maanantai 18. marraskuuta 2013

Sunnuntain Nevalan valmennus

Tosiaan, meinasi meillä mennä hyppyjen osalta ihan metsään viime viikkoa, mutta sitten sunnuntaiksi pääsimmekin Karin silmän alle hyppäämään, mikä olikin todella kivaa vaihtelua! Tällä kertaa oli ratatreeniä luvassa, mikä sopi meidän ohjelmaan todella mainiosti, ja saatiin Karilta palautetta siitä kuinka paljon hevonen on sitten viime näkemän kehittynyt :) Olen todella tyytyväinen kuullessani tuon, vaikka kyllähän kehityksen on toki itsekin huomannut kaikenaikaa.

Aloitimme treenit tuttuun tapaan kunnon verryttelyllä, kaikissa askellajeissa taivuttelua ja siirtymisiä, myös askelen sisällä - tsekkailua, että ne pidätteet menevät hyvin läpi. Dee tuntui ihanan rennolta! Tuli oikein mukava fiilis ja tuntui epätavallisen helpolta koko ratsastaminen :D Laitoinkin videoon paljon pätkiä meidän verkasta. Vaikka hevonen painuu ajoittain vähän luotiviivan taakse, en kiinnitä siihen nyt niin paljon huomiota, koska tärkeintä on todella tämän hevosen kanssa, ettei se jää yhtään jännittämään niskasta tai ylälinjasta vaan rentoutuu täysin ohjalle ja pohkeelle, ja pysyy mieleltään rauhallisena. Tuli kyllä niin hienoja pätkiä pitkästä aikaan! Rentous ei todellakaan ole Deen kanssa mikään itsestäänselvyys.


Verkkaesteenä otettiin alkuun oikeasta kierroksesta yksittäistä pystyä ympyrällä, johon sain ensimmäisen hypyn hyvin osumaan ja hevosen pysymään rentona myös esteen jälkeen, mutta mitä useampaa hyppyä otettiin sen enemmän Deellä alkoi taas kiihtyminen ja turha innostus nousta pintaan... tämä olikin odotettavissa, kun viime hypyistä vierähti taas vähän turhan pitkä aika. Vasempaan kierrokseen otettiin muutama verkkahyppy okserille, jolle tultiin aina ihan hyviin paikkoihin, mutta jonka jälkeen laskeuduttiin lähes poikkeuksetta aina oikeassa laukassa alas, jonka vuoksi en päässyt haluamallani tavalla rentoutumaan kaarteen läpi ja tästä Dee aina kerääkin lisää painetta koneistoonsa.

Verkkahyppyjen jälkeen otettiin muutamaan kertaan suora: pysty - 28m - okseri. Mietin hetken, että o-ou, mulle ja Deelle vaikea tehtävä heti alkuun, mutta yllätyksekseni se meni ihan mukavasti, hevonen pysyi kuulolla ja saatiin ihan terävät hypyt vielä okserillekin.

Tämän jälkeen otettiin pariin kertaan rata, ensiksi vähän pienempänä ja sitten nostettuna. Osa esteistä oli 110cm korkeudessa, mutta osa varmaan vähän pienempiä, tai ainakin pienemmiltä ne tuntuivat. Ratojen aikana Dee meinasi muutamassa kohtaa lähteä lapasesta, mutta tulikin lopulta hyvin takaisin pidätteeseen ja sain sen rentoutumaan ennen seuraavaa tehtävää. Olin ihan tyytyväinen, mutta olisin itse saanut rentoutua paljon paljon enemmän, eikä vain odottaa milloin se lähtee lapasesta ja varmistella. Siksi myös muutaman kerran tultiin todella juureenkin. Dee hyppäsi ihan hyvin, oman rentoutumisen puutteesta huolimatta ehkä vähän jäykkiä hyppyjä, mutta niissä oli kuitenkin "kestoa" ja sellaista ilmaa, eivätkä ne olleet lainkaan laakamaisia, mitä ne tuppaavat silloin olemaan, kun hevonen alkaa olla pois kuulolta tai ylijännittynyt.

  

Oli kiva päästä hyppäämään välillä muihin maisemiin, erilaiselle estemateriaalille ja toisen valmentajan silmän alle. Tällä tulevalla viikolla otetaan vielä yksi hyppytreeni Antin kanssa ennen viikonlopun kisoja. Olen todella innoissani tulevasta viimeisestä tämän vuoden kansallisesta startista! :)

5 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, Dee tekee nyt hyviä hyppyjä kun on rennompi. Hyvin ratsastettu. :) Tsemppiä Tampereelle, nähdään siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Tampereella nähdään, sekä tsemppiä teillekin sinne! :)

   Poista
 2. Joudun ajamaan kaverini asiaa... Se kysy että mikset oo julkassu sen kommenttia tossa alimmassa postauksessa missä on paljon kuvia? En muista sen postauksen nimeä... Kummiskin sitä se ihmetteli. Kiva postaus ja video :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki asiallisesti kommentoidut kommentit olen julkaissut. Kiitos :)

   Poista
  2. Mutta sehän oli ihan täysin asiallinen? o: Itsekkin sen luin. Ootko varma ettei ole vahingossa jäänyt huomioimatta?

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot