keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Herra Dexteri turbo moottorilla

Eilen näytin Deetä Sannalle kentällä alku peltoilun jälkeen. Ja näytettiin myös kuinka Dee haldaa nykyään jo laukanvaihdot, vaikka pikkaisen hätäisiähän ne ovat vielä ja poika kuumenee niistä ihan hirveästi, eikä meinaa sen jälkeen pysyä nahoissaan sitten ollenkaan.
Tein alussa etenkin taas kerran paljon käynti-seis -siirtymisiä, sillä olen todennut sen olevan ainoa keino saada hevosta kuulolle, jonka jälkeen jatkan ravi-käynti -siirtymisillä samaan tapaan. Tosin nykyään, kun on käyny alkuverkat rallittamassa pellolla, niin sen jälkeen on kaksinkertainen homma saada sitä kuulolle enää, mutta toisaalta pidän siitä, että Dee on nykyään niin innostunut ratsastustouhusta. On myös tärkeää, että hevonen kokee joka kerta tekemisen myös jollain tavoin mielekkääksi, niin se haluaa seuraavanakin päivänä lähteä töihin :)Kiitokset hienosta pysähdyksestä :)


En tiedä olenko jo maininnut aikaisemmin, mutta olen huomannut, että kiittäessäni Deetä ääneen ja silittämällä/taputtamalla aina hyvin tehdyn tehtävän jälkeen, niin se jotenkin nauttii niistä kehuista niin paljon, että haluaa kovasti yrittää uudestaan samaa hommaa ja onnistua siinä vielä paremmin, vaikka vähän vaikeaa välillä onkin. Olen aina tiennyt eläinten koulutuksessa, että positiivisella vahvistamisella on oikeasti mahdollisuus saada nopeastikin parempia tuloksia, mutta en ole aikaisemmin tätä käyttänyt niin ahkerasti, kuin mitä nyt kevään jälkeen olen, kun sain noottia Alexilta siitä, että en riittävän usein kehu Deetä, kun se tekee oikein. Tuo jäi omaan mieleeni todella vahvasti, ja nyt olen yrittänyt skarpata asiassa kehumalla aina, jos vähänkään asiat menee sinne päin. Sen jälkeen Dee yrittää yleensä kahta kauheammin. Se kuitenkin haluaa miellyttää niin kovasti, vaikka monessa asiassa aika kovapäinen muuten onkin... :)

Tänään meidän piti ottaa kavalettitreeniä, mutta en muistanutkaan, että tallikaverilla oli juuri tuohon aikaan kouluvalmennus, joten sileänhommilla mentiin mekin sitten kentällä.
T oli tänään ottamassa videota ratsastuksesta, ja siitä tuleekin pätkiä huomenna! Dee oli todella räjähtävällä tuulella, ja nyt kun ollaan harjoiteltu jonkin verran ravissa ja laukassa eteen-kiinni -harjoituksia, niin tänään Dee oli erityisesti omaksunut jotain näistä harjoituksista ja etenkin laukassa se lähti kuin tykinsuusta! Kyllä sillä sellainen moottori takaata löytyy, että vielä kun vuosia menee eteenpäin ja saadaan lisää voimaa kantaa, niin voi vaan arvailla millainen liitokavio tästä kuoriutuukaan! :D
Kokeilin tänään meidän uutta kuolainta spregerin dynamic rs:ää, joka on siis ergonomisesti muotoiltu kuolain tuottaen tasaisen ja pehmeän tuntuman suuhun ja etenkin koko kielen alueelle. Haen tällä kuolaimella sileän työskentelyyn apua siihen, kun Dee on välillä niin epävarma tuntuman kanssa. Lisäksi sen suupielet aukeavat pyörivistä kuolainrenkaista tai sitten vääränlainen materiaali rikkoo suun ihoa, joten nämä kuolaimet oli oikeastaan ainut oikea vaihtoehto lähteä testaamaan, kun kuolainosa on aurigania.
 
Tänään testissä kuolain tuntui ihan hyvältä, vaikka vähän hevonen ihmetteli sitä. Jossain vaiheessa Dee tuntui yllättävän vahvalta suusta, mikä nyt on positiivista, että se uskaltaa hakea sitä tuntumaa vahvemmin kädelle. Ennen kaikkea toivon, että kuolain toisi hevoselle miellyttävämmän olon suuhun, kun otetaan esimerkiksi pidätteitä. Vaikka Dee on kyllä ollut ihan hyvän tuntuinen pidätteiden kanssa tässä viime viikkoina.

Huomenna tulee videota meidän menosta, mutta videosta kaappasin muutamat esimakukuvat tänne, että mitä huomisen video tuleman pitää... :)

Harjoiteltiin keskiaskellajeja, Dee oli ihan liekeissä :)

Ja itse harjoittelin harjoitusravissa istumista.


Laukassa temponlisäyksissä mopo meinasi lähteä käsistä

On se vaan niin ihana hevonen <3

Sopii vaan miettiä, että kuinka pitkään tätä meidän ylämäkeä nyt jatkuu - hevonen on tuntunut ihan liian hyvältä jo ihan liian kauan... Noh, en maalaa piruja seinille vaan yritän nauttia asioista jotka ovat hyvin ja elellään päivä kerrallaan.
Nyt ollaan sitten ilmottauduttu viikon päähän järjestettäviin Laakson kisoihin, jossa hypätään pe alle metrin luokka kun ei olla ihan liian paljon tässä viime aikoina hypätty, ja la sekä su raicing -luokat, mikäli hevonen vaan tuntuu hyvältä ja meidän fiilikset ovat varmat. Tällä hetkellä tuntuu ainakin niin hyvältä! :)

12 kommenttia:

 1. Itsekin olen tulossa to hyppäämään Laaksolle. Täytyy varmaan koettaa hinautua hieman aikaisemmin Helsinkiin, jotta kerkeää ihastella teidän menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis varmaan myöhemmin? Meillä tosiaan eka luokka vasta pe :) Mutta nähdään siellä! :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! :) Etenkin ravissa D näyttää aivan mahtavalta nykyään, hui! :o Oliko se koulu- vai estehevonen? ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ravissa on nyt tullut sitä, että siinä on enemmän voimaa takaosassa, ja se jaksaa pidentää ja säädellä sitä samalla kantaen itseään aina pidempiä ja pidempiä pätkiä! :) Heh, estehevonen se yrittää olla, mutta onhan se tollanen allround -sukuinen, kun isä on kouluhevonen suoraan huippukouluhevosperiyttäjä Ferrosta, että sietääkin vähän myös liikahtaa :D

   Poista
 3. Jee kiva että kaikki on kunnossa ja pääsette taas kisoihin. :) Dee näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano, kisoja tässä ollaankin odotettu. Saa nähdä pysyykö hevonen nahoissaan :)

   Poista
 4. Sun heppa on niiin hieno! Wau.

  VastaaPoista
 5. Upea, upea hevonen! Ymmärsinkö oikein, että aurigan voisi auttaa myös suupielien aukeiluun? Minulla on myös sama ongelma, ja kun siihen ensi kertaa törmään, yritän selvittää, auttaako joku muukin kuin pelkkä rasvaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No aurigan lisää ainakin sitä syljen eritystä, joka tietenkin liukastaa kuolaimen ja suun/huulien ihon välistä kitkaa. Mutta olen kuullut myös, että monilla hevosilla on suupielet auki normi metallikuolaimista sen metallin ainesosien allergisoinnin takia, mitä taas auriganissa ei ole... pitääkö sitten paikkaansa, niin en osaa sanoa. Pitäisi ottaa selvää jostain! Deellä ainakin suu lähti näiden kuolaimien myötä toimimaan paljon paremmin jo ensimmäisellä kokeilukerralla, eli sylkeä erittyi tosi paljon, kun normaalisti se on hyvin minimaalista ollut Deellä.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot