tiistai 9. heinäkuuta 2013

Nämä muutamat päivät ovat saaneet ajatuksia liikkeelle...

Kuva lauantailta 6.7.-13

 Dee on ollut nyt viimeiset päivät aivan liekeissä suorastaan! En todellakaan tiedä mitä tuon ähkyilyn jälkeen on tapahtunut, sillä näin hyvältä hevonen ei ole tuntunut ikinä... ei edes Hollannissa. Se liikkuu niin herkästi jalasta eteen, pidätteestä se tulee hirmuisen herkästi takaisin päin ja liikkeessä se tuntuu aivan lentävän! Meidän tallilaisetkin katselivat eilen ja tänään suu auki, kuinka upeasti ja helpon näköisesti, ja millä energialla koko hevonen liikkui! Ja suu auki olen itsekin sitä ratsastanut.

Sunnuntaina hevosella oli vapaapäivä, mutta eilen maanantaina ratsastin hevosen kunnolla sileällä, ja aika saman kaavan mukaan tehtiin harjoituksia, mitä lauantainakin. Alkuun lähdimme kävelemään maastoon alkukäynnit, ja jo siinä pistin taas merkille sen, millaisella innolla hevonen oli kävelemässä eteenpäin ja tarjosi joka hetkellä ravia. Kentällä hevonen sitten tosiaan lensi! Ajoittain ehkä jopa tuntui, että se juoksee alta, mutta äärettömän kivasti se nyt ottaa pidätteet vastaan. Käynnistä se tekee pysähdykset kuin seinään. Ravista käyntiin siirtymiset ovat pehmeitä ja laukasta raviinkin huomattavan paljon parempia kuin koskaan aikaisemmin. En tiedä, mutta jotain vain on nyt loksahtanut kohdilleen ja nyt kun näitä asioita vielä vähän hiottiin parina päivänä, niin aina vaan paremmaksi muuttui.
Ravista alkaa löytymään todella sellaista tahtia ja enemmän voimaa. Laukassa pystyn uudella tavalla kivasti säätelemään vähän pienempään laukkaan ja taas siitä venyttämään askelta. Kaikki tuntuu äärettömän kivalta ja helpolta. Ja mikä kummallisinta, hevonen itse ei tunnut väsähtävän ollenkaan vaan jostain kummasta sitä energiaa ja kuntoa riittää ihan hirveästi. Nyt olisi ollut mahtavaa sitä videota saada... jos saan jonkun kuvaamaan joku päivä niin laitan kyllä näkyville, ero on niin valtava. T on vaan nyt pari viikkoa työmatkalla, niin mulla on kuvaukset vähän vaikeampi sen aikaa toteuttaa.

Tänään otin mielenvirkistykseksi yksittäiselle pienelle pystylle hyppyjä, alkuun ristikolla ja sitten lopulta nostaen 90cm asti. Kaikki vaan tuntui edelleen helpolta. Hevonen kuunteli jokaista signaalia ja paikat osui tästä syystä aina nappiin, hevonen hyppäsi kyllä vähän liioitellusti yli, mutta innostuksesta huolimatta malttoi odottaa aina lähestymisissä. Ei tehty kuin ihan muutama hyppy ja annoin sitten olla, koska en halua sitä nyt yllättäen väsyttää, vaan tarkoitus on nyt pitää hyvää fiilistä yllä ja pitää hevosen mieli virkeänä ja iloisena.

Kuva lauantailta 6.7.-13

Tästä sitten matkalla tallilta kotiin aloin miettimään vaihtoehtoa, jos kuitenkin starttaisi Ypäjällä parin viikon päästä... Klinikalta sanoivat jo alkujaan, että se on täysin mahdollista, hevosellahan on olemassa pohjakunto ja jos se pysyy nyt oireettomana, niin mikään ei sitä estä. Olin kuitenkin asennoitunut siihen, että hevosen virittäminen hyväksi kestää taas aikansa, joten vähän heitin toivon jo menemään. Mutta nyt se on ollut niin upean tuntuinen ratsastaa, ettei mitään rajaa, niin aloin tulla uusiin aatoksiin. Viimeinen ilmoittautuminen on ensi perjantaina, joten siihen asti katselen ja mietin mitä tässä nyt pitäisi tehdä.

10 kommenttia:

 1. Ihana kuulla miten olet saanut taas onnistumisen fiiliksiä! Hienolta näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Wau, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä =) Tunnet hevosen, luota fiilikseen ja mene jos siltä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt täytyy tosiaan varmaan kuunnella hevosta miltä se tuntuu. Vielä pari päivää katselen, oliko tämä vire vain jotain ohimenevää vai mitä... :)

   Poista
 3. Kiva kuulla, että "vaikeuksien kautta voittoon" :) kyllä tuota sun otusta muutenkin saisi katsoa suu auki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siis tosiaan, etten hihku tässä liian aikaiseen. Mutta kiitos ja Dee kiittää :)

   Poista
 4. Ero on kyllä näkynyt kuvissakin aivan selvästi, selässä on varmasti mahtava fiilis. Ehkäpä siinä ähkyn kautta poistui myös jokin muu pienempi asia, joka ei ole mitään varsinaista oireilua aiheuttanut, mutta nyt poistuneena on antanut hevoselle aivan erilaisen olotilan? On vain niin hassua ajatella, että tämä äkillinen palasten loksahtaminen ajoittui ähkystä paranemiseen niin hyvin. Ei sillä, etteikö Deelläkin olisi vain voinut olla jokin henkilökohtainen ahaa-elämys, mutta junou. Oli syy mikä tahansa, hienolta näyttää kuvissa ja valtavasti tsemppiä sinne, eiköhän nyt ole taas kärsitty vastoinkäymisistä vähäksi aikaa.

  Aiotko muuten julkaista jotain kisakalenterin tapaista tänne blogiin? Käyn toisinaan hoitamassa yhtä suokkia kilpailuissa ja ratsukko on tulossa ainakin Husöön ensi viikolla ja muutenkin mietin, että mahdetaanko olla samoissa kisoissa liikenteessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuota olen itsekin kovasti miettinyt, että varmasti on näin! Dee on niin herkkä hevonen, että se ei ole hyvä jos ei kaikki ole oikeasti hyvin... se onkin sitten vaikeaa lukea, johtuuko huonous väsymyksestä vai jostain kivusta/vaivasta. Nyt tuntuu jokatapauksessa hienolta, että hevonen on noin hyvän tuntuinen!!

   Voisihan sitä jotain alustavaa kalenteria julkaista :) Tosin, eipä meidän suunnitelmat tähän päivään mennessä vielä juurikaan ole mennyt suunnitelmien mukaan, mutta ainahan sitä voi silti suunnitella! Husöhön me ei olla tulossa.

   Poista
 5. näyttääpäs upealta, jee, hyvä te ! :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot