maanantai 26. elokuuta 2013

Viimeiset hoitopäivät Tinon kanssa


 Tino on ollut tosiaan muutaman päivän minulla hoidossa. Oman lomani pitkittymisen takia Tinolle kertyi pari kokovapaapäivää viime viikolla, mutta lauantaina ja sunnuntaina, kun kävin sen kanssa kevyesti treenailemassa; se oli ihan uskomattoman elastisen ja rennon tuntuinen, joten ilmeisesti vapaat eivät olleet yhtään pahasta.

Vaikka täytyy sanoa, että se on viimeisen puolen vuoden aikana muutenkin kehittynyt todella hienoon suuntaan. Tinohan oli minun projektihevoseni hierontaopiskeluissani, johon siis kuului vuoden verran säännöllisesti projektihevosen hieronta, hoito ja mahdollisesti hoitosuunnitelman suunnittelemista.
Hierontojen myötä löydettiin hevosesta asioita, jotka ehkä muuten olisivat saattaneet jäädä huomioimatta ja vaivat pitkittyä niin pitkälle, ettei sitä olisi voinut enää hoitaa takaisin ennalleen. Nyt kuitenkin asioita huomattiin ajoissa, ja hevonen käytettiin tutkituttamassa ja hoitamassa klinikalla, sekä hoidettiin myös kengityspuoli kuntoon. Tämän jälkeen hevonen on alkanut kehittyä ja se on myös kehittänyt ihan eri tavalla lihasta ylälinjaansa. Erilaisen voiman huomaa myös hevosen liikkuessa. Oli hirveän kiva ja opettavainen projekti tämä, ja hienoa, että omistajaystäväni oli siinä niin mukana, että lopputulos oli näin hyvä. Kyllä lämmittää aloittelevan hierojan mieltä :)

Tässä pari sänkkäriratsastelu kuvaa eiliseltä iltapäivältä. :) Tino oli aika intopiukeena, mutta pysyi kuin pysyikin lapasessa, vaikka itseäni vähän harmittikin, kun olin unohtanut kunnolliset ridakengät kotiin, joten joutui taiteilemaan tennareilla.Lentoon lähdössä :D8 kommenttia:

 1. Hei, suostuisitko kertomaan minkä nimisellä tallilla hevosesi asustaa? Etsin hevosilleni tallipaikkaa, ja teidän tallinne olisi käsittääkseni oikealla suunnalla. olen myös valmis jonottaa ja minulla on käsittääkseni hyvät suositukset. Jos et halua nimeä/yhteystietoja täällä julkaista niin sähköpostini on ponitarinoita@gmail.com Olettaen, että tallille ylipäätään otetaan tuntematomia asiakkaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä käytännöstä hirveästi miten tallille otetaan uusia asiakkaita ja onko ylipäätään mitään jonotuslistaa. Mutta laittelen sulle mailia asiasta :)

   Poista
 2. ihanat noi sun ridahousut mist noi on :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi ostin Hollannista. Ihan Pikeurit ne ovat, mutta en tiedä saako juuri tätä Lantana mallia mistä - kannattaa googlettaa :)

   Poista
 3. Missä opiskelet/opiskelit hierojaksi ? Minulla parin vuoden päästä haaveena aloittaa hevoshieroja koulu ja vinkkejä hyvistä ottaisin mielelläni vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elk Weterissä. On käsittääkseni tällä hetkellä ainoa koululaitos, joka kouluttaa tällähetkellä hierojia ammattiin Suomessa!

   Poista
 4. Vaude mikä hevonen! Kouluratsastajan silmä lepää erityisesti tässä, vaikka toki Deetäkin mielellään katselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tino on kyllä todella hieno ja hienommaksi vaan muuttuu :) Raamikas iso hevonen, jolta löytyy ihan toisella tavalla voimaa!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot