lauantai 5. lokakuuta 2013

90cm & 1m Eholla


 Tänään piipahdettiin Dexterin kanssa Eholle jatkamaan meidän rauhallista menoa kisatilanteissa. Tuloksena pari hyvää rataa, joista 90cm 0-0, 7. sija ja mielettömän hyvä fiilis koko radan läpi, kun hevonen kuunteli jokaista apua ja pysyi suhteellisen rentona. Alkuun oli pientä kolinaa ykkösellä ja kakkosella, mutta kolmosesta eteenpäin lähti hyvä ratatempo päälle ja riitti kakkosvaiheenkin läpi maaliin asti.


 100cm radalle verkatessa hevonen tuntui jo hiukan "väsähtäneeltä", toisin sanoen ehkä enemmän mieleltään kuin muuten. Se riehui verryttelyssä eikä meinannut jaksaa keskittyä. Päätin, että jos saan nollan perusradalta, en enää jatka uusintaan. Radalla hevonen tsemppasi taas todella ja ainoastaan yhdellä kaarevalla suhteutetulla välillä se ei oikein tullut takaisin pidätteeseen, joten ajauduttiin lähelle pystyä, josta puomi mukaan. Ja näin jälkeenpäin videolta katsottuna tuokin oli enemmän oma moga, kuin hevosen. Olisi itse pitänyt olla vaan nopeammin pystyssä esteen jälkeen ja tehdä se pidäte riittävän ajoissa. Muuten ihan siisti ja rauhallinen rata, jossa paljon hyviä hyppyjä. Myös sarjat tänään onnistui ilman askelten pois jättöä ;)

Kaikenkaikkiaan nyt alkaa tuntua siltä, että ollaan menossa Deen kanssa oikeaan suuntaan.
Ensimmäisenä 90cm ja toisena metrin rata videolla.


22 kommenttia:

 1. onko dee laihtunut? :o hyvältä näyttää hypyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole laihtunut, ennemminkin lihonnut. Saattaa näyttää kuikelommalta, kun on letit päässä eikä paksu harja valoillaan heilumassa :) Kiitos!

   Poista
 2. Huima kehitys Heidi! Näyttää hyvältä. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot radat! Ja onnea sijasta :) Mitä valkoista sillä muuten on hännäntyvessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Deellä on sekakarvaa kauttaaltaan kropassa, ja hännässä sillä on valkoiset "vauhtiraidat", joista lähtee valkoisia jouhia, ollut sillä ihan syntymästä asti :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää, hirveä ero esim. niihin Laakson videoihin. Musta oli tosi kiva huomata, että varsinkin siinä ensimmäisessä luokassa D ihan oikeasti keskittyi, ja teki omatkin ratkaisunsa selkeästi järjellä ajatellen (siten miten hevoset nyt järkeä käyttävätkään :D) eikä vaan ratkaissut kaikkea kaahamalla ja laakahypyillä. Hyvä esimerkki tästä mun mielestä se sarjan A-osa, kun se selkeästi himmasi, eikä vaan ratkaissut jättihypyllä ekalle josta olis tullut myös se yksi askel ja pikkuaskel seuraavalle :) Tempokin oli ihan superhyvä ja tasainen koko radan!

  Metrissä tosiaan näkyi vähän hevosen väsymys, ja nimenomaan siis se henkinen väsymys ja keskittymiskyvyn loppuminen, mutta silti hirmu hyvän näköistä, ja ennen kaikkea aivan hirveän helpon näköistä menoa :) Hyvän pohjan ja lihaksiston kun rakennat nyt rauhassa, niin sulla on siinä pitkälle kansallisiin kisaratsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikista tärkeintä on saada se rennomakksi. Vielä tietenkin on tekemistä, mutta tähän viime kuukausien kehitykseen olen hurjan tyytyväinen. Eihän se vielä tämän korkuisia esteitä kunnolla edes hyppää, mutta parempi nyt vähän harjoitella talven yli helpommissa luokissa, jos vaikka satuttaisiin olemaan ensi keväänä täydessä terässä starttaamaan 6 -vuotiaiden racingejä :) Joo ja tuosta temposta olin itse kanssa todella tyytyväinen, meillä kun saattaa usein radan aikana vauhti kasvaa este esteeltä, mutta nyt se pysyi aika hyvänä koko radan läpi!

   Kiitos paljon kivasta kommentistasi! :)

   Poista
 5. Dee on kyllä niin makea :) Innolla odottaen kuinka teillä menee ens kisoissa kun kerta kerralta muuttuu vaa paremmaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin innolla odottelen! Nyt on tosi nousujohteista kyllä tämä meidän meno. Täytyy silti pistää jäitä hattuun ja pitää nyt muutaman viikon loma kisailuista, se on kuitenkin vielä niin nuori :)

   Poista
 6. Näyttää tosi hyvältä, onnea sijoituksesta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja olipa ihana yllätys nähdä sut Strenian selässä! :)

   Poista
 7. Vautsi mikä kehitys Deessä on tapahtunu!! :) Ihan huippuu nähä kun se on noinki rauhallinen. Hienoa työtä Heidi ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että muutkin kehityksen huomaavat! :)

   Poista
 8. Huh, Dee on kyllä melkonen komistus!

  VastaaPoista
 9. Kiva tämä sun blogi, pitääkin jäädä seurailemaan kun pitkästä aikaa löytyy kivaa uutta luettavaa:)

  VastaaPoista
 10. Ihan mieletön edistys edellisiin videoihin verrattuna :) upeeta duunia heidi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erika! Kiva, että vihdoin päästään asioissa taas eteenpäin! :)

   Poista
 11. Olipas hienot radat! Näkee kyllä että edistystä on tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia palautteesta ja kommentistasi, näitä on kiva kuulla :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot