maanantai 25. helmikuuta 2013

Zorro SA

Kuva: Pekka Pietikäinen

Zorron oripäivien katalogikuva! Jouduin pienentämään sitä tänne blogiin julkaisua varten, joten kuvan laatu pääsi siinä kärsimään.

Onneksi saatiin sunnuntaille upea auringonpaiste! Poni hohtaa ja näyttää hyvälle, joten hyvillä mielin jatketaan valmisteluja nämä viimeiset viikot.

7 kommenttia:

 1. Poni on kyllä komea ja kuvausolosuhteet mainiot! Olisiko kuitenkin ollut mahdollista löytää sen verran paljas kohta, ettei taustalla lisi tuota risukkoa? Vie kuvasta sen särmän aika inhottavasti :(
  Hyvä kuitenkin, että risukkoa ei ole lainkaan pään takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse vein risukon eteen sen ja nimenomaan tahdoin risukon siihen ja pidän siitä taustalla, juurikin niin, ettei ole vain valkoista taustana! Eli olen syyllinen tähän kaikkeen eikä sitä missään nimessä muuteta. Mutta tässä sen näkee, että kaikki tykkää niin erilaisista taustoista jne...

   Poista
 2. Mietin samaa risukosta,tekee kuvasta levottoman,mutta ilmeisesti makuja on monia. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kuva!

  Itse pidän juurikin noista risuista, koska silloin aikoinaan, kun harjoittelin hevosen piirtämistä lainasin paljon kirjoja, jossa oli tämmöisiä rakennekuvia. Jokaisessa niissä oli luonnollinen tausta! Niin minusta kuuluukin olla, sillä sitten taas valokuvausta opiskelleena voin sanoa, että ponin kaikki värisävyt olisivat häipyneet jos tausta olisi ollut valkoinen. Valkotasapainoa vaan ei saa kunnolliseksi, jos tausta on täysin valkoinen.

  Hyvää työtä te! Hieno kuva ja hieno poni!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille mielipiteen antaneille ja kommentoineille!
  Itse en alkujaankaan risukkoon kiinnittänyt huomiota, koska mielestäni se ei hyppää sieltä silmille, ei värien tai kokonsakaan perusteella. Sen lisäksi se ei millään tavoin vääristä ponin mittasuhteita, vaan kokonaisuus on aika luonnollinen.

  Käsitin myös, vaikka itse en ollut paikalla kuvia otattaessa, että täydellisiä kuvauspaikkoja oli aika vaikea löytää. Taustan lisäksi kuvaan ja ponin esille tuomiseen joutuu miettimään paljon muitakin tärkeitä asioita, kuten auringon sijainti, tasainen kova alusta, jossa poni ei seiso yhtään ylä- eikä alamäkeen sekä sen kaviot ja jalat näkyvät sivusta selkeästi. Sen lisäksi kuvaajan piti saada riittävästi tilaa etäältä, että saisi otettua kuvan riittävän kaukaa, jotta mittasuhteiltaan poni näyttäisi normaalilta. Lumi ja hanki tuovat omat haasteensa, ja tämä lopputulos on mielestäni todella hyvä näistä haasteista huolimatta.

  Tähän mennessä nähndyistäni orien orikatalogikuvista ponin kuva painii kyllä aivan omassa sarjassaan, voisin mielelläni asettaa tämän kuva vaikka tauluksi seinälleni :)

  VastaaPoista
 5. Onhan tämä nyt upea kuva upeasta ponista. Sekä sinun että Miljan blogin innokkaana lukijana olen hengessä mukana ja jännitän ponin puolesta toivoen menestystä Oripäiviltä. Itse olen menossa paikalle lauantaina, toivottavasti Zorro on geimeissä vielä silloin mukana ja livenä ihasteltavissa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja toivotaan niin, että vielä lauantaina pääsee esiintymään! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot