keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Nyt alkaisi pikkuhiljaa enempi treeni kolkutella ovella!


 Jeps, Deelle on ihan viimeisen viikon aikana tullut paljon enemmän energiaa ja voimaa, se jaksaa tehdä töitä jo aavistuksen pidempään eikä väsähdä ensimmäisen viiden minuutin alkuravien ja laukkojen jälkeen.

Se on kuitenkin ollut vähän tahmea ja pois avuilta siitä lähtien kun olen sitä alkanut muissakin askellajeissa, kuin käynnissä, työstämään - eli on hidas pohkeelle ja vastannut entistä huonommin pidätteisiin, joskaan Deen vahvuuksiin tuo pidätteiden läpi meneminen ei muutoinkaan ole ollutkaan. Sen lisäksi se on ollut vähän jäykän oloinen, ja olen sitä hiljalleen taivutellut ja jumpannut paljon. Ollaan käynissä tehty paljon pysähdyksiä, ja avoja sekä väistöjä ja ylitaivuttanut, tehnyt vastataivutuksia jne. Ravissa ja käynnin välillä olen tehnyt jonkun verran siirtymisiä ja laukkaa olen vain kevyessä istunnassa lähinnä mennyt reippaasti ympäri kenttää. Suurimmaksi osaksi Dee on käynyt kävelyillä maastossa ja tehnyt kaikkea leppoisaa, jossa samalla kuin huomaamatta sitä kuntoakin ollaan saatu pikkuhiljaa nostettua paremmaksi. Eiliseen päivään mennessä en ole ihan hirveästi vielä sitä viitsinyt patistella, koska en halunnut sen kokevan minkään olevan epämiellyttävää, jos esimerkiksi silmä vähän sitä häiritsee tai muutoin olo on vielä vähän heikko.

Eilen kuitenkin lähdin työstämään Deetä ilman satulaa(!), koska silmä alkaa olla aika hyvin parantunut ja hevonen muutenkin ollut täysin normaali ja oma itsensä jo toista viikkoa. Lähdin sillä asenteella liikkeelle, että kun se on ollut niin virkeä ja jaksanut kokoajan paremmin ja paremmin, että nyt olisi aika alkaa taas korjaamaan tuota kuulolla olemista. Tehtiin paljon paljon paljon siirtymisiä eri askellajien välillä ja sisällä, ja tosiaan laukkaakin mentiin ensimmäistä kertaa ilman satulaa. Yllätyksekseni sain siitä huolimatta, että sitä satulaa ei ollu pyllyn alla, hevosen lopulta todella hyvin kulkemaan selän läpi, tosin alkuun pienten keskustelujen saattelemana. Siirtymisiä saatiin parannettua puolen tunnin aikana todella paljon, ravia sain irti hevosesta enemmän ja ennen kaikkea tuntuma suuhun alkoi tuntua omaan käteen mukavalta, kun hevonen vastasi välittömästi puolipidätteisiin ja toisaalta jalasta se lähti salamana pidentämään askelta. Tuli ihan mahtava fiilis! Vaikkei se täydellistä vielä ollutkaan, olin kuitenkin hirmuisen tyytyväinen siihen minkälaisen parannuksen sain ratsastamalla tehtyä lyhyessä ajassa.

Tänään aamulla sitten laitettiin kaksi puomi kentälle, joita sitten kerättiin ristikoiksi ja lopulta 80cm pystyiksi. Ajatuksena oli tehdä lyhyt intensiivinen jumppa ja vähän samalla motivoida hevosta pikkuesteillä ja hyppäämisellä, josta se kaikista eniten pitää sekä jatkaa samoja kontrolliharjoituksia mitä olimme tehneet edellisenä päivänä.
Dee tuntui tänäänkin yllättävän hyvältä! Sen laukka varsinkin oli aivan super, ja sain siihen ajoittan todella hyvän tuntuman. Jotenkin myös tuntui, että edellisen päivän kunnollinen läpiratsastus oli tehnyt tehtävänsä ja koko eläin oli ihan erilaisella asenteella liikenteessä ja oli valmis kuuntelemaan ratsastajan pienimpiäkin apuja - vaikkakin puomit ja pikkuesteet vähän sitä ajoittain kuumensikin :) Vaikka vielä ei tietenkään hevonen ole vielä samassa iskussa mitä se oli muutamia viikkoja sitten ratsastaessani sitä Hollannissa, niin tämä päivä kyllä antoi luvata hyvää ja etenkin se, että se on nyt ollut kiva huomata, että hevonen on löytänyt takaisin uusia vaihteita ja uutta poweria, mikä sillä vielä vähän aikaa sitten oli täysin kadoksissa.
Ainoastaan kentän kumirouhepohja ei tunnu ihan kaikkein parhaimmalta hyppäämiseen, sillä se on niin erilainen, kuin mihin olemme tottuneet. En usko, että pikkuestetehtäviä suurempia kotona tulemme hyppäämäänkään, vaan yritetään päästä Dumiin sitten hyppäämään isompaa tehtävää myöhemmin.

Dee hikosi ihan kauheasti taas. Meidän sunnuntainen klippaaminen peruuntui, joten vielä hevonen joutuu pari päivää tuskastelemaan paksussa turkissaan. Toivottavasti saan sen ajeltua tällä viikolla viimeistään pois.
Runsaasta hikoilusta huolimatta Dee jaksoi todella hienosti siihen nähden, ja näin yleisesti olen nyt todella tyytyväinen siihen, mitä saimme nyt parin päivän aikana aikaiseksi. Hevonen tuntui niin kivalta ja se innostui myös ihan hirmuisesti esteistä, ja tuntui onnelliselta päästessään edes vähän loikkaamaan pikkusta :) Huomenna sitten otetaan taas vähän rennommin ja loppu viikosta jatketaan harjoitteluja.
Alla lisää kuvia tästä päivästä!16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ! :) Pakko kysyä, vaikka olen saattanut ennenkin kysyä samaa, mutta asuuko Dee Tuusulassa eläinlääkärin tallilla, paikka näyttää aika samalta .. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä teijät treenaamassa "kunnolla"! :) muuten meijän nandu alko vasta nyt vaihtaa kesäkarvaa kun se seisoi loimipäällä +25 asteisessa hirsitallissa Backlundilla, ilmeisesti alkoi olla senkin vilukissan mielestä tarpeeksi lämmin... Joten voi olla että Deekin on vielä talvikarvassa, koska se on tottunut Hollannissa niin valtavaan loimitukseen. Eli just ei kun klipperi käteen, jos hän ei vieläkään suostu karvoistaan luopumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en tiedä, se vaan aloitti tuon karvan kasvun jo Hollannissa :D että hormoonitoiminta varmaan vähän sekaisin ruunauksen jäljiltä (talvikarvaa se ei koskaan viime talvena siellä kasvattanut ja nyt keväällä sitten aloitti kasvattamaan) ja sitten tosiaan loimitus oli aika runsasta, joka kyllä pistää elimistön sekaisin. Joo pakko se on ottaa itsekin klipperi vaan kauniiseen käteen ja tiputtaa karvat pois :D

   Poista
 3. Ihania kuvia, Dee näyttää kuvissakin jotenkin paljon pirteämmältä, eikä enää niin kuihtuneelta! :)

  http://pirinransu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Dee on kyllä pirteä ollut tässä viime aikoina ja pikkuhiljaa sitä pyöreyttäkin on tullut ympärille :)

   Poista
 4. Dee on saanut hyvin massaa! Näyttää upealta! :)

  ps. sulle olis haaste: http://togetherwewalkoutasone.blogspot.fi/2013/06/haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, yritän toteuttaa sen tämän kuukauden aikana :)
   Joo massaa sille on tullu mukavasti, vaikka kuvat ehkä aavistuksen vääristää todellista kuntoa, sillä se näissä kuvissa näyttää pyöreämmältä mitä onkaan oikeasti.

   Poista
 5. Aivan upea tuo Dee ! Ei voi kuin ihailla :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten mukavaa, että teillä sujuu hyvin. Hienon työn olet tehnyt ja kyllä kannatti riski maitovarsaa ostaessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosostos on aina riski ;) enää en muita ostakaan jatkossa, kuin maitovarsoja, vähemmällä riskillä saa siitä tehtyä omanlaisensa :) Ja riittävän kyvykkääseen vanhempaan hevoseen ei olisi varaa, joten varsoissa on toivoa... :)

   Poista
 7. Hienoa, että olette taas päässeet töihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen siitä myös hirmuisen iloinen ja tyytyväinen! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot