sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäiset hellepäivät ja kuvia


Nyt on ollut pari oikein painostavan kuumaa päivää. Deen luona olen rampannut kolmesti päivässä aina kun vain ehdin, jotta pystyn antamaan sille tarvittavat lääkkeet sekä, että se pääsee tallista ulos jaloittelemaan. Ollaan nyt uskallettu lähteä tallin pihapiiristä vähän muuallekin talsimaan, kun alkuun sitä en viitsinyt tehdä, kun Dee oli vähän kömpelö ollessaan huppu päässä toisesta silmästä "sokea". Nyt, kun se on oppinut kulkemaan hienosti, vaikkei näekään vasemalle, ollaan käyty kävelemässä ympäriinsä ja Dee on nauttinut. Ja ihanaa, että se on yhtä rohkea, kuin ennenkin eikä vieraassakaan maastossa kyttäile tai pelkää mitään.
Lämpö on pysynyt normaalina edelleen, ja Dee on myös saanut takaisin pyöreyttä ihan näin muutamassa päivässä. Se on energinen ja iloisen oloinen. Heti, kun sen silmä on parempi, niin se pääsee tarhailemaan ja voin aloittaa sen kanssa selästä käyntityöskentelyä.

Deen lisäksi kävin tänään ponia tyyppailemassa ja tehtiin sileällä vähän hommia. Poni oli aika huonon tuntuinen, se oli löysä ja vetelä, painoi kädelle ja tippui etupainoiseksi, enkä saanut sitä reagoimaan riittävästi jalasta eteen, vaikka siirtymisien kautta sainkin sitä aavistuksen paremmin heräämään hommiin. Kuumuus on varmaan tehnyt tehtävänsä senkin kanssa ja en viitsinyt sitä liian pitkään työstää vaan lopetin heti, kun sain edes jotain korjattua. Sallittakoon se, että joskus senkin on tunnuttava "huonolta", sillä aika pitkälti se onkin aivan unelma joka kerta muuten ratsastaa :) Mutta muutamia kuvia alla myös ponistakin.

 


Edit: Melkein unohdin julkaista tämän päivän hauskimman kuvan, joten lisäsin vielä jälkikäteen :) Poni on söpö!


Mielettömän hieno taivas eilen illalla, ukkosta oli ilmassa ja lämpötila ainakin +20!

Olen seuraillut live tv:stä 5v. raicingejä Ypäjältä, ja kyllähän se harmittaa, että kun kaiken on panostanut tuohon kisasarjaan osallistumiseen, että se sitten kuitenkin meni tähän, ettei päästäkään heti alusta asti mukaan. Toivottavasti ehditään saada kisavire takaisin vielä myöhemmin, jos Dee paranee. Elättelen toiveita, että Dee olisi Salon kisoihin mennessä jo kunnossa, mutta jos ei, niin sitten ehkä vasta Savonlinnan kisoihin. Huonommassa tapauksessa emme pääse starttaamaan ollenkaan kesän aikana tai sitten pahimassa tapauksessa Dee ei koskaan parane ennalleen. Ei saisi maalailla piruja seinille, mutta onhan tuokin vaihtoehto mielessä vähän väliä, sillä sekin on täysin mahdollista. Toivotaan nyt kuitenkin parasta ja yritän olla positiivisella mielellä ja hoitaa hevosta parhaani mukaan.

21 kommenttia:

 1. ei kannata koko kisa haaveita silmän takia heittää kuoppaan..
  kisa radoilla näkee paljon hevosia joilla toinen silmä poistettu tai sokea.

  kaverin hevoselta jouduttiin silmä poistamaan ja siitä tuli parempi kisahevonen sen seurauksena, tuli paljon tarkkaavaisempi ja keskittyi enemmän :)

  eli älä vielä luovuta :) silmä näyttää kuvienkin perusteella paljon paremmalta kun Deen suomeen tullessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Ehkä mun pitäisi vaan opetella olemaan stressaamatta. Ja kuitenkin se tuolla silmällä ihan hyvin näkee, niin se on jo hyvä juttu ja se, että se silmä reagoi hoitoihin menemällä kokoajan parempaan suuntaan. Välillä vaan iskee masennus, kun aina yrittää ihan hirveästi ja laittaa kaikki rahat tohon eläimeen ja sitten tuleekin taas takapakkia. Kiva, että joku jaksaa muistutella, että tässäkin tilanteessa saa piristyä ja asiat ei ehkä niin huonoilta näytä, kuin mitä ne välillä tuntuu omassa mielessä olevan :)

   Poista
  2. nyt vaan positiivinen asenne, hevonen on vielä niiin nuori että sulla on paljon kisavuosia jäljellä sen kanssa ja näyttää kuvissakin näyttää lihonneen hyvin, ja jos silmässä on näköä tallella on se hyvä merkki :)

   inhottavaa on se hevosten kanssa että kaikkensa antaa ja silti tulee takapakkia :/ ja aina kun tapahtuu jotain tottakai siitä huolestuu ja stressaa, mutta paranemis vaiheessa positiivinen asenne kehiin :)

   Poista
  3. Niinpä! Ehkä se nyt teloo itseään riittävästi näin nuorena, niin ei tarvitse sitten myöhemmällä iällä hölmöillä, heh :D
   Joo mä olen pahemman luokan stressaaja, joten mulle pitääkin aina välillä muiden muistuttaa siitä positiivisuudesta ja luotosta siihen, että kaikki kyllä aikanaan järjestyy :)

   Poista
 2. Se näyttää tosi hyvältä noissa kuvissa! Ihan eri hevoselta mitä niissä ekoissa kuvissa! :) Kyllä se paranee ja te ootte kisoissa mukana, sitä paitsi ei kaikkia osakisoja edes lasketa, parhaat tulokset vaan, olisko ollu viisi osakisaa vai miten..? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on ihan muutamassa päivässä muuttunut paljon terveemmän näköiseksi koko olemukseltaan! :) Ja totta tuokin, ja eihän nämä 5v. kisat ole se meidän loppu elämän suunnitelmat, vaan tarkoitus olisi joskus pärjätä isommissakin luokissa, että ehkä tämä taas ei ole koko maailmaa. Kunhan hevonen tulee kuntoon! Kiitos tsemppikommentista!

   Poista
 3. Meilläkin on tallilla puoliksi sokea heppa, joka viettää ihan täyttä hevosen elämää ilman mitään ongelmia. Silmän takia en huolestuisi, voi vaan viedä hieman aikaa tottua, mutta varmasti pääsette vielä kisaradoille vaikka silmä ei täysin paranisikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no nämä kommentit helpotti omaa huolestunutta olotilaa ihan hirveästi :) Täytyy taas piristyä, eikä masentua. Ja sitä paitsi silmä oli jo taas tänään parempi ja eläinlääkäri oli tyytyväinen näkemäänsä, joten kaikki peukut pystyssä nyt, että asiat hoituvat kuntoon :)

   Poista
 4. te näytättte ihan kuin jostain hevostarvikekatalogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, kiitos! :D Kuvat ovat kyllä onnistuneita, ja täytyy kyllä tota avopuoliskoa kiittää niistä, se on hirveästi kehittynyt hevosten kuvaajana viimeisen vuoden aikana! :)

   Poista
 5. Tosi upeita kuvia<3 ja kyllä Deen silmä paranee, ja pääsette vielä kisaamaan:) paljonpaljon tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, ettei tuosta eläimestä saa muita kuin hyviä kuvia :)) Täytyy välittää näitä kehuja Timolle, joka seisoo kameran toisella puolella niitä räpsimässä, niin ehkä hän jatkossakin jaksaa tulla usein meitä kuvaamaan. Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan! :)

   Poista
 6. Älä huoli! Niin kuin Marja sanoi, silmäpuolen elämäkin voi olla oikein mukavaa. Ja oma vuokrahevoseni on kokenut kaksi vaikeaa silmävammaa, joista on molemmista toipunut täysin ja kilpailee edelleen kansallisissa esteissä. Yllättävän kestävä elin tuo silmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on hienoa kuulla, että vammoista on parannuttu täysin, tuo uskoa itsellenikin!!! Ehkä meidän tilanne ei ole lainkaan toivoton :)

   Poista
 7. ihania kuvia ja ihana banneri ! :)

  VastaaPoista
 8. Minulla on KWPN-tamma, jolta on toinen silmä amputoitu vajaa kolme vuotta sitten. Hän tulee toimeen oikein mainiosti, kisaamme alue-esteitä. Älä ole huolissasi, Dee pysyy Deenä kävi miten kävi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta viestistä! :) Näitä selviytymistarinoita tässä eniten tykkääkin kuulla, kun muuten sitä olisi vain kauhusta kankeana, kun lukee netistä löytämiä kauhuskenaarioita pelkästään. Kaikista kivointa onkin kuulla, että hevoset silti pystyvät suorittamaan esterataa vaikka sitten yksisilmäisiä olisivatkin - estejuttu kun on Deen lempipuuhaa ja itsekin siitä nautin, niin olisi kurjaa edes ajatella, että joutuisimme esimerkiksi hyppäämisestä luopumaan!

   Poista
  2. Ette missään tapauksessa joudu luopumaan esteistä. Jos se ikävin käy, saat tulla tutustumaan tammaani, se voi helpottaa oloasi jos tuntuu että tulet epätoivoiseksi. :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot