perjantai 17. toukokuuta 2013

Vähän jo pirteämmältä kaverilta terveisiä :)

Kiitos kaikille myötäeläneille taas kerran! Piristi kummasti kaikki kivat kommentit, vaikka eilinen päivä ja ilta olikin lähinnä painajaismaiseen viittaavaa. Ja anteeksi, taisin poistaa viime yönä unissani pari kommenttia, vaikka tarkoitus oli julkaista ne, mutta jotenkin siinä, kun toinen silmä oli vielä kiinni ja puhelimen näytöltä yrittää isoilla sormilla osua siihen "julkaise" -nappiin, niin osuikin sitten "poista" -nappiin.. kaikki kuitenkin luin, kiitos niistäkin!

Nyt on kuitenkin jo onneksi parempia uutisia kerrottavana! :)
Vaikka illalla meninkin muutamaksi tunniksi pelon sekaisin tuntein nukkumaan, kunnes kello herätti viime yönä n. 03:30 ja lähdin tarkastamaan Deen vointia ja laittamaan sille silmätippoja. Oli jotenkin kauheaa, kun sitä väkisinkin pelotteli itseään ajatuksella, että mitäs jos sieltä löytää karsinasta elottoman pienen hevosen... Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan vastassa oli jo huomattavasti terävämmän oloinen kaveri, joka oli imuroinut kaikki ruuat (heinät, antibiotti-ruokasekoituksen ja luserni hakkeen) viimeistä kortta ja murusta myöten! Vielä illalla se ei juurikaan koskenut ruokaansa, mutta tulheduskipulääke oli alentanut kuumetta niinkin paljon, että mittari näytti nyt "vain" 39,2, ja kuumeen laskun johdosta ruokahalukin oli palanut.
Olin todella iloinen näkemääni, laitoin tipat silmään ja pystyin palaamaan kotiin nukkumaan hyvillä mielin.

Aamulla eläinlääkäri oli mitannut Deen kuumeen ja antanut tarvittavat lääkkeet sille, ja lämpö oli ollut siinä 38 asteen kieppeillä, eli laskenut taas huomattavasti. Myös silmä oli reagoinut positiivisella tavalla ja samea alue oli aavistuksen pienentynyt sekä ylipäätään koko silmä "kirkastunut".

Näin pirteä heppa odotti päivällä tallissa :)

"Saiskohan täällä vielä vähän lisää ruokaa, mul on nälkä"Päivällä herättyäni kipasin Hööksistä hakemassa Deelle kärpäshupun sekä samalla matkaan tarttui shampoota, show shinea ja oma kuumemittari. Ompelin hupun sisäpuolelle vasemman silmän kohdalle t-paidasta leikatun kankaan palan, jotta Dee pääsisi taluttaen vähän oikaisemaan jalkojaan uloskin. Nythän siltä yritetään välttää suoran auringon valon pääsemistä silmään, kun pupilli on laajentunut lääkkeen vaikutuksesta.

Vatsa on nyt sitten reagoinut lääkkeisiin aika kovasti, ja se on ihan kuralla. Käytiin sitten pyllypesulla heti hupun virittelyn ja tippojen laiton jälkeen, ja sen jälkeen käytiin jaloittelemassa tallialueella.

"aika pähee tää mun huppu, näytän ufolta" 

Ja tuore vihreä maistui myös.


Ihasteltiin Deen kanssa tulppaaneja. Mami oli vaan vähän tylsä, eikä antanut syödä niitä :/

Dee oli hirmuisen paljon uteliaammalla tuulella ja oli selkeästi innokas tutkimaan kaikkea uudessa kotiympäristössä, eli siis alkoi olemaan aikalailla jo enemmän oma itsensä :)

Illalla kävin vielä toisen kerran sitä kävelyttämässä, sekä antamassa kaikki lääkkeet ja Dee oli jo täysin oma hölmö ja energinen itsensä. Lämpö oli myös jo laskenut normaaliksi.
Silmä on vastannut todella hyvin lääkkeisiin ja silmän reunoilta näkee jo normaalisti valkuaista, eli ehkä voin toivoa oikeasti, että tuo silmä palaa täysin ennalleen!

Olen aivan puhki nyt, jos en ollut sitä jo entuudestaan, niin nyt varsinkin. Ensi yönä yritän nukkua hyvin, vaikken kunnon unia taas ole nukkunut varmaan viikkoon. Aamulla tallille aikaiseen antamaan tippoja ja sulfa-annoksen.

12 kommenttia:

 1. Mahtava juttu, toivottavasti paraneminen jatkuu yhtä suotuisasti :)

  VastaaPoista
 2. Huh! Onneksi siellä jo voidaan paremmin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että dee alkaa toipua! :) Mun toiselta hepalta on silmä sokeutunut, kun se on nuorena johonkin sen tökänny ja se on just tollanen "pelottavan" harmaa. Mutta hyvä jos teillä on parempi onni ja silmä paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin, ettei silmä jäisi tuollaiseksi. Hyvä asia on se, ett silmä on vain saanut osumaa, mutta siinä ei ole mennyt mikään pinta missään vaiheessa rikki.

   Poista
 4. Ihan mahtavaa, hymy nousi korviin kun tätä luki! Toivotaan että vatsakin siitä sitten asettuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsa rauhoittui eiliseen iltaan mennessä onneksi, eli nyt alkaa silmää lukuunottamatta olla jo aika normaali heppa tallissa :)

   Poista
 5. Huh, kiva kuulla parempia uutisia :)

  VastaaPoista
 6. Jee, hienoa että lähtee paranemaan! :) Kuinka korkea kuume sillä sitten tullessaan oli? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumetta oli melkein 40,9 silloin kun se tuli :/

   Poista
 7. Mahtavaa, että kullannuppusi on lähtenyt parantumaan ja piristymään ! :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot