perjantai 15. maaliskuuta 2013

Aivan mahtavat fiilinkit 8)

Tänään on syytä hymyillä. Meidän oripäivän varsinainen treenaminen on nyt takana päin ja kaikki on mennyt kyllä ihan super hyvin! Olen ihan todella tyytyväinen siihen kuinka paljon poni on ihan muutamassa kuukaudessa kehittynyt ja eihän se kehitys tähän lopu, vaikka oripäivät ohi menevätkin - se on vain yksi välietappi ponin elämässä. :) Se mikä jäi kuitenkin näitä oripäiviä varten tekemättä, sitä emme tarvitse! Poni on niin valmis, kuin se vain voi olla ja tajuamme sen, että ehkä ammattilaisella ponista olisi voinut kuoria vielä paljon lisääkin irti, mutta kyllä tähän omaankin työhön voi olla tyytyväinen ja ennenkaikkea tämä on ollut hirmuisen antoisaa aikaa!

Tää on soinut koko päivän päässä ja pariin otteeseen autossa, kun on ajellu ympäriinsä parin päivän aikana - jaetaan siis tätä täälläkin :)


 Torstaina oltiin ponin kanssa maastoilemassa keskenämme ja oli ihan mahtava reissu. Kuumeinen Milja kävi näyttämässä meille aluksi Murden kanssa selästä käsin ilman satulaa uusia polkuja, joita eteenpäin kannatti mennä ja ohjasi meidät hyvälle mäki suoralle, jossa pystyy ottamaan hyviä intervalli tyyppisellä harjoiteluilla kunnolla laukkaa, kunnes kääntyi itse kotiin päin takaisin sairastamaan sängyn pohjalle, höh... Ja laukkaa me ponin kanssa otettiinkin! Poni innostuu tällaisista nykyään ihan hirveästi, ja se pinkoi jaloistaan sen minkä pääsi. Itse sen sijaan vaan nautin vauhdin hurmasta :) Ihan huppua! Otettiin tämä loiva mäki kolmeen otteeseen, joka oli ehkä kilometrin tai kaksi pitkä, aina takasin päin mentäessä kuljettiin alkuun käynnissä ja sitten vähän ravia ennekuin käännyttiin ympäri ja taas laukkasuoralla tie päätyyn asti. Ihan mahtavaa, että tänä talvena on ollut tällaiset hyvät maastoilumahdollisuudet ja pohjat ovat pysyneet hyvinä pitkään. Kohta tämä valkoinen höttö (onneksi) sulaakin jo pois...
Laukkailujen jälkeen käytiin seikkailemassa uusissa maisemissakin ja kävelyä tulikin reippaamman menon päätteeksi useampi kilometri, kun meinasi oma päänsisäinen kompassi pyöriä hetken ympyrää hakien oikeaa suuntaa. Lopulta löydettiin kiva uusi reitti takaisin kotitallille ja myöskin paikkoja mistä varmasti voisi löytää uusia maisemia lisääkin.

Poni oli innokkaana ja tuntui nauttivan ihan yhtä paljon retkestämme. Tallilla harjasin vielä sitä reilun puoli tuntia ja yritin saada karvaa irtoamaan mahdollisimman paljon, sitä meinaan irtoaa... Sen jälkeen poni tarhaan ja jaoin vielä päiväheinät ja sapuskat kaikille hepoille. Oli jotenkin ihan super kivaa ja leppoisaa heppailla :)

Maastoilun jälkeen vihdoin kotona :)

Tänään oli sitten vielä Antin valmennus ja kenraaliharjoitus oripäiviä varten - ja lyhyesti virsi kaunis, meni ihan hyvin! Hypättiin diagonaalilla sijaitsevaa sarjaa, jollaista ei siis olla vielä kertaakaan hypätty ja myös laine otettiin uudestaan kuvioihin. Poni oli hirmuisen vireä ja se hyppäsi valtavalla imulla, että ihan yllättyi kuinka paljon siihen painetta kerääntyikään, että sai ihan oikeasti pidellä sitä. Pidän tätä kuitenkin vaan positiivisena asiana, koska se tuntuu kuitenkin siltä, että odottaa innostuksestaan huolimatta ratsastajaakin.

Sarjan b -osan okseri ja yksittäinen okseri nostettiin lopussa 90cm korkuiseksi, muuten tultiin ratana 80cm korkeudella ilman sen kummempia ongelmia. Kaikki vaan sujuu. Joten parempaa mieltä ei tälle treeni jakson päätökselle voi saada! Poni on ihan liekeissä ja kun itse pysyy vaan ensi viikolla omassa koitoksessa riittävän skarppina, niin kaiken pitäisi mennä putkeen :) Vielä ei varsinainen oma suoritus jännitä yhtään, että saa nähdä milloin sellaista pystyy itsessään havaitsemaan... muuten kyllä olen innostuksesta soikeana koko ensi viikosta ja sitä odotellaan kuin kuuta nousevaa. Kunhan tuo Zorro -ponin "sileän pilotti" nyt saisi itsensä tervehdyttyä!

Huomenna tämä sileän pilotti Milja pitäisi vielä tyypata ponilta kaikki askellajit läpi ja sunnuntaina sitten on hieronnan vuoro. Maanantai poni saa vapaata ennen tiistain lähtöä kohti Ypäjää. Itse menen sitten keskiviikkona töiden jälkeen perästä.

Alla vielä tämän päivän hypyistä kuvia, kun Pekka testaili uutta kameraansa! :)
4 kommenttia:

 1. Peukut pystyssä, että kaikki sujuu! Toivottavasti ponikin pysyy vireänä koko rumban, aikamoinen urakka edessä paitsi teillä niin myös sillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, eli hengessä mukana! :) Urakkaa löytyy, mutta aika hyvin tuon kuntoa ollaan saatu kohotettua, eikä se ihan heti väsähdä. Tietenkin uudessa ympäristössä on enemmän ihmeteltävää, mutta luottavaisin mielin lähdetään matkaan!

   Poista
 2. Ihan tosi hyvä kun voi lopetella treenaamisen hyvällä ja varmalla fiiliksellä! :) Täällä hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! On hirmu tärkeää se mitkä ne viimeiset fiilikset ovat! Hienoa :) Toivottavasti saan päivitettyä blogia oripäivien ajan, mutta voi olla, että jää koko homma niiden jälkeiseksi urakaksi :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot