perjantai 28. kesäkuuta 2013

Salo day1

Noniin, meillä meni kyllä kaikkiin viime päiväisten ongelmiin tänään Salon ensimmäinen päivä ja meidän ensimmäinen raicing startti todella kivasti! Ja tämähän oli samalla oma ensimmäinen kansallinen startti myöskin :)

Me ei siis jääty yöpymään Saloon, vaan vielä kohtuullisen ajomatkantakia todettiin, että sekä hevoselle, että meille mukava, että voidaan tulla viettämään loppu päivä kotona ja nukkua yö hyvin omissa pehkuissa. Siinä pääsee oma mieli lepäämään paremmin ja hevonenkin rentoutumaan, kun saa loppu päivän vielä tarhailla ulkona jne.Meillä tuli tänään sittenkin vähän kiire verryttelyn kanssa, kun luulin olevani ajoissa ja olin suunnitellut verryttelyä vähän pidemmän kaavan mukaan juurikin sen takia, että kunnolla olen ratsastanut hevosen viimeksi maanantaina... 
Noh, jotenkin se aika meni hirveän nopeasti ja huomasin, että olin verryttelyalueella ravailemassa n. 15-10min vaille luokan alkua, ja olimme lähtövuorossa numerolla seitsämän. Meinasi pieni paniikki iskeä, kun tajusin, että minun pitää vielä kävellä rata ja saada riittävästi hyppyjä alle ja hevonen oli niin paineissaan, että olisi voinut räjähtää tuhannen sirpaileiksi, mutta jostain kumman syystä sain pidettyä ajatukset suhteellisen koossa.

Verryttelyssä en oikein saanut minkäänlaista järkeä, sillä kukaan verryttelyssä seisoneista useasta ihmisestä ei ensimmäiseen kymmeen minuuttiin pyynnöistäni huolimatta voinut hetkeksi laskea meille alkuun esteitä aavistuksen alas päin, ettei tarvitse heti lähteä hyppäämään 90 sentistä ylöspäin ja kun minulla ei ollut omaa apua puomien laskemiseen, joten jouduin sitten tulemaan vähän kaikkea estettä mitä oli tarjolla, vaikka normaalisti aloitan verryttelyn aina niin, että saisin yhden ensimmäisen hypyn ristikolle tai mini pystylle, josta sitten voi lähteä nostamaan pystyä, ja siirtyä hyvillä mielun hyppäämään okseria aina 70cm ylös päin. Noh, tästä huolimatta Dee hyppäsi ihan hyvällä asenteella, ja oikeastaan kaikki hypyt verryttelyssä osui aika hyvin, vaikka pidätteet eivät enää esteen jälkeen kyllä hetkeen menneet kuuleviin korviinkaan.

Tiesin odottaa, että hevonen on todella räjähtävä radalla ja sitähän se oli myös. Rennosta menosta ei kyllä ollut tietoakaan, kun Dee vaan puski esteille, mutta ensimmäiset kolme estettä meni vielä ihan sujuvasti. Esteen numero 3 päällä kuitenkin tapahtui taas jotain ja menetin oikeasta ohjasta tuntuman, ja Dee näki tässä tilaisuudekseen lähteä ampumaan eteenpäin. En saanut hevosta riittävän ajoissa takaisin päin ennen sarjan a -osaa, joka oli suht isohko okseri. Okserille tultiin juureen, ja vaikka hevonen aika hienosti yritti siitä vielä nousta, se ei riittänyt ehtiä nostamaan koipia, kun vauhtiakin oli jo vähän liikaa ja tästä tuli ensimmäinen pudotuksemme. Kahden laukka-askeleen sarjaväli oli meille aika sopiva, ja b -osa meni ongelmitta. Este numero 5 oli massiivinen valkea okseri pienemmän katsomon vieressä, jonka ajattelin etukäteen olevan radan ainoa kohta, jossa Dee saattaisi vähän katsoa, mutta se menikin yllättävän hyvin, josta meidän kohdalla aika sujuva neljä laukkaa suoralla linjalla pystylle. Pystyn jälkeen hevonen taas vetäisi kierroksia jostain syystä, ja koko kaarteen ajan pidätteet olivat ihan turha juttu - tästä syystä radan toiseksi viimeisellä esteellä, yksittäiseltä okserilta puomi, jonka jälkeen vielä kaareva linja vasemmalle pystylle, jonka alla vesimatto.

Tyytyväinen ratsukko suorituksen jälkeen :)
Eli meidän ensimmäisestä raicing -startista ja itseni ensimmäisestä kansallisesta startista yhteensä 8vp. Rata oli ihan mukavan oloinen, ja helppo, joten meillä olisi ollut kyllä ihan täydet mahdollisuudet tehdä se siisti nolla, mutta hevonen oli aivan liian energinen eilisen ratsastuksen pois jäämisen vuoksi ja tästä syystä ei jaksanut keskittyä, joten tähän suoritukseen näillä eväillä olin ja olen enemmän kuin tyytyväinen! :)
Myöskään 110cm ei tuntunut lainkaan liian isolta tai haastavalta, joten senkin vuoksi huomiselle lähdetään kyllä hyvällä fiiliksellä! Olen ylpeä hevosestani ja jonkun verran itsestänikin, vaikka monien taitavien ratsastajien seassa sitä kokee kyllä vahvasti sen, kuinka paljon sitä olisikaan opittavaa ratsastajana... Myös valmentajaa oli aavistuksen ikävä verkassa, mutta näillä mennään mitä ollaan saatu ja sillä siisti.
Huomenna keskitytään tosissaan uuteen suoritukseen, ja toivottavasti saadaan vähän laukkaa lyhyemmäksi ja hevosta enemmän kuulolle. Nyt se on ainakin tänään enimmät energiat saanut purettua. Hieno Dee :)

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Toivon teille huomisellekin onnistumista! =)

  VastaaPoista
 2. Näyttää siltä, että kun saatte kaikki nappulat kohdilleen niin teitä tulee aika kova pari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä minustakin tuntuu :) Samoja tuntemuksia ei ihan joka hevosen selässä saa, mitä Dee minulle tarjoaa!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot