tiistai 22. lokakuuta 2013

Loimien esittelyä ja D:n "tattoo" ;)

Eilen yritin iltahämärässä ottaa järkkärillä T:n kanssa Deestä kuvia loimet päällä, mutta ei niistä oikein meinannut tulla mitään ja tänään otin sitten omalla kännykällä kuvia, että kai näistä nyt jotain selvää saa. Oon tosi tyytyväinen HIHS ostoksiin, tein todella hyvät kaupat kaikista loimista, vaikka se hiukan vararikkoon mut heittikin. :D Samalla näpsäsin tänään Deen "tatuoinnista", eli viime viikolla klippauksen tuloksesta, johon olen ihan tyytyväinen vaikka aikaa ja hikeä koko klippaukseen tälläkertaa vierähtikin.

Horsewearin Amigo Bravo 12 Plus Medium

Horsewearin loimiin olen kyllä ihastunut ihan täysin. Ne ovat mielestäni osoittautuneet laadukkaiksi ja kestäviksi, myös tällaiselle tuholaiselle ja adhd -tapaukselle, mitä Dee on. Mielestäni kovat talvikelit hokkiaikoineen kertovat lopullisen tuloksen miten tämä loimi tulee kestämään ja lunastaako se odotukseni loimesta, jota voidaan vielä käyttää ensi vuonna ja ehkä vielä parinkin vuoden päästä. Nyt alkuun meinaan sen kyllästyttää kyllästysaineella, niin se pitää entistä paremmin vettä ja kosteutta.

Tämä loimi on samanlainen, kuin Deen vuoreton kesäsadeloimikin, siinä on jämäkän tuntuiset kiinnitykset niin edessä, kaulakappaleessa, kuin mahanalusvöissäkin. Täytettä tässä loimessa 250g, siinä on vahva nailonpinta ja kaulakappalekin on irrotettavissa tarvittaessa. Värinä tämä on meillä musta oranssein reunoin, joka miellytti omaa silmääni :) Deelle menee loimikoot 135-145, riippuen loimesta, mutta tämä loimi on kooltaan 145cm ja istuu hyvin. Ainoastaan kaulakappaleesta huomaa, että se saisi olla vähän pidempi, kun Deellä on niin pitkä kaula taas runkoon verrattuna, mutta toisinaan kaulakappaleeseen on ajateltu myös vähän muhkampaa kaulaan, joten se on Deen päällä vähän sellainen turhan väljäkin.

Eskadronin nylon tallitoppaloimi

Tallitoppiksia meillä ei ole juurikaan riittävästi, mutta olisimme kyllä pärjänneet varmasti ilmankin, mutta tarjouksen jonka löysin lempparitallitoppiksesta, eli Eskadronin 240g toppauksella, ei voinut ohittaa. Deellä siis on ennestään yksi tällainen loimi, ja se istuu sille niin hirmuisen hyvin. Jouduin vaan ottamaan kokoa pienemmän, eli 135 centtisen, koska se oli ainut jäljellä oleva yksilö. Pelkäsin, että se olisi liian pieni, mutta ihan todella hyvin se istahti Deen päälle, ei ollut selästään yhtään liian lyhyt, vaikka selkeästi pienempi se toki toista loimeaan oli.

 Horsewearin Ramblo Grand Prix fleece

Tämä loimi tuli kylkiäisinä tuon ulkoloimen kanssa eli siis maksoin näistä loimista yhteensä tuon ulkoloimen verran. Tämä paksu fleece on kyllä kaunein mitä olen nähnyt, ja alkuperäinen hinta sillä oli n. 110€, eli suuhteellisen hintavakin se on, enkä kyllä koskaan muutoin tämän hintaista fleeceä tulisi hankkineeksi. Materiaali ei tunnu normaali fleeceltä, vaan enemmän joltain villan sekoitukselta. Se ei sähköistä hevosen iholla normaalin fleecen tapaan, ja sitä sähköistymistä Dee inhoaa yli kaiken, joten tämä on kyllä ihan huippu ihana jo materiaaliltaan! Edessä siinä on nahkasolki, ja loimen reunoja koristaa kaksi kauniin väristä kanttinauhaa. Häntälenkkikin on todella kaunis. Ajattelin jossain vaiheessa brodeerata minun ja Deen nimet loimeen, jollain loimeen sopivalla fontilla ja loimi saa olla meillä kisoissa ja valmennuksissa mukana, eli ns. edustuksessa vähän parempana loimena. Olen aika rakastunut tähän... :)


Sitten vielä Deen oma tatuointi näytille. Dee kasvattaa hassusti karvaa, sillä se oli kaulalta, ryntyiltä, lavoilta ja vatsan alta sekä selästäkin todella karvainen, mutta sitten pyllynpäällä karva olikin todella paljon lyhyempää. Olin ajatellut alun alkaen jotain todella pientä ja huomaamattomampaa, koska en niinkään välitä liian rajuista kuvioista tai todella silmiin pistävistä klippauskuvista, joten näistä salamoista tuli aivan täydelliset :) Molemmin puolin koristaa tällaiset, ja noi kuvat kuvastaa Deen luonnetta aika paljon, joten alusta asti oli todella selvää mitä kuvaa lähden klippaamaan.


Joku lukija myös kysyi muistaakseni  aikaisemmin jossain postauksessa Deen valkoisista merkeistä hännän tyvessä, ja en nyt heti muista kerkesinkö vastaamaan siihen mitään, mutta tuosta alemmasta kuvasta näkyy hyvin, eli Deellä on syntymästä asti ollut sekakarvaa ja hännän jouhet ovat valkomustaa. Hännän tyvessä valkoista on enemmän, ja kutsunkin noita läiskiä Deen "vauhtiraidoiksi" :D Näin talvisin sekakarvan huomaa myös paremmin, sillä talvikarva Deellä on pyllyn päältä tuollaista valkoista karvaa kauttaaltaan, eli se on aika persoonallisen värinen hevonen. Silloin Deen kasvattaessa varsana ensimmäisenä talvena talvikarvaansa pelästyin, että se kimoutuu, kun niitä valkoisia karvoja alkoi ilmestymään entistä enemmän... selvitinkin sitten paniikissa, että kimoa hevosta ei voi tulla, ellei jompikumpi sen vanhemmista ole kimo, joten sain huokaista helpotuksesta ja tummaruunikoksi se sitten myös jäi valkoisten sekakarvojen kera :)

Voisin vielä päivittää vähän meidän treenejä viime ajoilta, eli viime viikolla Milja kävi pitämässä pyynnöstäni sileän valmennuksen, jossa lähdettiin keskittymään lisää siihen, että saan hevosta taipumaan läpi kropan ja ennen kaikkea rentoutumaan ylälinjastaan todella rennoksi eteen alas. Myös ravin tai laukan tahti piti olla hidasta, sillä Dee mielellään etenee aika paljon eteenpäin ja nyt on aika alkaa kasvattaa sille entistä enemmän voimaa, jota haetaan pienemmän ravin ja laukan, sekä siirtymisien kautta. Vasemmalle tuli oikein hyviä pätkiä ja oikealle olikin jo sitten vaikeampaa. 
Tänään jatkoin samoilla tehtävillä, ja Dee oli alusta asti todella paljon parempi jo ja ymmärsi mitä siltä hain. Tehtiin myös todella kauniita siirtymisiä ravista käyntiin ja pari ihan pehmeää laukasta raviin siirtymistäkin. Laukasta raviin siirtymisissä minun pitää huolehtia siitä, että raviin siirtyessään hevonen ravaisi myös mahdollisimman pientä ravia heti, eikä kauhoisi alta pois, mitä se meinaa yleensä helposti tehdä. Tänään sain jo aika hienoja uusia fiiliksiä Deestä, ja olen aika innokkaana jatkamassa harjoituksia.

Meidän kenttä vaan on nyt ensimmäistä pakkasten jälkeen ollut todella kova, että täytyy miettiä miten me harjoituksia jatkossa tehdään ja saadaanko kenttää huolettua yhtään paremmaksi.
Milja jokatapauksessa jatkaa meidän valmentamista, joka on varsin hyvä idea jo siksikin, että hän tuntee ja tietää Deen, tietää sen heikkoudet ja meidän vaikeudet riittävän hyvin. Lisäksi olemme ennekin saaneet tällaisella kombinaatiolla tulosta aikaiseksi muilla hevosilla. Pidän Miljan tavasta sparrata, hän on todella tiukka ja omaa silmää näkemään mitä asioita pitää lähteä korjaamaan millonkin.

Toivottavasti saataisiin ratsastuskuvia tältä viikolta. Ehkä sunnuntaina, kun päästään tallille päiväsaikaan, sillä nyt syksyn pimenevät illat vähän vaikeuttaa tuota kuvaamista taas :)

Tällaista tää kuvamatsku on viimeaikoina ollut, että parempia kuvaushetkiä odotellessa :)

12 kommenttia:

 1. Itsekin ihastunut HWn laatuun ja uudistanut lähes koko loimivaraston sillä :-) Se istuvuus on omaa luokkaansa enkä ottaisi enää maksustakaan toisenmerkkisiä loimia. Toki istuvuus on hevosesta kiinni, mutta omille istuu HW täydellisesti varsinkin kun kokoja saa "tasasentein" (130,140 jne).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kokojen saatavuus on oikeasti iso plussa. Meille melkin olisi ehkä ollut parempi tuo 140cm kokoinen, mutta sitten taas siinä olisi ollut taas lyhyempi tuo kaulaosa ja Deellä nyt on kuitenkin tuota toppista ulkoloimen alla, joka täyttää mukavasti.

   Poista
 2. Tällä on kanssa hyviä kokemuksia Horsewaren loimista! Ne ovat kestäneet mun puuhapete ruunalla ehjinä, kun monet muut loimet se on saanut hajotettua. Myös istuvuus lähentelee täydellisyyttä, eikä nuo loimet valu mihinkään vaikka vähän tarhassa tulisi rallitetuakin. Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaista loimea olen meillet haaveillutkin. Lopulta niiden halvempien loimien ostaminen tulee kalliimmaksi, kun ne rikkoutuu niin herkästi ja saa olla ostamassa kaikenaikaa uutta, kunnes huomaat, että samalla rahalla olisi saanut sen laadukkaan, joka kestää rajumpiakin otteita.

   Poista
 3. Dee on selvästi rabicano :) Tyypillistä rabicano väritykselle on tuo valkoinen hännäntyvi sekä sekakarvat rungossa. Esim. Wikipediasta löytyy lisää tästä värityksestä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Rabicano

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, en ole moisesta koskaan kuullutkaan ja ainakin tuon tekstin perusteella näin tosiaan voisi ollakin! Erikoinen sen väirtys jokatapauksessa aina on ollut :)

   Poista
 4. Onko noi HW:n loimet reiluja vai ihan normaalin kokoisia? Oon aatellu niiden hankkimista, mutta pitäis vielä oikea koko selvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni ne ovat ehkä jopa vähän reiluja, vaikka mulle kyllä väitettiin niiden olevan ihan normikokoisia. Ostin kesällä ensimmäisen loimen siis myyjän kertoessa HW:n loimien olevan normikokoisia, joten ostin 145cm kokoisen - totesin, että 135cm olisi tässä tapauksessa ollut parempi. Tosin Dee on kyllä ruunaamisen, ja kaikkien sairastelujen jälkeen kutistunut reilusti lihaksistoltaan, joten se saattaa meidän osalta vähän hämätä!

   Poista
 5. Horsewaren nimeen vannon minäkin! Sen lisäksi, että ovat kestäviä ja istuvia ja vielä mielestäni kohtuuhintaisiakin, niin ne ovat mielestäni parhaan näköisiä! Kauniille hevoselle kauniit loimet.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja kun kunnon loimen ostaa ja siihen satsaa vähän enemmän rahaa, niin sitä toki toivoo myös loimen ulkonäöltää kivaksi. Vastaavasti bucas -merkin loimet ovat osa ihan karsean värisiä ja oudoista väriyhdistelmistä mielestäni, vaikka muuten huippuloimia ovatkin.

   Poista
 6. Toi Horsewaren loimi on niin ihana. Meillä on ihan sama toppis ja ollaan oltu todella tyytyväisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla käyttökokemuksia, uskon että meilläkin tullaan olemaan loimeen erittäin tyytyväisiä! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot