sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Lisää sileän treeniä


Eilen Dee pääsi reippaalle maastolle. Reitti oli sama, minkä menimme viikko takaperinkin eli reitiltä löytyy alkuun kivoja ravissa käytäviä lämmittelypätkiä ja lopulta päästään kunnon laukkasuoralle, jossa otettiinkin neljä vetoa reipastempoista laukkaa. Dee tuntui äärettömän innokkaalta, ja se ei meinannut taas pysyä nahoissaan. Ai että sitä nauttii niin hevonen kuin ratsastajakin, kun saa päästellä pikkasen enemmän. Siinä vauhdissa unohtuu kaikki murheet ja huolet ja adrenaliini virtaa eri tavalla vielä pitkään kunnon laukkojen jälkeenkin. Vaikka seuralaisemme vetikin jo niin lujaa laukkaa, kun jaloistaan pääsi, tuntui että tältä pojalta tämä oli vasta alkuhimmailua ja vaihteita suurempiin nopeuksiin olisi ollut vielä kymmenen lisää... On se aika peli :)

 Kotiinpalumatkalla törmättiin tallimme vanhimpaan poniherraan kärrylenkillä, Dee oli ihmeissään :) Vaikka on se ennenkin hevosia kärryt perässä nähnyt...

Tänään Milja tuli uudestaan ratsastamaan Deen. Jouduttiin aloittelemaan ratsastukset kunnon lämmittelyillä ja vetristelyillä ensin käynnissä ja sitten varovaisesti ravissa, sillä Dee oli tänään laitettu sateeseen ilman sadeloimea ja sitä vaan voi kuvitella millaisessa kohmeessa se siellä oli, kun se on tottunut, että vielä kuukausi sitten Hollannissa se oli hellelukemissa toppaloimi niskassa, ja vielä erityisesti viileältä on siitä tuntunut se, että siitä juuri klipattiin muutama päivä sitten turkki pois. Dee on muutenkin erityisen kylmän herkkä hevonen, ja se lykkää lihakset helposti jumiin, jos on yhtään viileää. Alkuun se vain tärisi kun laitoin sitä kuntoon ja harjatessani sen kauttaaltaan se vain niiasi melkein polvilteen, kun selän pitkät selkälihakset kävi harjalla läpi - voi raukkaa. Meidän tallilla viikonlopputalleja tekee me yksityishevosen omistajat, kukin milloinkin, niin toki on ymmärrettävää, ettei kaikki tiedä kunnolla loimitusohjeita...


Milja aloitti käynnissä siis taivuttelemalla ja pikkasen väistöjäkin tekemällä. Siitä sitten pikkuhiljaa hakemaan ravia ja avaamaan hevosta enemmän kohmeesta.
Ja Dee ravasi tänään ihan mielettömän hienosti verryttyään! Seuraavat kuvat eivät anna sitä oikeaa kuvaa todellisuudesta, sillä olin tänään todella iloinen siitä, että ravista alkaa löytymään entistä enemmän niitä vaihteita ja raviin löytyy jo entistä enemmän "liitovaihettakin". Ihan kauhean pitkiä pätkiä se ei jaksa itseään hyvin kantaa, mutta nämä väläyttelyt lämmittää kyllä mieltä.
Kaiken kaikkiaan koko ratsukko oli tällä toisella kokeilukerralla jo paljon enemmän sinut toisistaan ja hevonen oli silminnähden rentoutuneempi kuin edellisellä kerralla.
Siirtymisien kautta, kun saadaan kantovoimaa vielä lisää takaosalle, niin tämä hevonen oikeasti liikkuu aika näyttävästi.

Laukassa harjoituksena oli se sama perus kuvio, eli siirtymiset laukan ja ravin välillä. Ne ovat hevoselle ihan hirmuisen vaikeita, ja ei niinkään ne ravista laukkaan siirtymiset enää vaan takaisin päin siirtymät.

Sitten alkoi ripauttelee vähän lisää vettä......ja vielä lisää vettä. Joko kuski hymyilee mukavaa hevosta, tai sitten ei enää tiedä itkekö vai nauraa sekä hevosta, että säätä... :DSuunnitelmissa siis nyt olisi, että Milja alkaa työskentelemään Deen kanssa enemmän noita koulujuttuja silmällä pitäen mahdollista viisivuotiaiden hevosten koulukenttiä. Lappeenrannassa on heinäkuun lopulla mm. yksi osakilpailu ja sinne nyt katseet suunnataan Deen esteuran ohella. Sitä ennen olisi mukava näyttää tuolle eläimelle kouluaidat joissain pikkukekkereissä, vaikka en usko sen niistä mitään sanovan, kun on ehtinyt nähdä niin paljon maailmaa ikäisekseen. Katsotaan mihin keretään ja minne päästään, koska jonkun verran päällekäisyyksiä on kisakalenterissa hevoselle, joka starttaa kahta lajia.

Huomenna Deen kanssa olisi ohjelmassa kavaletti- ja puomityöskentelyä, ja lisää kontrolliharjoituksia.

19 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan upea Dee ! :) Tuollaisia kuvia on kyllä ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! :) olihan sitä kiva katsellakin ja todeta, että siinä se nyt menee - mun hevonen :)

   Poista
 2. Tosi kiva, että olet saanut Miljan avuksi. Hän onkin ihan super :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, hyvä yhteistyö kannattaa aina, ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
  2. Niin ja Milja on taitava! Sopivasti täydennetään toinen toisiamme, kun ratsastetaan samoja hevosia/poneja.

   Poista
  3. Tosi kiva, että olette saaneet toimivan diilin :) Kaipaan itsekkin Miljan valmennuksiin..

   Muuten olen kysynyt tätä aikaisemminkin, mutta millä kameralla/objektiivilla nuo kuvat on otettu?

   Poista
  4. Meillä on Nikon D3100 ja objektiivina meillä toimii pari erilaista, jotka tulivat kameran mukana, mutta en tiedä objektiivien tietoja sen enempää :D

   Poista
 3. Upea Dee :)
  Mikä silmän tilanne on nykyään ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silmä on taas mennyt parissa päivässä paremmaksi, kun ehdin jo viime viikolla huolestua, kun se ollut mielestäni koko viikon aikana oikein mennyt suuntaan eikä toiseen. Täytyy ottaa silmästä kuva, niin näätte miltä se nyt näyttää :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia!! Jos tarvit Lappeenrannasta karsinaa niin mun karsina voisi joutaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tiedosta! Ei olla vielä sen enempää suunniteltu ja Dee ehkä tulee toisen hepan kanssa samalla rekkakyydillä, mutta olen suhun päin yhteydessä! :)

   Poista
 5. Ai vitsi miten kivan näköinen! Varmasti on Deessä kouluradoillekin ainesta :-) Kiva että sä panostat siihenkin puoleen sen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä luulen kanssa, etenkin nyt kun se alkaa liikkumaankin paremmin, kun on saanut enemmän voimaa sekä vatsaongelman hallintaan! Joo, pakko antaa noin lahjakkaalle hevoselle mahdollisuus, onhan se isän puolelta myös enemmän kouluhevosukua :)

   Poista
 6. Hienon näköistä! Tohtisitkohan joskus ottamaan vaikka pientä videopätkää tästä parivaljakosta, kenties sitten kisoista? Ellette ole Turkuun päin tulossa esiintymään ;) T. Tuuppari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy ottaa videota! Etenkin sitten, kun alkavat olemaan tutut kunnolla toisilleen :)

   Poista
 7. Moikka!

  Olen pitkään lukenut blogiasi anonyyminä, mutta nyt vihdoin sain liityttyä lukijaksi! :) Tykkään kovasti koko blogistasi, mutta erityisen paljon kiinnostaa Deen kuulumiset, koska itselläni on samanikäinen hevonen kuin Dee. On mielenkiintoista ja mukavaa seurata saman ikäisen hepan elämää ja kehittymistä. Omani on minulle vielä aika uusi tuttavuus, mutta jos sinua kuitenkin kiinnostaa meidän tarinamme niin käy ihmeessä katsomassa blogiani www.chicantarinoita.blogspot.fi. Aloitin blogin vasta, ja se on kovin vaiheessa mutta kokoajan opettelen lisää ja eiköhän pikkuhiljaa sitten ala tekstejäkin syntymään.. :)

  Terkuin, Iitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että liityit rekisteröityneeksi lukijaksi! Ja kiitos palautteesta ja myös, että vinkkasit omasta blogistasi, tykkään myös erityisesti lukea samanikäisistä hevosista juttua, kuin mitä Deekin on - täytyy lisätä blogisi omalle lukulistalleni :)
   Onneksi bloggeri on aika käyttäjäystävällinen, että sen käytön oppii kyllä todella nopeasti!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot