tiistai 12. maaliskuuta 2013

Ponin lihashuoltoa

Juuri saavuin kotiin, olin hieromassa ponponin lihaksistoa, jonka pitäisi olla priimaa sitten viikon päästä. Se oli kuitenkin omistajansa mielestä eilen liikahtanut aavistuksen oudosti alkuun juoksuttaessa, ei siis ollu epäpuhdas, mutta ei ihan normaalikaan, niin nyt sitten pilkkua viilaten syynätään tuota pikkuista kaveria päästä varpaisiin. 

Se on myös kiedottu pumpuliin, sillä on tarhassa nykyään vällyä vähän joka paikassa, kun ne parhaan kaverinsa Miron kanssa touhuilee välillä vähän rajumminkin, joten nyt ei haluta ottaa mitään riskejä vaan se on suojattu joka suunnasta - hölmöilköön sitten oripäivien jälkeen ihan rauhassa :)


Poni tuntui kuitenkin aika hyvältä. Ehdin jo ennustella, että sillä saattaisi takapolvet reagoida, niinkuin tosi usein nuorilla hevosilla, joilla ei ole vielä lihaksisto kunnolla kehittynyt tukemaan niitä ja näin ne saattavat rasituksessa myös vähän kipeytyä. Mutta polvista ei löytynyt onneksi mitään vikaa, sen sijaan oikealta puolelta lannealueelta aina pakaralihaksiin asti löydettiin jumia ja kireyksiä. Poni oli onnellinen, kun nämä kireydet löydettiin ja suorastaan halusi istua syliini, kun tuntui niin hyvältä, kun avattiin paikkoja.
Suurin epäillys tähän on se, että kun nämä tarhakaverukset vetävät sitä rallia siellä tarhassa päivät pitkät, että nyt on tainut poni aavistukse liukastua. Toinen vaihtoehto on, että se kisoissa jännityksestä johtuen ei hypännyt niin rennosti, joten sekin on saattanut vähän vaikuttaa.

Poni sai tänään myös hovikenkääjä Mikan toimesta uudet popot jalkaan, ja kyllä nyt kelpaa olla, oli niin hienon näköiset kaviot, että siinä on tehty todella huolellista työtä!
Vielä ennen Ypäjälle lähtöä tarkastan ponin lihaksiston kauttaaltaan ja pääsen vielä tarkastamaan, saatiinko lihasjumit tällä yhdellä käsittelyllä avattua vai tarvitseeko vielä jatkohoitoa.

Tässä vaiheessa vielä kaikki näyttää hyvältä ponin suhteen, ja nyt pitäisi vielä saada viimeistelyestetreenit sovittua tälle viikolle, niin sen jälkeen voidaan vaan todeta, että enempää ei ole tehtävissä :) Kyllä jännittää!

8 kommenttia:

 1. Tuutko hieromaan meillekin? :D Ruokapalkalla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhe, no rippuu asutteko tossa lähietäisyydellä, niin voin tullakin :)

   Poista
 2. Iik, onnea, toivottavasti se ei nyt riko itseään ennen Ypäjää! Tuntuu, että hevonen voi olla vuoden terve, mutta kun ilmoittautuu yksiinkään kisoihin tai vastaavaan, ne teloo itsensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän toi tuntuu aina menevän! Toivottaan, että kaikki menee hyvin loppuun asti :)

   Poista
 3. Kiva seurata oripäiviin valmistautumista sun ja Miljan blogeista. Muakin alkaa oikein jännittää miten siellä käy! Moniponi pärjää kyllä varmasti hyvin, se on niin hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pärjää :D Ei osaa yhtään sanoa etukäteen, minkälaista ponia ja hevosta oripäivillä tuomarit tänävuonna haluaa nähdä! Kiva, että olet tykännyt seurata! :)

   Poista
 4. Kyllä oma hieroja on ihan luksusta! :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot