sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsin pikku-Totilaksen puikkoihin!

Vitsit, vaikka kevätväsymys on painanut viime päivinä oikein toden teolla, tänään ei voinut muutakuin viimeistään piristyä, kun Milja ja Pekka tulivat nostamaan alkuillasta mut sängystä ylös ja suuntaamaan tyyppaamaan erästä pientä Kerma -ponia esteillä! Kerma ei ole koskaan aikaisemmin hypännyt, joten lähdettiin kokeilemaan, kuinka siltä luonnistuu hyppyhommat.

Kerma asustelee samassa tallissa Miljan koulukilpurin, welsh cob -ruunan Samin kanssa, jota olen niin kauan kuolannut kun olen sen ensimmäisen kerran livenä nähnyt! Sami ja Kerma ovat molemmat valjakkoponeja varsinaiselta päälajiltaan, mutta niitä ratsastetaan myös vastapainoksi ja Milja on ollut siinä roolissa, että on vienyt tämän 7 -vuotiaan Samin täysin nollasta reilulle helppo A tasolle ja olivatpa tämä pari viime vuonna hienojen puoliveristen seassa 6 -vuotiaden sarjassa kärkipäässä, voittaen ja sijoittuen käydyissä osakilpailuissa. On jo ennenkuulumatonta pärjätä ponilla puoliverisille. Samilla on aika näyttävät liikkeet, aivan kuin Totilas minikoossa :) Ja voi sitä riemua, kun sain istahtaa sen puikkoihin lopuksi parin kierroksen verran!

S.W. Summer's Dream Prince eli Sami

Ensiksi kuitenkin sain nauttia vauhdin hurmasta aika energisen ja vauhdikkaan, ihanan värisen Kerman kyydissä. Se on jotain 130cm + korkea, eli reippaasti pienempi, kuin Zorro, mutta ei minulla nyt hirveän suuri olo onneksi tämänkään selässä tullut. Kermaa aluksi jännitti kentälle pystytetty ristikko, jota käytiin ensiksi tutkailemassa maastakäsin. Kun sen lähelle uskallettiin mennä rauhassa tutkimaan, nousin selkään ja kokeilin vähän vaihteita ponista. Pääsääntöisesti se olisi halunnut mennä vain lujaa ja täysiä! Kun olin päässyt jotenkin sinuiksi tämän sähikäisen kanssa, aloitimme tulemaan ristikkoa ensiksi ravissa vasemmasta kierroksesta. Ensimmäisellä lähestymisellä pikkuponia alkoi jännittämään, mutta toisella kerralla mentiin kiemurrellen ylitse. Kolmannella kerralla jo aavistuksen vähän kiemurtelua, mutta jo vähemmän poikitusta sekä ravin sijasta poni rohkeni lähestyä hurjaa ristikkoa laukassa. Neljännellä kierroksella se alkoi tajuamaan ja syttymään, viidennellä tuntui, että se esteelle suoristamisen jälkeen lähtee käsistä :D

Oikealle sama homma, alkuun vähän jänskätti, mutta heti jo toisella kerralla alkoi löytymään hyvä imu esteelle ja lopulta pari viimeistä hyppyä olivat aika kelvollisia jo, johon oli hyvä lopettaa. Ihan mainio pakkaus tämä! Ja yhtä villi, kuin mitä Milja entuudestaan varoitteli, hehheh :)

Kerman elämän ensihypyt :)

Loppuravit ja laukat tosiaan sain nauttia Samin selässä! Pääsin myös yrittämään muutamat ravilisäykset sekä ihmettelemään Samin hienoa laukkaa. Vaikeampi se oli ridata miltä se näyttää vakiratsastajansa alla, ei ihan tuossa muutamassa minuutissa ehtinyt löytämään oikeita nappuloita, mutta ei se mitään kun kivaa oli - mustahan tulee ihan kokonaan ponityttö! :D Haluun oman ponin!

Voi riemua, en osannut odottaa tällaista :D

Tää poni on vaan niin upee liikkuja!

Kuin monella hevosellakaan nousee noin jalka?!


Ihanaa, että ystävät jaksavat piristää! Ja ponit!

Huomenna menenkin tutustumaan Deen mahdolliseen tulevaan kotiin, kivaa :) Hyvää pääsiäistä kaikille!

14 kommenttia:

 1. Hienoja molemmat! Silloin tällöin törmää kyllä niin mahtaviin otuksiin. Viime vuonna vuokrahevoseni kotitallilla asusti eräs NF-poni, joka oli kyllä niin upea ettei mitään rajaa. Olet onnekas kun voit hyvin ratsastella tällaisia tähtiä. Tuntuu, ettei ponikokoisia tyyppejä (siis lapsia/nuoria lukuunottamatta) ole kovin paljoa, tai jos koko sopisi niin sitten ei riitä mielenkiintoa. Menee moni hieno poni haaskuun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta yllättävän moni pienikokoinen aikuinen ei edes ymmärrä, että on olemassa tosi laadukkaita poneja, joilla jo kokonsa puolesta on monesti kivempi mennä, kuin isoilla hevosilla :) Ja suomalaiset ovat vielä tällaista tappijalkaista kansaa, että moni pystyisi niiden ponien selkään kipuamaan. Itsekin sen vasta olen nyt Zorro -ponin myötä tosin ymmärtänyt ja muutenkin älynnyt ponien ihanuuden :D

   Poista
 2. Moi! Oonkin seurannut sun blogia jo hyvän tovin,en vain ole saanut aikaiseksi kommentoida. Anteeksi siis siitä!

  On ollut todella mielenkiintoista lukea sun ja D:n taipaleesta! Sun teksti on tosi koukuttavaa lukea! Todella paljon tsemppiä teille tulevaan. Saatanpa teidän kisoja tulla katselemaan jos niille suunnille osun :)

  Ja pakko kommentoida vielä tuosta Samista! Aivan upea ilmestys,oli varmasti upeaa myös muutama kierros tällä komistuksella ridata!

  Missä opiskelet hevoshierojaksi? Olen itsekin ko alasta kiinnostunut,mutta sopivaa koulutuspaikkaa ei tunnu löytyvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentistasi ja palautteesta! :)
   Joo Samin selkään oli mahtava hetkeksi istahtaa, kun sitä on jo muutaman vuoden kuola valuen seurannut sivusta, kun se on niin upea poni!
   ELK Weterissä opiskelen ja taitaa tällä hetkellä olla ainut hierontakoulutusta tarjoava koulu, kun Tampereellakaan ei käsittääkseni tällä hetkellä koulutusta järjestetä... ehkä joku viisaampi osaa kertoa vaihtoehdoista :) Tuon koulun kannattaa käydä, vaikka ei hierojaksi koskaan varsinaisesti ryhtyisikään, siitä olisi apua monelle hevosihmiselle ymmärtämään hevosen perustarpeita ja vähän anatomiaa syvällisemminkin!

   Poista
 3. aaw, ihanan näköisiä poneja :')

  VastaaPoista
 4. Uusi ulkoasusi on tosi makea ja pirteä näin kevääseen! Oli pakko tulla kanssa hehkuttamaan tuota Samin laukkaa, sillä se näyttää kuvien perusteella todella makealta ja voin vain tuntua minkälaista on ollut istua tuollaisen selässä :) Minkälaiset kriteerit sinulla on muuten tallipaikkkaa etsiessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotain pirteää tosiaan yritin tähän kevääseen, vaikka varsinaisesti se edeltävä sininen oli enemmän mieleeni... :)
   Tallipaikkaa etsiessä kriteerit eivät ole kovin suuret, mutta silti olen huomannut että niiden täyttyminen on haastavaa. Tallin pitää kaikessa toimivuudessaan olla siisti ja turvallinen hevosille, rehut olla hyvälaatuisia ja hoito asiallista, raikasta vettä saatavilla jne. Luottamus tallinpitäjään on ehdoton numero yksi, jotta voin nukkua yöni rauhassa tietäen, että hevosestani pidetään huolta silloinkin kun en itse ole siellä ja jos jotain sattuukin, niin minulle siitä ja pienemmistäkin haavereista ilmoitetaan välittömästi ja totuudenmukaisesti, jotta osaan ottaa ne huomioon ja tarvittaessa hakea ja käyttää hevosta hoidossa/tarkistuttamassa eläinlääkärillä. Esimerkiksi Deen sieraimen repeytymä on oiva esimerkki siitä, että tikkausta vaativaa haaveria ei ilmoiteta ja seuraavana päivänä saapuessani sellainen hoito on jo myöhäistä. Kuulostaa yksinkertaiselta asioista ilmoittaminen, mutta olen huomannut, että tämä toteutuu äärimmäisen heikosti yllättävän monessa paikkassa.
   Seuraavana kriteerinä on tietenkin, että tallilta löytyy edes hyvin hoidettu ja hyvä pohjainen kenttä, jossa voi vuoden ympäri treenata, maneesista pystyn tinkimään vaikka se mukava lisä talvisin onkin. Maastot ovat ehdoton plussa, mutta kaikkea ei aina voi saada. Maastoilu on kuitenkin hevoselle erittäin hyvää mielenvirkistystä, joten sitä mielelläni harrastan muun treenailun ohella! Tarhat on oltava kuivat ja hyväpohjaiset, en näe mitään järkeä seisottaa hevosta polviaan myöten savessa aamusta iltaan - siinä tapauksessa seisotan sitä jopa mielummin sisällä. Sosiaalitiloista ja varustetiloista en vaadi paljoa, kunhan kaikki varusteet säilytetään kuivassa ja lämpimässä tilassa, etteivät mene pilalle.
   Loppu onkin tuurista kiinni, onko mukavan oloinen talli myös tallihengeltään asiallinen, hevosporukkaan kun tuntuu sekoittuvan ties minkälaista hiipparia ja ilmapiirin myrkyttäjää :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niinpä, tollasia heti kymmenen tilaukseen :D

   Poista
 6. Aivan mahtavan näkösiä poneja ! :-) Tsemppiä tulevan kodin etsintään!

  VastaaPoista
 7. sami poni on nii wau! ja cara kans :)
  Mun blogissa on myös caran ratsasteluista.
  http://heppapoo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kiitos ja kiva kun kerroit blogistasi! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot