sunnuntai 4. elokuuta 2013

TGS ja Krats/Helsinki Day 3

Ollaan jo kotiuduttu tämän päivän kisoista. Ihan hyvä, että meidän luokka alkoi jo aamupäivästä, sillä tänään on todella kuuma päivä ja lämpötila kohoaa kaiken aikaa kokoajan korkeammalle.

Tänään ei sitten enää tullut mitään jackpottia, Dee tuntui jo alkuun verkassa väsyneelle ja hiukan kummalliselle. Se oli taas heittäytynyt ihan vinoksi, eli olisi halunnu kulkea vasen lapa edellä, painoi vasempaan ohjaan ja oli lähes tyhjä oikealle ohjalle. Näitä ongelmia sillä oli Hollannissa ja nyt nitä olen saanut hyvin korjailtua, hevosta suoristettua. Sillä on varmaan vetänyt vähän jumiin edellinen päivä, vaikka päästin kyllä hevosen illalla iltatallia tehdessäni vielä jaloittelemaan. Nyt täytyy huomenna käydä maastoilemassa pitkä kävelylenkki ja sen perään hieroa koko hevonen läpi. Tiistaina se saa täysin vapaata, jolloin aijon pitää heppavapaan myös itse, sillä olen nyt viimeisen reilu kahden viikon aikana käynyt tallilla joka päivä. Välillä pieni irrottautuminen tekee hyvää.

Mutta sitten tähän päivään takaisin.
Yritin verkassa saada hevosta kuulolle, mutta huomasin jo laukannostoissa, että hevosen jalat painaa ja se ei meinaa löytää niille järjestystä, se myös kompuroi pikkasen alkuun, mitä se ei normaalisti ikinä tee. Sanoinkin T:lle, että hevonen tuntuu kyllä aika väsyneeltä.
Otin lyhyemmän verkan. Hypyt alkuun olivat vähän voimattomia, vaikkei se puomia alas ottanutkaan, mutta esteiden noustessa hevonenkin alkoi taas skarppaamaan. Silti huomasi, että se paras terä oli jo mennyt.

Lähdin luokan alkuvaiheessa, joten aika pian radankävelyn (tai radan juoksun, sillä järjestäjä oli aika minimaalisesti varannut tähän aikaa, mm. en kerennyt uusinnan rataa kävelemään ollenkaan) pääsimmekin jo radalle. Tälle radalla oli aika paljon tekemistä, kun suhteutettuja välejä oli muutamia, sekä kolmoissarja perusradalla, uusinnassa sitten vielä normi sarja.


 Alkuradasta Dee tuntui ihan hyvältä. Ykköselle tultiin todella hyvin, paikka löytyi ja Dee tuntui suht rennolta vielä. Ykkösen jälkeen otin jo kunnolla pidätteen, jotta saan hevosen pysymäänkin kuulolla, sillä se meinasi jo verkassa taas ottaa sitä perus juoksuvaihdetta päälle, enkä halunnut sen tapahtuvan taas radalla.
Kakkonen oli iso sinivalkoinen okseri, jolle tultiin todella hyvin ja Dee teki aika ison loikan siihen, jossa se sitten sai sen tilaisuuden päästä sentin pidemmäksi ja ampaista eteenpäin. Sen jälkeen pidäte meni läpi vasta ennen viimeistä estettä ja kaikki tämä kakkosen ja viimeisen esteen välillä meni kyllä niin haipakkaa, pidätteet ja rauhoittelut olivat turhia, sillä Dee oli päättänyt, että nyt mennään eikä meinata. Huh huh...
Kolmonen oli vesimatto -pysty, sille tultiin vähän vinosti ja ajauduttiin jo hypyn päällä vähän oikealle, josta jouduin aika rajusti korjaamaan kurssia keltapunaiselle pystylle Deen jatkaessa kiihdytysajojaan. Okserin jälkeen yritin saada hevosta kiinni, mutta niinkuin vähän menin pelkäämäänkin, niin tässä välissä hevonen oli jo auttamattoman pitkänä, laukkasi liiaan lujaa ja isosti, joten ajauduttiin todella juureen pystylle, josta puomi mukaan.
Pystyn jälkeen otin jo todella voimakkaita pidätteitä, koska hevonen olisi pakko saada parempaan kontrolliin, mikäli meinaisimme selvitä hengissä tulevasta suorasta, jossa oli diagonlaailla okseri, ja okserilta suoralinja kolmoissarjalle, jossa a -osa oli pysty, b -osa okseri, c -osa pysty, a ja b:n väli olisi kaksi laukkaa ja b - c yksi askel. Noh, Deetä ei kiinnostanut enää skarpata yhtään, tuntui että sen väsymys näkyy sitten tuollaisena keskittymisen puutteena ihan totaalisesti. Okseri meni vauhdilla, jonka jälkeen kolmoissarjan eteen tullessa hevonen ymmärsi itse vähän hiljentää. A -osalle tultiin siis vähän hitaammin, mutta sitten a - b väli mentiin kahden laukka-askeleen sijasta yhdellä (jes! x/), josta johtuen hevonen ei enää venynytkään okserin yli, josta takapuomi tippui, ja c - osa selvitettiin kuitenkin. Tämän sarjan jälkeen sain hevosen ensimmäisen kerran kiinni, josta olikin enää vasemmalle kaartaen sini-keltaiselle okserille, johon tuli ihan hyvä lähestyminen ja hyvä hyppy.

Tuloksena 8 vp ensimmäisestä vaiheesta.

Harmitti vähän, mutta toisaalta meidän harjoittelulla ja rankan viikon jäljiltä ihan ok tulos, vaikka rata ei taas kauneimmasta päästä ollut. Dee on vetänyt kaksi ekaa päivää todella kuuliaisesti täksi hevoseksi, mutta nyt kolmantena päivänä se ei enää jaksanut ja jos toiset hevoset väsymisessä hidastuvat, niin Dee kokee parhaakseen väsymyksestä huolimatta vetää viimeiset tehtävät raivolla, vaikkei jalat painaisivatkin :D Omaan ratsastukseen tänään olin siinä tyytyväinen, että siitä huolimatta, että hevonen lähti lapasesta täysin, en lähtenyt siihen sen juttuun mukaan saatika jäänyt vaan matkustelemaan vaan oikeasti yritin joka välissä ratsastaa ja hakea sitä kontrolllia. Jaksoin myös malttaa oman mieleni ja odottaa estettä, enkä kiirehtinyt hevosen edelle, mitä ensimmäisenä päivänä tein. Korkeuskaan ei tuntunut tänäänkään yhtään pahalta ja pari hyvääkin hyppy kaikesta huolimatta tuli, joten kaiken kaikkiaan ihan hyvä näin.

Nyt Dee tosiaan saa kevyitä päiviä, ja vielä keskiviikkonakin ajattelin sen vain juoksuttaa kevyesti, että se saisi pari päivää olla ilman satulaa sekä palautua riittävästi rankasta viikonlopusta. Torstaina ja perjantaina sitten taas virittelyjä kohti seuraavaa viikonloppua Lappeenrannassa.
Ja nyt täytyy vaan taas jaktaa keksittymistä siihen kontrolliin ja pidätteisiin. :) Siitä huolimatta, että tuo hevonen ei ole mitenkään helpoimmasta päästä aina, niin pidän siitä ihan hirveästi!


6 kommenttia:

 1. olin tänää kuvaamas tuol:) tuli teistäkin kuvia, niin haluutko ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kivaa, tottakai :) heidi.patsi@hotmail.com tuonne voi lähettää!

   Poista
 2. Onnea eilisestä 0-radasta ja hyvästä viikonlopusta! Kivaa, että olette taas radoilla! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, olen kyllä hirmuisen tyytyväinen kaikenkaikkiaan viikonloppuun vaikka paremminkin olisi voinut vielä tietenkin mennä :)

   Poista
 3. Deen asenne hyppäämistä kohtaan on kyllä aika ihailtava! :D jokaisella näistä vkl radoista se on niin menossa ja pätevänä: siitä oikeen huokuu tollanen "kyllä mä osaan" -asenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et olisi voinut enää paremmin kuvailla Deen ajatuksia, meinaan tuollainen se juuri on :D Se on välillä vähän liiankin itsevarma omista jutuistaan, joka toisaalta ihan hyväkin juttu, mutta toisaalta se tuottaa pieniä ongelmia välillä. x)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot