet ovat aika vaativat aina kuvan ottamiselle, mutta silti tosi hyvä kuva. Halusin julkaista kuvan myös täällä, vaikka Miljan blogista se löytyy myös. Aika sievä tapaus, eikös?! :)

Kuva: Pekka Pietikäinen

5 kommenttia:

 1. Upea oripoika! :) ja onnea teille oripäiville :)

  VastaaPoista
 2. Mä voisin tosta Bemer-laitteesta kertoa ainakin sellaisen "kokemuksen", että sitähän markkinoi kovasti ainakin Kimmo Sulkala. Kimmo nyt on niin kova kauppamies, että myy vaikka lunta eskimoille, mutta mielestäni hän on itse melko hyvä todiste laitteen tehosta. Olen nähnyt häntä niin huonossa kunnossa, että kun nyt törmäsin häneen joku aika sitten Vermossa, en edes tunnistanut häntä aluksi, kun hän oli niin hyväkuntoisen näköinen, vasta äänestä tunnistin! :D En tiedä, onko Bemer-laitteella ollut sitten millainen rooli hänen kuntoutumisessaan sairaudesta, mutta mies näyttää olevan ihan elämänsä kunnossa ja omien sanojensa mukaan se on ollut tämän Bemer-terapian ansiota! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa luinkin tuossa vähän aikaa sitten Tunne hevonen -lehdestä myös Sulkalasta ja tuosta Bemer -laitteesta.
   Se ehkä mietityttää eniten, että onko tosiaan ollut laite monissa tapauksissa se parantaja, vai se uskomus/mieli, jolla on yllättävän suuri voima moneen fyysiseenkin omassa kehossa... eli tavallaan kun riittävästi uskoo omaan parantumiseen esimerkiksi, niin lopulta parantuu pelkästään sen positiivisen ajattelun voimalla. Ehkä kaikista eniten varmasti lisää luotettavaa tutkimustulosta saa, kun laitetta käytetään eläimiin, joilla ei ole samanlaista ajattelu-päättelykykyä, kuin ihmisellä ohjatakseen tietoisesti mielen kautta omia fyysistä olotilaansa.
   Mutta ihan mahtavaa, jos näin on ja laite virallisesti todetaan toimivan niin kuin sen väitetään toimivan! Eikä sitä vielä ole pystyttä myöskään todistamaan, etteikö se toimisi :)

   Poista
 3. meillä on omalla tallilla yhdellä hevosella tuo bemer laite ollut nyt kuukauden ja omistajat ovat kyllä sanoneet että hevosen liikkumisessa huomaa selvästi eron parempaan.:)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot