sunnuntai 15. syyskuuta 2013

D:n hyppytreenit 11.9.

Dee oli kolmannella valmennuskerrallamme taas  todella kivan tuntuinen, vaikkakin ehdottoman paljon energisempi, kuin edeltävänä kertana eikä meinannut pysyä nahoissaan, kun tiesi pääsevänsä hyppäämään. Positiivista oli kuitenkin, että vaikka se oli noin innoissaan, se ei kertaakaan rynninyt estetehtäville vaan malttoi odottaa mua.


Meillä oli ns. jumppasarjalinjaa ohjelmassa, jonka ideana on vähän treenata hyppykaarta ja tietenkin jumpata hevosta vetreämmäksi. Tykkäsin tästä tehtävästi ihan hirveästi ja se sopi todella hyvin meille ja teki varmasti Deen kaltaiselle hevoselle todella hyvää, että se joutuu hypyn jälkeen keskittyä pian jo seuraavaan.


Tunnin jälkeen se oli aika loppu, mutta tyytyväisen oloinen.
Treenin jälkeen seuraavana päivänä juoksutin sen, ja se oli todella irtonaisen ja rennon oloinen. Juoksutuspäivän jälkeisenä päivänä oli puomitreeniä kotona ja energiaa oli yllättäen taas vaikka kuinka. Sain hevosen kuitenkin ihan kohtuu hyväksi lopussa ja siihen oli hyvä lopettaa. Kaikkina näinä päivinä Dee on myös tehnyt todella hienoja laukannostoja käynnistä! Saan siis taas olla tyytyväinen.
Lauantai-iltana hieroin Deen ja se oli taas vähän alaselästä jumissa, johtuen varmaan siitä, kun oli ollut pari kertaa taas viime viikolla ilman loimea sateessa ulkona. Se on vaan niin äärettömän herkkä tällaiselle, ja nyt se onkin jo ympäri vuorokauden loimi päällä, ettei missään vaiheessa lihakset pääse kylmettymään, kun niitä saa sitten taas availla pitkään jumiutumisen jälkeen.Tänään vapaapäivän jälkeen oli tarkoitus mennä kevyt sileän ratsastus kentällä. Sain kokeiluun tallikaverilta suoran kumikuolaimen ajatellen sitä, että olisi kiva löytää lisää vaihtoehtoja mikä saisi Deen suustaan tyytyväiseksi ja vastaamaan pidätteisiin, kun se on taas ollut pitkän aikaan vähän hankala. Ei mikään ihan todella huono, mutta ei niin hyväkään mitä se on esimerkiksi heinäkuussa ollut. Mutta Dee ei tykännyt tästä suorasta kumista yhtään. Se vaikutti hämmentyneeltä ja vastasi entistä huonommin pidätteisiin. Lopetin ratsastuksen kesken, kun tuntui, etten pääse puusta pidemmälle vaikka kuinka tehtäisiin toistoja. Kyllä harmitti... Aina näinä hetkinä sitä nousee ajatus, että onko sillä hevosella sitten kuitenkin vielä joku vialla...? Nyt ainakin se saa syksystä hiekanpoistoon kuurin joko psyliumia tai sitten chian -siemeniä.Ensi sunnuntaina Deen kanssa startataan Lohjalla aluekisoissa metrin luokka harjoituksena. Tarkoitus olisi saada samaa rentoutta kisaradalle, mitä ollaan nyt treeneissä löydetty :) Odotan tätä innolla, sillä esteillä tuo hevonen on vaan nyt edistynyt ainakin harjoituksissa ihan hirveästi!

 Iitan kantakirjaustilaisuus lähestyy, samoin myös Zorro -ponin laatuponikilpailu! Zorron kanssa käydään viimeistelytreeni Loimihaassa harjoituskisoissa ensi viikolla, ja sitten oikeastaan vaan odotellaan laatuponikisaa Ruovedellä 29.9. ja toivotaan, että tämä superponi esittää mm. hyppyjen osalta sitä laatua mitä siinä on :) Eli kyllä jännittämistä ja tekemistä piisaa.

2 kommenttia:

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot