maanantai 26. elokuuta 2013

Olita NLD

"Iita", 17 -vuotias KWPN -estetamma, isä: Graham, emänisä: Apple King xx, emänemänisä: Amor.


Iita on elämänsä aikana tähän mennessä varsonut viidesti.
Sen ensimmäinen jälkeläinen oli orivarsa Hopalong Cassidysta (Strong Statement xx), joka valitettavasti on menehtynyt nuorena.
Toinen varsa onkin oma Deeni, eli KWPN-ruuna Darklord i. Osmium (Ferro), joka erinäisten huonojen tuurien takia pääsi hyppäämään harmillisen vähän tänä kautena 5 -vuotiaiden racing ratoja, mutta omaten ihan kiitettävän hyppykapasiteetin ja kuitenkin kolmesta startatusta racingradasta siitä huolimatta yksi nolla tulos 110-120cm esteillä.
Kolmas Iitan jälkeläinen on vuonna 2009 syntynyt FWB -tamma KWPN -oriista Jetset-D (Zirkoon).
Neljäs, vuonna 2010 syntynyt FWB -tamma KWPN -oriista Ampère (Rosseau) ja viimeisin orijälkeläinen Hoyard's Offroader, i. Cagliostro (Calando), syntynyt vuonna 2012, josta toivottavasti kuoriutuu hyvä hyppyhevonen myöskin. Iitan on tarkoitus tehdä vielä muutama varsa, mutta ennen sitä omistaja haluaa kantakirjata sen FWB -kantakirjaan, tilaisuudessa minun olisi tarkoitus esittää tamma ratsain. Iita on hieno tamma, ja se on nyt hienossa kunnossa, kun on saanut yhden vuoden vapaata mammahommista. Täytyy kuitenkin myöntää, että sen kanssa on jonkin verran hommaa, jotta sen saa viritettyä parhaimmilleen, eikä aikaa ole ihan liikaa. Kyllä se on eriasia saada vetristeltyä vanhempaa ikähevosta, kuin nuorempia, joten nyt tehdään hommia sen mikä pystytään ja katsotaan mihin se riittää.

Lauantaina 24. elokuutaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot