keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kevään fiilistelyä täälläkin! :)

Viime viikonlopusta minun on pitänyt kirjoittaa samantein, mutta aina se on vaan jäänyt. Ehkä vain siksi, että kuvasatoa Zorro -ponin ratsastuksista on niin paljon, että niiden kuvien käsittelyyn ja valikointiin on mennyt ihan hirveästi aikaa, enkä sen jälkeen ole enää löytänyt energiaa lähteä vielä kirjoittelemaan blogiin! Poni on kulkenut kuitenkin ihan super hienosti ja päästiin vähän loikkimaan pikkuesteitäkin, joten pakko näitä hetkiä on myös rustata ylös muistiinkin :)

Tällaisessa vireessä tämä 4 -vuotiaaksi kääntyvä poniori! Tuon ponin ratsastaminen on vain yhtä nautintoa! :)

Säät on olleet mitä mahtavimmat varmaan suurimmassa osassa Suomea ja viime viikon sateet laittoivat vauhtia lumen pois sulamiselle, joten viikonlopun ratsastuksissa saatiin ponin kanssa nauttia kuivasta kentästä auringon paisteen kera :) Meillä on ollut myös Zorron omistajien kotona tarhan siivous talkoot, mikä on, uskokaa tai älkää, ihan hauskaa ja rentouttavaa puuhaa, kun tehdään porukalla. Puhdasta jälkeä syntyi yllättävän nopeasti ja aika kului sitäkin nopeammin hyvässä seurassa! :)

Viime viikonloppuna alkoi myös lämpöisen auringonpaisteen voimalla puskemaan kevään merkkejä esille, ihan huippua! Kyllä se kesä sieltä vaan tulee toivottavasti.
Lauantaina kävimme ponin kanssa maastoilemassa. Meidän maastoseurana oli Miro ja Anni. Ihan hirveästi emme uskaltaneet alkuun ravailla tai laukata metsäteillä, kun roudan ansiosta tiehen on muokkaantunut salakavalia kuoppia, joita ei päälle päin näe, kuin vasta siinä vaiheessa, kun maa lähtee jalkojen alta pois. Tosi pahoja routavaurioita siis oli melkein koko matkalta, mutta sitten se laukkasuora, jossa olemme ponin kanssa aikaisemminkin kiitäneet talvella, oli tosi hyvässä kunnossa, lukuunottamatta puroa, joka oli tulvinut yli äyräiden ja virtasi tien ylitse. Poni oli aika rohkea, ja ylitti veden hienosti, vaikka vähän ehkä jännittikin. Tultiin myös tämä purokohta toisesta suunnasta ravilla ylitse, ja poni tuntui tykkäävään siinä vedellä läträämisestä :)
Tällä suoralla otimme sitten yhdet ravit ja laukat. Poni oli pirtsakkaalla tuulella, mutta tällä kertaa pysyi nahoissaan, eikä viime viikon tapaan pukitellut jänöjussin lailla eteenpäin.
Ai että sitä odottelee kesää, kun tiet alkaa olemaan hyvässä kunnossa ja voi lähteä samoilemaan pidemmällekin kenties? 


Maastomopot :)

 Tallilla otimme vielä ravit ja laukat "kentällä" ja se oli siinä. Poni tuntui hirmu kivalta ratsastaa, se oli kuulolla ja energinen. Alla kuvia näistä sileäntyöskentelyistä:


 
Kevättä rinnassa tälläkin kaverilla :) 

Sunnuntaina innostuttiin kokoamaan parit pienet itsetekoiset esteet. Toiseen esteistä laiteetiin pelokkeeksi alle sinistä pressua "vesimatoksi". Poni oli todella todella virkeällä tuulella, kun se tajusi, että pääsee loikkimaan. Se ei meinannut millään pysyä nauhoissaan.

Herra koira Veeti pääsi myös nautiskelemaan keväästä tallille. Ekan tunnin se juoksi täysiä pitkin tannerta, varasteli hevosten suojia, kieriskeli hevosenpaskassa ja teki kaikkea muuta jäynää. Kun se vähän rauhoittui hepulistaan kokeiltiin, kuinka se toimisi hevosen kanssa samaan aikaan ja totteleeko se lainkaan, kun käskee ratsailta sitä. (Tätä on joskus kokeiltu, kun se oli n. vuoden ikäinen, ja siitä ei silloin tullut yhtään mitään, kun koira vaan juoksi jalkoihin ja yritti ottaa hevosten häntiä kiinni jne...) Yllätykseksi täytyy sanoa, Veeti käyttäytyi ponin seurassa todella esimerkillisesti ja alkukäyntien ajan se vain seurasi meidän perässä pitkin kenttää. Ravin nostaessa se vähän meinasi saada hepulin, mutta yhdellä kiellolla tajusi, että tässä ei nyt sovi mennä haukkumaan jalkoihin vaan jatkaa perässä seuraamista. :D Siellä me tehtiin ympyröitä ja vaihdettiin suuntaa kuin "possujunassa" konsanaan, hehheh :)


Onneksi poni on niin viisas, että se ei korvaansa loksauttanut vaikka Veeti etenkin siinä ravien alussa vähän riehuikin ympärillä! Kyllä Vempulasta vielä hyvä tallikoira saadaan tehtyä, vaikka tämä "koulutus" onkin kestänyt jo kohta 6 vuotta :D Täytyy nyt myöntää, että Veetissä on näin iän karttuessa alkanut löytymään paljon enemmän viisaita piirteitä, vaikka yleisesti se onkin vähän häslä ja adhd.

Veeti myös testasi meidän kotitekoiset esteet ennen, kuin alettiin hevosten kanssa niitä loikkimaan - tässä pari tyylinäytettä herra koiralta, kuina niitä esteitä oikein pitää ylittää!

Liito-orava ;DKieli keskellä suuta ja kunnolla varman päälle
 
Tässä vaiheessa, kun oltiin saatu tuo koiruus väsytettyä ja vietyä rauhoittumaan, pääsin enemmän taas työskentelemään ponin kanssa.

Pakko kertoa huomioni nyt sen jälkeen, kun olen alkanut säännöllisesti liikkumaan (lenkkeilemään, lihastreenejä salilla tekemään ja muissa ryhmäliikunta aktiviteeteissa, kuten spinningissä, powerissa, pallojumpissa jne.) sekä muistanut venytellä hyvin aina kaiken treenin päätteeksi, että kropan hallinta on jo näin lyhyessä ajassa parantunut hevosen selässäkin ihan valovuoden verran eteenpäin! Miljakin kysyi jo, että mitä mun istunnalle on tapahtunut, kun seurasi meidän alkuverryttelyjä. En keksi muuta syytä tälle, kuin sen, että muulla oheisliikunnalla olen saanut jo pelkästään liikkuvuutta jäykkään kroppaani, ja venyttelyiden ansiosta pystyn taipumaan asentoihin, joihin aikaisemmin en ole pystynyt. Niska- ja hartijakivutkin ovat selkeästi pienentyneet! Hevosen selässä istumisen helppouden tajusi viime viikonloppuna tosissaan ja kyllähän se varmaan näkyi siinäkin, että se ponikin liikahti ihan toiseen malliin, kun istunta on vakaampi ja pystyy säilyttämään vakaan tuntumaan ja jalan paikoillaan ilman, että tarvitsee väkisin niitä raajoja siihen asentoon vääntää (ja sitä kautta ylimääräisesti jännittämään koko kehoa). Olen todella tyytyväinen jo nyt siihen, mitä liikkuminen ja johdonmukainen itsensä treenaaminen voi saada jopa vain kolmessa viikossa aikaiseksi! Yhtään vähättelemättä myöskään sitä, että oma olo muutenkin on liikunnan määrän lisääntyäessä ollut paljon virkeämpi ja freshimpi!


 
Alkuverrytelyjen jälkeen alettiin sitten loikkimaan. Poni oli niin täpinöissään, että sudittiin kyllä kaikki kurvit suoriksi :D Mutta yllättävän kivasti se silti kuuntelee ratsastajaa ennen estettä, vaikka innoissaan onkin, eikä vain säntää päin esteitä kuuntelematta pidätteitä. Aika vähänhän tuossa kotona mahtuu hypätä, mutta oli hirmuisen mieltä virkistävää kaikille osapuolille hellittää vähän nutturaa, ja vain pitää hauskaa :)Varsinaisia hyppytreenejä me ei ehditä aloittaa nyt enää ennen, kuin lähden Hollantiin, mutta palattuani sieltä aloitetaan taas reenailua enemmän. Ihan hyvässä vireessä poni tuntuu olevan kuukauden hyppytauon jälkeenkin! Sekä poni, että minä nautittiin viikonlopusta täysin siemauksin! :)

Onnellinen ratsastaja ja hurmuriponi! 
 
Viikonlopun kruunasi mansikat ja lasillinen kuplivaa avopuoliskon kanssaSEKÄ

Deen sijoittuminen jälleen neljänneksi puhtaalla radalla ja sen ensimmäisissä nurmella käydyissä kisoissa!!!


Nyt sitten alan pakkailemaan laukkua Hollanninreissua varten. Mua jännittää ihan hirveästi, kun en ole koskaan ollut missään reissussa yksin (lukuunottamatta parin vuoden takaista Hollannin reissua, kun matkasin ystäväni luo sinne, mutta jollain tapaa koen tämän tilanteen aivan erilaiseksi, kun en tapaa siellä ketään suomalaisia ja asun valmentajan luona tuon reilun viikon ajan.) Deen kanssa minun on tarkoitus startata parissa kisoissa siellä ja valmentautua, jotta oltaisiin yhdessä ratsukkona hyvässä vireessä, kun se palaa parin viikon päästä takaisin Suomeen! Kylläpä se aika nopeasti hujahti!
Voi olla, etten blogia pääse päivittelemään reissun aikana lainkaan, mutta sen jälkeen sitten laitellaan kuulumisia :)

30 kommenttia:

 1. Voi kun oli tosi kiva postaus, sai minutkin hyvälle tuulelle! Liikunta on kyllä aivan mahtavaa, kun siitä tulee hyvä olo ja siihen jää itseasiassa koukkuun. ;) Herkkullisen näköisiä nuo mansikat, alkoi tekemään mieli.. :D Ja onnea Deen sijoittumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva jos hyvä mieli siirtyi sinnekin! :) Joo liikunta on niin koukuttavaa. Täytyy vaan muistaa pitää lepopäiviä, herkästi sitä vetää ihan överiksi ton treenailunkin kanssa.
   Mansikat (vaikka olikin ulkomaalaisia) maistuivat ihan super makeille, nam! :) Kiitos!

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia ja onnea hollanninreissulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvista kuuluu noille miespuolisille kuvaajille, jotka notkuu kentän reunalla viihdyttämässä :D Kiitos! :)

   Poista
 3. Huh miten kivalta voikaan poni näyttää :-)! Odotan innolla Deen suomeentulon jälkeisiä postauksia! Mihin muuten Dee suomessa asettuu ? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, poni näyttää ja tuntuu ja onkin kiva. Vaikka se onkin aikamoinen tasmaanian tuholainen sitten muuten luonteeltaan x)
   Minäkin odotan, että pääsen kirjoittamaan Deestä taas kotipostauksia! Dee asettuu Tuusulaan, jonne meiltä on lyhyt matka kotoota.

   Poista
 4. Voi kun kiva oli lukea tämä postaus! Kuvat on tosi hienoja. Ja ei vitsi miten toi poni liikkuu, huh. :o Kai sillä aiotaan kouluakin startata? Ihan mieletön liike!

  Liikunta on kyllä kumma juttu, tajusin itsekin oman istuntani parantuneen kun kiloja lähti ja lihakset vahvistuivat. Erityisesti vatsalihakset olivat kovilla entisen vuokrahevosen harjoitusravissa. Ja näin toimistotyöläisenä liikunta on ihan ehdoton tasapainoittaja. Harvemmin niin käy, mutta jos sattuu niin etten pääse viikossa kuin kerran salille (tai vaikka ollenkaan) menen ihan jumiin.

  Aika on mennyt mielettömän nopeasti, nytkö se D jo tulee takaisin? Tosi kiva juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä omistaja meinaa sitä koulupuolellakin näyttää, ehkä mahdollisesti ensi vuonna sitten 5 -vuotiaiden luokissa :) Se esteponiksi kyllä liikahtaa ihan kiitettävästi!

   Mulla tulee liikkumattomuudesta lähinnä löysä olo niin fyysisesti kuin psyykkisestikin :)

   Niin on mennyt, nyt se kohta tulee jo takaisin! Ja ruunapoikana :D Kaikkea sitä muutosta on ehtinyt tapahtua, mutta hienoa, että Dee on nyt viritetty aika hyvin kisoja varten minulle! :)

   Poista
 5. Hyvä etujalkatekniikka tolla teidän koiralla! ;D eivaa, hienoja kuvia, eikä edes huomannut, että niitä oli aika paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja avaa myös hyvin takaa :D No hyvä, mä mietin kyllä ennen postausta, että nyt tulee kyllä sellainen kuvapommi, että saa nähdä jaksaako kukaan niistä innostua yhtä paljon kuin itse innostuin :D

   Poista
 6. Ihana MoniPoni, mahtavia kuvia :) Hyvää matkaa Hollantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MoniPoni on kyllä ihan lempiponi <3 :) Kiitoksia!

   Poista
 7. Heei! Tätä lukiessa ja kuvia katsoessa meinasin heti kelata loppuun ja kommentoida, että istuntasi näyttää muuttuneen parempaan suuntaan ainakin näin kuvien perusteella. Sitten maltoin lukea loppuun asti ja olethan sinä tietysti itsekin asian huomannut :) Ero pisti omaan silmään etenkin neljännessä ratsastuskuvassa (ravikuva ponin kanssa). Tämä oli muutenkin kerrassaan positiivisuutta ja motivaatiota luova postaus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan olen itsekin yllättynyt, kuinka muutoksen tuntee itsekin sinne selkään! Ennen on kiristänyt sisäreisistä, niskoista ja selästä. Nyt tuntuu vaan, että istuu rennosti ilman kireyksiä. Täytyy vaan jatkaa tätä, että saa omaa joustavuutta vielä parannettua, helpottaa monessa muussakin asiassa elämässä :)

   Poista
 8. Voi vitsi, kivoja kuvia! Ja sanos muuta, nyt voi sanoa kevään virallisesti alkaneen, ihan mahtavaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinpä, kunnon lämpöisiä t-paitakelejä odotellessa :)

   Poista
 9. ihana kuva tuo missä on noi mansikat ja lasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se onnistui super hyvin :) Mansikat oli namia!

   Poista
 10. Olipas hienoja kuvia! :) Itsekkin totesin, että jotain on tehtävä kun olen kangistunut hevosen selässä niin mahdottomasti ettei mitään rajaa. Kiva kuulla, että ratkaisu voi olla saatavilla hyvinkin nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jäykkä kroppa ja riittävän liikunnan puute on mulla vaikuttanut kyllä moneen muuuhunkin asiaan, kuin pelkästään ratsastuksessa, mutta ratsastuksessa asia tulee ehkä parhaiten esille. :) Eli ei kun liikkumaan, unohtamatta päivittäisi venyttelyjä!

   Poista
 11. Voi Veeti <3 Kuvat siitä saa aina yhtä hyvälle tuulelle :-D Kuvat on muutenkin superkivoja, terkkuja kuvaajille!

  Paljon onnea Deen hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veeti on sellainen hyvän mielen koiruus :) <3 Terkut kuvaajille välitetään :) Kiitos paljon!

   Poista
 12. tosi kiva postaus ja nyt tekee itsekin mieli ulos kuvailemaan! Mikä on zorron oikea nimi? sukua vain mietin, kun näyttää TOSI paljon yhdeltä nuorelta risteytykseltä, jota joskus liikuttelin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zorrosta löytyy enemmän informaatiota sekä blogin sivupalkista, että "Hevoset" -esittelysivuilta, mutta oikea nimi on siis Zorro SA, se on Flora's Hof Magicista ja myös arvokisoissa pärjänneestä estetammasta Grace VA (i. Dyle Dove). :)

   Poista
 13. Ei vitsi toi meiän yhteiskuva on makee!! :D -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Onnistu super hyvin, takitkin sävysävyyn, hehheh :D

   Poista
 14. Jäin jo jokin aikaa sitten koukkuun blogiisi, mutta en vain ole saanut aikaiseksi kommentoitua. Ihana blogi, jota on ilo lukea! On hienoa seurata, miten intohimoisesti suhtaudut ratsastukseen ja toteutat unelmiasi, joihin on hevosihmisenä niin helppo samaistua, vaikka ihan eri tasolla itse meneekin.

  Olen myös mielenkiinnolla seurannut kuulumisiasi Hollannista ja monet asiat ovat tuntuneet niin kovin tutuilta. Itsekin nimittäin asun ja ratsastan tällä hetkellä Hollannissa, mutta ihan vain kertaviikkoisesti tunneilla. Olen kuitenkin kokenut, että olen täällä parin vuoden aikana päässyt ratsastuksessa ihan eri tasolle, etenkin juuri istunnan osalta, vaikka se edelleen on haasteellista. Täällä siihen istuntaan kuitenkin panostetaan ihan eri lailla kuin Suomessa ja vähän jopa harmittaa että on aikoinaan tullut opittua niin väärä istunta. Mä olen nyt ihastunut centered ridingiin, joka on auttanut sen istunnan opettelemisessa tosi paljon. Mun mielestä sun istunta näyttää kyllä tosi hyvältä varsinkin näissä kuvissa, mutta jos haluat vielä panostaa siihen, niin ehkä centered ridingista voisi olla apua? Ja mua auttaa paljon myös pilates, suosittelen! Siinä oppii juuri sitä keskivartalon syvien lihasten hallintaa, jota mä ainakin huomaan tarvitsevani.

  Missä päin Hollantia Dee majailee? Ja mistähän teidät voisi bongata kisaamasta? :) Olisi niin hienoa tulla katsomaan, sulla on niin upea hevonen!

  Kiitos vielä kun pääsin blogin kautta mukaan keväiselle maastolenkille, tuollaisia on täällä ikävä! Vaikka Hollannissa onkin mielettömän hienot rannat ja dyynit, joten jos et ole vielä kokeillut rantaratsastusta täällä, niin suosittelen ehdottomasti! Kivaa reissua ja tervetuloa Hollantiin! :)

  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanan pitkästä kommentista ja palautteesta!!! :)
   Kyllä sitä on pienenmoinen pakkomielle kehittyä ratsastajana mahdollisimman hyväksi, ja itselläni sama juttu, että kerran oppinut istumaan väärin, niin nyt niitä asioita sitten korjaillaan.
   Meitä Deen kanssa näkee jossain Gelderlandin alueella, en vain ole kauheasti vielä tietoinen missä kaikkialla kisoissa käymme :) Varmaan, jos pääsen nettiin, niin voin päivitellä sitten niistä kisoistakin enemmän!
   Katsotaan mitä reissu tuo tullessaan, itselläni ei ole kauheasti sen tarkempaa tietoa mitä mun pään menoksi siellä on järjestetty! :D
   Kiitos paljon!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot