maanantai 29. heinäkuuta 2013

Hyppytreenit Dumissa

Tänään päästiin Deen kanssa Dumiin. Tää onkin meidän hurjat toinen valmennuskerta, mihin ollaan päästy osallistumaan Deen Suomessa ollessa. Siihen nähden menee ihan kivasti, mutta täytyy sanoa, että kaipaan säännöllistä estetreeniä. Meille ratsukkona se olisi niin tarpeen.


Silti tästä päivästä jäi hyvä mieli. Pelkäsin, että Dee olisi vähän väsynyt, kun se liikkui (kylläkin hyvin kevyesti) ratsain viikonlopun ylitse. La menin sillä ilman satulaa, ehkä puoli tuntia, kunnes lopetin, kun oli vaan niin tuskaisen kuuma ja sunnuntaina nopeasti vaan tsekkailin hevosen läpi ravissa ja laukassa, kunnes tallikaverin kanssa päätettiin vaihtaa loppu ajaksi hevosiamme päittän. Eli varsin kevyttä ja vapaamielistä hölkkäilyä lähinnä. Sunnuntaina se tuntui jo aavistuksen väsyneeltä ja siksi tätä päivää pelkäsin, että se olisi ihan poikki. Noh, kyllähän se aika rauhallisen raukealta näytti näin kotona, mutta kun päästiin Dumiin esteiden sekaan, niin se tuntui taas siltä, että voisi räjähtää tuhannen palasiksi.

LauantainaPesun jälkeen on hyvä pyörähtää tarhassa :)


 Hyvä mieli jäi siitä, että Dee ei tänään päässyt liian montaa kertaa ennen estettä pitkäksi, eli ratsastin sen esteelle mielestäni jo aika kelvollisesti, mutta esteen jälkeen päästän sen pitkäksi, jonka johdosta se säntää monta askelta eteenpäin ilman kontrollia, ja sitten kun yritän kerätä sitä, niin homma on mennyttä ja uuden tehtävän eteen tullessa tuleekin kiire saada hevonen kasaan. Siis ihan niitä virheitä, minkä vuoksi Salossakin ne kaksi puomia tuli alas...
Ehkä aavistuksen paremmalta Dee tuntuu nyt vastaavan pidätteisiin, eli jotain on jäänyt pääkoppaan meidän muutamien viikkojen sileän treeneistä, mutta kyllä se on hankalaa kaikenkaikkiaan saada pidätteet ja siirtymiset onnistumaan esteradalla. Mutta hiljaa hyvä tulee. Tähän nyt täytyy vaan keskittyä entistä enemmän ja tulevana viikonloppuna minun pitää olla tarkka, että yläkropalla olen esteen jälkeen heti pystyssä ottamassa hevosta takaisin päin, ettei se missään välissä pääsisi kiikuttamaan mua radalla. Helpommin näin sanottu, kuin tehty, mutta tähän tähdätään :) Alla kaikki videopätkät hypyistä tänään.Huomenna käydään Deen kanssa vaan tunnin kävelyllä, ja jos olen oikein ahkera, niin saisin sen hierottua sen jälkeen. Keskiviikkona Deellä on ansaittu kokovapaa ja torstaina on luvassa virittelyä seuraavien päivine kisoja varten :) Ihanaa päästä kisaamaan!

 Loppuun haluan vielä julkaista muutamia veneilykuvia, kun olimme kaverimme veneellä seilailemassa Helsingin edustalla. Päivä oli todella kuuma ja aurinkoinen, eli ihan täydellinen sää! Ja kyllä Helsinki on vaan kaunis kaupunkin mereltäkin päin tarkasteltuna!
10 kommenttia:

 1. Tsemppiä Laaksolle! Tosi hienoja kuvia nuo venekuvat. Veneily on kesällä ihan huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Veneily on kyllä kivaa, vaikka en niin sinut veden kanssa olekaan :)

   Poista
 2. Hei!
  Tuli tossa tallilla mieleen, että käytkö hieromassa muiden hevosia?
  Ja jos käyt niin kuinka pitkälle pk- seudulla suostut tulemaan hieronta keikkojen vuoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käyn hieromassa aina kun aikaa ja jaksamista riittää. Laita mulle sähköpostia heidi.patsi@hotmail.com!

   Poista
  2. Hei, olin tulossa kysymään samaa! =) Laitoin sulle viestiä!

   Poista
  3. Vastailinkin sulle takaisin :)

   Poista
 3. Hei Heidi,
  Blogiasi on mukava seurata, hienot kuvat!
  Missä tallissa Dee asuu nyt? On kivan näköinen talli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on kiva seurata. Kuvista kiitos avopuoliskolleni, joka jaksaa aina tulla kuvailemaan :)
   Dee asuu Tuusulassa sellaisella pienemmällä tallilla, en tiedä onko kyseisellä paikalla mitään nimeä. Mutta on kyllä ihan super ihana paikka kaikekseltaan, ollaan viihdytty siellä molemmat todella! :)

   Poista
 4. Ihailen aina miten kivasti sun jalka pysyy paikoillaan häiritsemättä hevosta missään tilanteessa!:) Silmään pisti sama ongelma kuin itsellänikin välillä tuppaa olemaan (meillä puhutaan ''neljästä tissistä'') niin koomiselta kuin se kuulostaakin.:D Meinaa suomeksi sitä että hartiat on edessä ja asento on hieman kyyry..;) Ihan super paljon ootte jo kehittyneet ja on kiva seurailla teidän kehittymistä tästäkin eteenpäin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tuo jalka on kehittynyt nyt vasta kevään aikana, aikaisemmin se olikin todella rauhaton :D Dee kun reagoi, etenkin esteillä siihen aina todella kovasti, kuten videossakin tuo pukki tuli pelkästään siitä että käytin liian voimakkaasti jalkaa nostossa, joten pakko pitää jalka erittäin vakaana. Joo kyyrystä olen päässyt jo vähän eroon, vaikka vieläkin se kyyryselkä esiintyy, etenkin tilanteissa jotka ovat hankalia (esim, kun hevonen lähtee esteiden välissä viemään...), kokoajan työstän sitäkin, ehkä siitä päästäisiin ensi vuoteen mennessä eroon? :D Kiitos kivasta kommentista! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot