lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesäkesäkesä!

Voi hitsiläinen näitä lämpöisiä ilmoja! :) Minä nautin!
Talvisen mammuttikarvan kasvattanut Dee ei... Dee pääseekin eroon huomenna karvoistaan, kun pikkuaasinseikkalut -blogia kirjoittava Mira tulee kynimään sen :D
Tällä hetkellä hevonen hikoaa vain pelkästään olemalla. Se aloitti talvikarvan kasvattamisen jo Hollannin päässä, ja sitä ihmeteltiin sielläkin. Uskon, että tähän on pari syytä, joista toinen on se, että ruunaaminen aiheutti hormonaalisia muutoksia ja sitten toinen syy on se, että Deetä loimitettiin topppaloimella vielä 20 plus asteen heilteilläkin Hollannissa, koska siellä vaan hevosia loimitetaan niin paljon (aivan liikaa). Yöt siellä olivat vielä aika viileitä, joten voi vain kuvitella, että kun se on ensiksi hikoillut loimiensa alla itsensä, niin illalla ja viimeistään yöllä sille tulee kylmä, kun hiki kylmettää koko hevosen.


Reippaasti viikko vierähtänyt sitten viime kirjoitteluiden, joten on varmaan paikallaan, että päivittelen vähän herra hevosen kuulumisia.
Aikaisemminkin olisi ollut vaikka mitä kirjoitettavaa, mutta niin surkuhupaisalta kuin tämä tässä Deen silmäprobleeman ohella kuulostaakin, minullekin puhkesi silmäongelma tuossa viime perjantaina illalla ja aamulla oikea silmäni oli jo niin kipeä, että jouduin lähtemään Peijaksen sairaalan päivystykseen aikaiseen aamulla, josta sitten monien tuntien odotteluiden jälkeen jouduin vielä kulkemaan Meilahteen silmäpoliklinikalle! Oltiin hetken aikaa Deen kanssa yhdessä yksisilmäisiä kyklooppeja ja hauskaa oli myös se, että meillä on Deen kanssa lääkärit kirjoittaneet samat silmätipat :D Että toisin sanoen, viime viikko hurahti siinä, kun aamulla heräsin, tungin tippoja silmään ja söin lääkkeitä, ja sitten tallille laittamaan Deelle tippoja silmään, jonka jälkeen palasin kotiin laittamaan itselleni möhnää silmään ja nukkuakseni hetken, kunnes oli taas itselleni jatkettava tippojen tiputtelua, jotta pääsen lähtemään takaisin tallille laittamaan Deelle tippoja jne jne... Kirsikkana kakun päällä huomasin viime maanantaina, että salva, jota minulle oli määrätty viisi kertaa päivässä silmään laitettavaksi, olikin salvaa, jota ei saanut laittaa silmään, eli siis kävi ilmi, että apteekissa olivat tehneet "pienen" mogan ja antaneet saman merkin lääkettä kyllä, mutta sellaista, jota käytetään ulkoisesti iholle ja silmään joutuessa ohjeissa lukikin, että täytyy välittömästi huuhdella runsaalla vedellä ja ottaa yhteys lääkäriin - että jes, minähän olin sitä jo ehtinyt omaan silmääni tunkemaan sen kolmen päivän ajan... ihmekös, kun silmää aavistuksen kirveli aina, kun tuota väärää myrkkyä silmään joutui. Huh, hetken jo luulin, että oma silmäni on sitten mennyttä! Mutta nyt on jo parempi, ja voi jatkaa normaalia elämää.

Deen silmä sen sijaan jatkaa hitaasti, mutta ilmeisen varmasti toipumistaan. Ei se harmaa alue ole vielä mihinkään kadonnut, mutta omaa silmää näkyy jo todella paljon ja harmaa nesteinen alue silmästä selkeästi väistyy päivä päivältä. Silmä ei ole myöskään enää kipeä, ja hevonen voi todella hyvin tällä hetkellä - on pirteä oma itsensä! :)
Sen vuoksi olenkin tässä jo uskaltanut viimeisen viikon aikana jo pikkasen hölkkäillä Deen kanssa enemmänkin, ja ollaan nostettu jo laukkojakin. Suurimmaksi osaksi kuitenkin vielä kävelyvauhtia mennään, Deellä on selkeästi kunto laskenut kuumeilun takia. Uskon kuitenkin, että sillä se peruskunto on ollut niin kova, että sillä ei kauaa mene, kun se on taas vireessä. Tuntuu, että se on jo viikon aikana ratsastaessa muuttunut kokoajan parempaan ja parempaan suuntaan!
Ollaan ratsastuksien ohella käyty jonkun verran samoilemassa ja etsimässä uusia maastoreittejä ihan maasta kävellen, ja Dee kyllä nauttii näistä reissuista ihan hirveästi :) Ja ihanaa huomata, että ruunauksen jälkeenkin se on edelleen yhtä rohkea menemään maastossa ja oudoissakin paikoissa, niin kuin orinakin oli, eikä siitä ole tullut yhtään jänishousu, mitä ruunaaminen jollain asteella yleensä aina hevosia muuttaa.

 Torstaina oli jännä päivä, sillä kokeilin Deellä ilman satulaa ratsastamista ensimmäistä kertaa koko hevosen historiassa, ja ajattelin, että jos yhtään vanhat merkit paikkansa pitää, niin Dee saattaa reagoida voimmaakaastikin aina tällaisien uusien ihmeellisten asioiden kanssa, etenkin jos selässä tuntuu siitä kummalliselta! Olin varautunut alku pupuhyppyloikkarodeoon, mutta Dee yllätti kovasti, sillä se vain aluksi vähän rupesi tärisemään ja poukkoilemaan ihmetyksestä - se suunnitteli jo katapulttimaista pukittamista, mutta kuitenkin päätti sittenkin pysähtyä. Vielä seuraavan minuutin ajan se tuntui alla siltä, että se voi poistua saippuan lailla takavasemmalle millä hetkellä hyvänsä, mutta rentoutui sitten kuitenkin aika nopeasti. Me jopa vähän uskallettiin ravata, vaikka oma tasapaino siellä selässä oli jostain syystä kyllä niin surullisen huono, että täytyy varmaan alkaa harjoittelemaan sitä tasapainoa ilman satulaa jatkossakin vähän enemmän... Mutta ai että oli taas aika onnellinen hetki, kun tajusi, että voin tässäkin asiassa alkaa luottaa tähän hevoseen :) Sanotaan näin, että yhtään aikaisemmin en olisi uskaltanut sen selkään mennä ilman satulaa keikkumaan jo pelkästään siksi, että oriina ollessaan en halunnut ottaa riskejä siinä, että tippuisin ja hevonen pääsisi vapaalle jalalle.

Se syy, miksi päätin ilman satulaa alkaa harjoittelemaan nyt Deen kanssa selvinee huomenna julkaistavassa tekstissä ;) Jos joku osaa arvata mitä meillä on suunnitelmmissa, niin antaa arvauksien tulla vaan! :)

Hoplaa, kyytiin vaan... Dee miettii, että mitä toi mami on taas keksinyt.

Toistaiseksi rauhassa :)

Sitten alkoi tutina ja vapina :D Odottelin vain, että milloin se pistää katapultin ja lennän, kuin raketti ilmaan..

Kääk!

Mutta sitten rauhoituttiin, Dee totesi, että eihän tää ollutkaan niin kummallista :)

Taas sai yhden syyn olla onnellinen tästä hevosesta! :)

On se komea.

mutta vähän laiha kuikelo...

maailman paras hevonen *^^*


Tässä todistuasianoisteoa, että kyllä me muutaman raviaskelkin otettiin :)


  Eilen oltiin Deen ja parin tallikaverin kanssa maastoihin tutustumassa selästä ja oli aika mahtavaa! Laukattiin myös lyhyt pätkä sellaista reipasta vauhtia, ja Dee innostui siitä, tosin ei onneksi liikaa, vaan yhden pienen pukin se ehti rysätyttää innostuksesta ihan viime metreillä, kun vauhtia alkoi olla enemmän :) Nyt kyllä maastoillaan koko kesä ihan urakalla, kun kerrankin ollaan tallissa, jossa maastoja kunnolla löytyy! Mikä onkaan parempaa oman ja hevosen mielen virkeyden säilyttämiseksi, kuin rentouttavat maastot vaihtelevine maisemineen? Ehkä Deen mielestä hyppääminen on ainoa, mikä vie maastoilusta voiton.

Eli kovaa vauhtia ollaan kuntoa ja massaa nostamassa. Aloitin syöttämään greenlinea Deelle nyt myös ohella, jotta se saisi lisää valkuaista. Tällä hetkellä se syö sitä litran (kuivana mitattuna) päivässä, johon lisätään muutama desi öljyä, sekä vitamiinit ja kivenäiset. Nostan varmaan greenlinen määrän kahteen litraan, kunnes Dee yltää normaaliin painoon ja voin alkaa määrää aavistuksen tiputtamaan. Ehkä se tästä alkaa näyttämään taas paremmalta, toivotaan niin!

Ja pakko myös kertoa, että ensimmäistä kertaa minulle tuli vieras henkilö esittäytymään blogini lukijaksi näin livenä :) Täytyy sanoa, että hämmennyin hetken sadasosasekunniksi todella paljon, mutta sitten jo samalla innostuin jo kovasti siitä, että joku on niin rohkea ja esittäytyy lukijaksi minulle ihan kasvotusten! :) Terkkuja siis tälle lukijalle!

Huomenna tulee sitten kesäistä menoa blogin puolelle näin kesäkuun kunniaksi, siihen asti heipähei!

8 kommenttia:

 1. alat treenata vikellyskisoihin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, siinä vasta oiskin huumoria - oon jäykkä ja taivun yhtä paljon, kuin rautakanki! :D

   Poista
 2. Oman hepan klippaus päätösten kanssa painiskellen...

  Et viitsisi tehdä postausta Deen klippauksesta? :D Tai edes lopputuloksesta. Mihin malliin päädyitte ja miksi? Klippauksen haitat ja hyödyt?

  Kuinka saatte klipattua tarkkaan esimerkiksi etujalkojen välin ja jalkovälin yleensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse kovinkaan kokenut klippaaja, mutta kyllä siitä klippauksesta voin jotain kirjoittaa :) Klippaus vaan siirtyy nyt sittenkin edemmäs, että tätä täytyy odotella.

   Poista
 3. Pääseekö Dee uimaan? :)
  Ihanaa että se näyttää noin virkeältä ja hyvävointiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bingo! Oikea vastaus :) Hevonen on jo todella oma itsensä tällä hetkellä, mikä on suuri helpotus!

   Poista
 4. Asutteko siinä kaisalla ? näyttää paikka tutulta :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot